School keuze!! Uranus in het derde huis – kinderen in nood!!

plutonium

Het is een feit dat als je in een grote stad als Amsterdam woont – het idee van een school keuze een mythe is. Met 600 leerlingen uitgeloot voor de eerste rond voor het voortgezet onderwijs – is de tweede ronde nu in volle gang. Mijn zoon – met Uranus in drie – moet kennelijk in dit proces het onderspit delven. School is nooit een eenvoudige keuze voor ons geweest. Het is te vergelijken met  deelname aan een loterij. Voor onze basisschool keuze, was onze postcode alles bepalend  – en voor het Voortgezet Onderwijs – moet je het geluk hebben dat juist jouw naam uit de grote hoed getoverd wordt. Of zoals in ons geval, de pech hebben dat dit juist niet gebeurt.  Nou, Voortgezet Onderwijs is in principe  – een negende huis kwestie – en ik hoopte stiekem – dat Uranus uitgespeeld was. Helaas….. Hij heeft de Zon als heer negen – en zowel de Zon als de Maan, zijn allebei vierkant Uranus in drie. Hmmmmmmmm …. “And now the good news!!” Gelukkig heeft zoonlief een Boogschutter ascendant – zodat hij gewoon speels weer verder gaat – vol goede hoop op weer een derde ronde kansen.

Ik heb Vissen op het vijfde huis cusp (het huis van kinderen) – en Jupiter progressief staat nu aan het einde van het teken Maagd. Ik heb dus hinder van de Saturnus/Uranus oppositie. Op de dag dat ik het droevige bericht over de eerste loting kreeg, kwam mijn dochter langs met twee enorme bulten in haar nek. Een echo in het ziekenhuis een dag later – liet zien dat het geen cysten waren maar klieren. Eentje zat ook nog goed vast aan de slokdarm. Natuurlijk moest daar een onderzoek volgen – en door middel van een punctie – is het een en ander naar het laboratorium gestuurd. Vissen is een dubbele teken – toevallig dat net als Saturnus op mijn progressieve Jupiter terecht kwam – niet een maar alle twee mijn kinderen – steun nodig hadden. Enfin…. Vrijdag ging ik haar ophalen zodat we samen naar het ziekenhuis kondenvoor gaan om de uitslag van het onderzoek te horen.  Eenmaal voor haar voordeur, wat zag ik op de grond – een spuitbuis met in grote zwarte letters het woord: PLUTONIUM… “Plutonium” dacht ik. “Sinds wanneer kan je Plutonium in een spuitbus kopen?”. Ik raapte (voorzichtig) het spuitbus op. Het was – hoe had het anders gekund – een onschuldig verfbus. Jaja…. transit Pluto momenteel over mijnVenus (de jonge vrouw).

Ondertussen… gaat het leven  door …. De uitslag was positief: gewoon een onschuldige ontsteking. . “Alls well that ends well”….. en nu zoontje lief nog…… Straks komt Jupiter in driehoek op mijn Maan. De verlossing nabij??

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op School keuze!! Uranus in het derde huis – kinderen in nood!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *