Week horoscoop: Keek op de Week

stier2

Week horoscoop: Mercurius loopt retrograde – en op de BBC hebben ze het over gestrande passagiers – en hoe de regering (Saturnus) maatregelen moet nemen om mensen thuis te krijgen. Saturnus is voorlopig inconjunct (hoek van 150 graden) met Neptunus, wat voor de nodige chaos zorgt, terwijl Jupiter (long distant travel) en Uranus (de anarchie) aardig in de buurt van een oppositie met Saturnus staan. Dit is de ergste crisis in de geschiedenis van de luchtvaart industrie. Op dinsdag als de Zon in het teken Stier komt te staan – zal er een meer zakelijk , praktische kijk op de situatie komen. Stier is praktisch, nuchter en denkt in stappen, een vier stappen plan met een materieel , concreet doel. Op zondag gaat de heerser van Stier – Venus – naar Tweeling toe. Tweeling is een luchtteken – en Venus heeft o.a. met geld, winst en financieele zaken te maken. Ze is de “schat”.  Het lijkt mij in ieder geval aannemelijk dat deze samenwerking van Zon/Venus “iets” van de grond krijgt.

Week horoscoop: Wat energie betreft – zitten we in de eerste kwartaal fase van de Maan – welk betekent plannen maken, een begin maken. Een goede voorbereiding is halve werk. Dit is ook een fantastische maanfase voor tuineren. Planten die in deze maanfase in de tuin gezet worden, doen het veel beter. De groei zit in de wortels als het ware. Na volle maan neemt de wortelkracht af – en je begint pas weer met uitplanten bij de nieuwe maan.

Week horoscoop: Er is een stevige energie op donderdag ochtend – als de Maan in Leeuw in contact komt met Mars – en vandaar uit een vierkant maakt met de Zon en Mercurius. Emotioneele opwinding en boosheid kunnen tot een stevige woordenwisseling leiden. Met zoveel gevoelens in het spel – dreigt de innerlijke volcano te barsten. Dit hoeft natuurlijk niet – Maan in Leeuw is vol trots – en Stier is opzich ook geen ruzie maker – en toch kunnen er problemen ontstaan. Stier is koppig en Leeuw weet best. Beide zijn vaste tekens en wijken is een woord die ze geen van beide kennen. Maar het positieve aan deze combinatie, is dat het een fantastisch dag wordt voor werken. Als je je energie en emoties achter iets concreets kan zetten – dan is donderdag ongetwijfeld de meest productieve dag van de week. Passie voor iets – brengt fantastische resultaten.

Week horoscoop: Op zondag zien we de Maan in Maagd in contact met Saturnus – en dus in oppositie met Uranus/Jupiter – en inconjunct met Neptunus. Hier gaan restricties, angst, en spanning gelijk op. Peter R. de Vries had zijn laatste uitzending een week moeten uitstellen. Dit is een interessant combinatie van planeten – en als je tijd hebt op zondag – denk er even aan. De maan is conjunct Saturnus rond een uur op 7 in de avond en dit gebeurt gelijk met een Zon/Pluto driehoek. Reacties hierover zijn welkom!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Week horoscoop: Keek op de Week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *