Horoscoop van Belgie II

De data 18 nov 1830, 15.23, Brussel, is door twee astrologie.blogo lezers doorgegeven als tijdstip voor de horoscoop van Belgie. In de regel, houd ik me aan de aanbevolen data voor landen zoals dat in “The Book of World Horoscopes” wordt weergegeven. Nick Campion die het boek schreef, is een historicus die geschiedenis op een van de beste universiteiten in de wereld gestudeerd heeft, Queen’s College Cambridge. Zijn onderzoek naar de data van landen is zeer gedegen. Helaas wordt de tijdstip die jullie noemen, niet in Campion’s boek opgenomen. De twee andere mogelijkheden die hij wel voor Belgie geeft zijn: de internationale erkenning van “The Treaty of London” op 20 december 1820, en de datum waarop de handtekening onder deze treaty gezet waren: 19 april 1839. De horscoop die hij in het boek heeft opgenomen is die van 4 oct 1830. Op deze datum werd een “formal proclamation of independence” de wereld ingestuurd. Toenertijd werd er hier – schrijft Campion – nauwelijks aandacht aan besteed. Het werd gezien als een opstand tegen Nederland – maar achteraf gezien was het een zeer symbolisch gebeurtenis. De horoscoop voor de VS – is ook precies zo’n horoscoop. Het is de horoscoop voor de “Proclamation of Independence” – m.a.w. het uitspreken van het verlangen van de mensen naar onafhankelijkheid.

Dus mijn vraag een Galama en aan Wim van Gisbergen: Wat weten jullie van de geschiedenis van deze horoscoop data? Waar is deze tijd en data op gebaseerd? Zeggen dat de ascendant Stier beter bij het land past is helaas geen historisch bewijs. Ik wil zelf absoluut naar deze horoscoop kijken, maar zou graag eerst iets meer informatie…..  

belgie2

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Horoscoop van Belgie II

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *