Astrologie: Keek op de Week – oude politieke midden terug

three

Astrologie: Week Horoscoop: Het is interessant dat er binnenkort zowel in de UK als in Nederland – landelijke verkiezingen worden gehouden. Vandaag op de voorpagina van de Trouw – las ik “De drie klassieke grote partijden bestrijden vooral elkaar…….” d.w.z. de VVD, de PVDA en de CDA. In de UK is het niet anders. Deze keer hebben wij ook geen twee  maar een drie partijen strijd: Labour, Conservatives en de Liberal Democrats. Deze “drie partijen strijd” is ook aan de hemel waarneembaar. Saturnus (de maatschappelijke struktuur) is niet alleen in oppositie met Uranus, maar met Uranus conjunct Jupiter. Een oppositie waar drie planeten aan deelnemen. Hoe het het anders gekund? Zoals boven – zo ook beneden. Aarde weerspiegelt de hemel. Het is wel zo dat Saturnus momenteel retrograde is, en moet dus op een gegeven moment keren, dit terwijl Jupiter in volle vaart is. Jupiter loopt het teken Vissen helemaal uit voordat hij aan zijn retrograde periode begint, wat vrij bijzonder is, denk ik. De laatste keer dat Jupiter dit deed was in 1999/2000 toen hij Ram helemaal doorliep – om aan het begin van Stier zijn retro-gang te beginnen.  Jupiter moet eerste de conjunctie met Uranus in 0 graden Ram, in juni maken, voordat hij eindelijk terugkeert naar Vissen. Vissen voelt sociaal – liberaal aan. Gezien de conjunctie in Ram, lijkt het mij voor de hand liggen dat er nieuwe allianties gevormd zullen worden. Maar tot Saturnus direkt loopt -en  uit Maagd en terug in Weegschaal komt te staan – zal het moeilijk worden de juiste struktuur te vinden.

Astrologie, Week Horoscoop: Deze week wordt sterk bepaald door de retrograde Mercurius die nu verbrandt wordt door de Zon. In het engels zeggen we dat  Mercurius  “combust”  staat, d.w.z. zo dicht op de Zon dat hij niet meer zichtbaar wordt. Maar Mercurius is verder belemmerd door zijn retro beweging en wat ook nog om de hoek komt kijken – is dat zowel Zon als Mercurius in vierkant staan met Mars in Leeuw. Ik kan deze energie echt voelen. Vaste ideeen, stuk lopen op details, niet willen wijken, strijden om eigen gelijk te krijgen, niet voor reden vatbaar zijn. Dit afgelopen weekend verloor mijn zoon zijn sleutelbos, daar stond  zowel zijn fiets als zijn  huis sleutels op. Dit heeft voor veel ergenis verzorgd omdat hij het hele weekend mijn fiets moest lenen!! Vanochtend bleek ook dat hij ook zijn OV chipkaart niet kon vinden. Een flinke woordenwisseling vond toen plaats!! Zeg maar gerust: ruzie. Deze gespannen energie zal zijn best doen om tot uiting te komen. De Zon/Mercurius conjunctie heeft ook te maken met geheime handelingen en heeft iets genieperigs. Het wordt moeilijk om zicht op situaties en vooral handelingen te krijgen. Mercurius is niet zichtbaar!!

Astrologie, week horoscoop: Ik verheug me op de laatse “live” debat in de UK verkieizingsstrijd tussen de drie partij leiders, Brown, Cameron en Clegg. Dat die een pittige discussie wordt, staat buiten kijf!!

Astrologie, Week horoscoop: Venus in Tweeling zorgt wel voor zegeningen, denk ik. Zij staat momenteen in wederzijdse receptie met Mercurius. Hierdoor krijgt Mercurius toch een kans om aan de consequenties van zijn handelingen te ontsnappen. In de moderne uurhoekastrologie – wordt beweerd dat Mercurius nu plaats kan ruilen met Venus. Ik denk hier aan de Americaanse uurhoek astrologe, Ivy Goldstein Jacobsen. Om een voorbeeld te lezen hoe dit in zijn werk gaat, verwijs ik je naar deze tekst, geschreven door de engelse astrologe, Maggie Hyde. De uurhoek gaat over een zeer zieke jongen – die op het punt van sterven staat. Ik vind het een zeer indrukwekkend uurhoek analyse. Het boek waar het voorbeeld vandaan komt, geschreven door Ivy Goldstein Jacobsen is niet meer in druk, maar via Abe books kun je een oude kopie verkrijgen. Ik heb zelf na het lezen van deze tekst, het boek vanuit de VS toch kunnen krijgen. Een hele fijne week…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologie: Keek op de Week – oude politieke midden terug

  1. Pingback: Tweets die vermelden Astrologie: Keek op de Week – oude politieke midden terug - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *