Het positieve effect van Mercurius retrograde…

merc

Er wordt gezegd dat alles twee kanten heeft. Dit geldt zeker ook voor Mercurius retrograde. Logisch eigenlijk. Mercurius is heerser van twee dubbele tekens, Tweeling en Maagd. Als astrologen worden we vaak bewust van de negatieve aspecten van Mercurius retrograde: computers die het niet meer doen; documenten die in eens als sneeuw voor de zon verdwijnen; clieenten die verdwalen; fouten in de agenda; reizigers die vast in het verkeer komen te zitten; afspraken die gewijzigd moeten worden; misverstanden in de communicatie; enz. enz. enz. Maar waar we minder attent op zijn, zijn de positieve aspecten van een Mercurius retrograde periode. En dan heb ik het niet alleen over de positieve uitwerking van een “time out”, of een periode van zelf reflectie en bezinning. Mercurius retrograde kan ook een positieve, concrete en praktische uitwerking hebben. Juist omdat afspraken kunnen veranderen, is het bijzonder nuttig in zo’n periode om tegen ongunstige besluiten in te gaan, om te vragen of een beslissing heroverwogen kan worden. Tijdens een Mercurius retrograde periode kan goede argumentatie een genomen besluit omdraaien. Mercurius moet immers zelf op een gegeven moment keren!! De positieve kant van Mercurius retrograde heb ik de afgelopen twee dagen zelf ondervonden. Ik wilde mijn puberende zoon – die goed engels spreekt – in het tweetalig onderwijs hebben. Tijdens het motivatie gesprek met de school- gedroeg hij zich als puber en maakt geen daverende indruk. Slotsom: hij werd niet toegelaten.

Ik besloot contact met school op te nemen. “Mercurius is retrograde” dacht ik, “ik maak kans”. Na een aantal telefoontjes, ook met de huidige leerkracht van mijn zoon, heeft de school hun beslissing heroverwogen. Hij krijgt zijn plaats……. 🙂 Dikke grijns….Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Het positieve effect van Mercurius retrograde…

 1. christiend zegt:

  Hoi Liz,

  op de dag dat mercurius retro was 11 mei heb ik iemand een kitten beloofd.Op 12 mei de dag dat mercurius d ging, heeft hij hem meegekregen, hij wilde geen poes alleen een katerje. Helemaal fout het was nooit de bedoeling het katertje weg te doen, verstandsverbijstering of wat, ik ben helemaal ontdaan door die domme zet dus ik huil vaak. Ik heb het hem kort daarna uitgelegd en verzocht het diertje weer aan mij af te staan maar hij was resoluut, nee hij was al zo gehecht aan het diertje…?
  Vandaag heb ik hem weer een verzoek gedaan, maar nog niet gehoord.
  Mijn lieve Garcia, ik hoop…

  • Hallo Christien, Wat erg voor je. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om afstand van een litter te doen. Ik hoop dat de persoon in kwestie begrip heeft voor hoe je je nu voelt. Laat je het ons weten? Ik duim voor je…..Liz

 2. christiend zegt:

  Hoi Liz,

  dank voor je meelevende reactie.

  Zijn tweede reactie was: ik geeft hem niet terug.
  Het element lucht ontbreekt in zijn horoscoop. Zegt dat nog iets?

  • Hi Christien, Ja zeker zegt het iets. Ten eerste als je geen water hebt – is er waarschijnlijk een veelheid van een ander element. Die vent klinkt een beetje als een koele kikker. Weinig water – kan moeite met inleven betekenen. Niet gevoelsmatig de verbinding met de ander kunnen maken. Men denkt misschien of handelt – vrij van de emoties. Veel sterkte … Het is duidelijk dat deze meneer geen gehoor zal geven aan je emotioneel verzoek. 🙁 MvgLiz

 3. christiend zegt:

  Liz,

  hij mist het luchtelement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *