Crisis in Belgie…. de horoscoop

belgium1

Veel van mijn lezers komen uit Belgie en gisteren kreeg ik een verzoek om de horoscoop van Belgie te bekijken. De horoscoop die ik hiervoor ga gebruiken is die van 4 oktober 1830, 12.00, Brussel. De data voor deze horoscoop komt uit het Book of World Horoscopes van Nick Campion.

belgium

 Belgen – zoals ik ze heb leren kennen – zijn vriendelijk, gastvrij en joviaal.  Het motto van het land is: eendracht maakt macht!!!

De Zon – symbool voor de centrale autoriteit, de kern van zowel koning als regering –  staat in het teken Weegschaal. Weegschaal denkt, overweegt en loopt daardoor het risico besluitloos over te komen.  Belgie werd het slagveld van Europa genoemd – want door de eeuwen heen, zijn veel van de Europese oorlogen op Belgische aarde uitgevochten. De horoscoop heeft de Zon in oppositie met Pluto – dit zegt zowel iets over de geschiedenis van het land – als over de verhoudingen binnen het land. Pluto is in het derde huis in deze 12.oo uur horoscoop- het huis van o.a. de lagere school en het nieuws en media, maar ook het huis van de taal en de communicatie. De twist rondom taalgebieden en identiteit zou je heel goed onder deze stand terug kunnen vinden.

De huidige crisis draait om een taal => identiteits kwestie. Pluto is in Ram – waardoor je zou kunnen zeggen “eigen wil is wet”.  Het opgaan in een federatie of groep waar de eigen identiteit gedreigd wordt, is totaal ondenkbaar voor Pluto in Ram. Deze Pluto is een vechtersbaas. Feit is dat de Walen en de Vlamingen niet in een land kunnen samenleven. Ze bijten zich allebei aan hun eigen “identiteit” vast – en dit is een enorme uitdaging voor de Zon – de centrale macht.

De oppositie van twee zulke krachtige planeten – Zon/Pluto – houdt bij voorbaat in, dat crisis een kern element in het DNA van het land is. Het land zit ook heel vaak in diepe crisis. Ik moet ineens aan de zaak Dutroux denken – Dutroux was een zeer Plutonisch figuur. De horoscoop heeft ook een t-vierkant in de hoofdtekens – en dit biedt wel ondersteuning aan de Zon. Dit is een zeer krachtige gegeven en zeer daadkrachtig ook – maar het feit dat het land geboren is onder zulke energie – maakt het wel extra gevoelig voor de huidige transits. Ik bedoel hiermee de transitaire  hoofd-t-vierkant – die later dit jaar sterk zal spelen – namelijk tussen Saturnus/Weegschaal – Uranus / Ram  en natuurlijk Pluto in Steenbok. Belgie resoneert met deze gespannen, op verandering gerichte energie. 

Aan de zijlijn maakt Pluto in Steenbok zich op om de vierkant op de radix Zon/Pluto oppositie te maken. Helaas lieve lezers uit Belgie, de crisis is lang niet voorbij.

Waren de zaken verder helemaal op orde in Belgie – dan zou een dynamisch Pluto aspect meevallen.  Maar als een land rijp is voor verandering, als er grote structurele problemen zijn, dan kan zo’n Pluto transit het haast onmogelijk maken die veranderingen te negeren. Pluto eist een grote schoonmaak zodat de kans vrijkomt voor iets nieuws. In Belgie zijn er meer factoren. De financieele situatie is ook wankel – dus als de problemen op dit vlak nog groter worden –  dan zal Belgie zoals we dat nu kennen, een geheel nieuwe vorm moeten krijgen. Het is een interessante gedachte eigenlijk. Een land kan zich – door grote veranderingen – voorzien van een heel andere horoscoop. De taal kwestie in Belgie is – dit met oog op de plaatsing van Pluto in drie en de oppositie op de Zon – een dermate belangrijke issue – dat het echt om een oplossingen roept.

Saturnus zit nog even zijn tijd in Maagd uit – dan keert hij terug naar Weegschaal. Volgende halte: De Zon van de horoscoop van Belgie.  Er moet meer order op zaken komen, want Saturnus is een strenge leermeester, en neemt geen genoegen met minder!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Crisis in Belgie…. de horoscoop

  1. Pingback: Astrologie.blogo..2010 jaaroverzicht - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *