Week horoscoop: keek op de week…

logo_liz

Week horoscoop: Met de Zon ingaand vierkant  Mars en -op 6 mei, de dag van de UK verkiezingen – de Maan in Waterman in oppositie met Mars en vierkant de Zon – loopt de spanning hoog op in de eerste helft van deze week.  De Zon is o.a. een symbool van macht en autoriteit – Mars daarentegen is de opstandeling, de vechter die met respect behandeld dient te worden. Van de klassieke astrologie komt het belangrijke concept van recepties. Een positieve receptie bijvoorbeeld ontstaat als twee planeten elk in het teken staan waarover de ander heerst.
Mars in Leeuw houdt van de Zon, maar in dit voorbeeld, heeft de Zon in Stier een hekel aan Mars, want Mars is in val in Stier. Dit wordt een negatieve receptie genoemd en het kan problematisch zijn. Vorige week in de UK zagen we hoe een oudere vrouw “a life long labour supporter!!” in een pittig gesprek met Gorden Brown raakte. Eenmaal terug in zijn auto, noemde GB de vrouw een “bigot”, zonder zich te realiseren dat zijn microfoon nog aan stond. Er brak een rel los. Geen flaters maken is belangrijk in deze fase van de verkiezingen – want dat kan stemmen kosten. Mercurius is nog dicht bij de Zon…. muren hebben oren!! Meer over de UK verkiezingen later in de week….

Week horoscoop: Met Zon vierkant Mars is het heel belangrijk om geduld op te brengen. Zon vierkant Mars – in combinatie met  een negatieve wederzijdse receptie – kan tot snelle handelen leiden, maar denk eraan, spoedige haast is zelden goed. Neem extra tijd deze week, voor dat je aktie onderneemt.

Week horoscoop: Mercurius retrograde in Stier is momenteel in exact driehoek met Pluto. Het heroverwegen van een besluit, een zaak gaat een tweede fase in, de onderhandelingen worden scherper, een belangrijk financieel bericht gaat de wereld in.
Pluto kan inzicht geven. Oppervlakkig is hij niet. Waar staat transit Pluto momenteel in je eigen horoscoop? Je kunt Mercurius inzetten – om een betere kijk op de betekenis van de transit door dat huis te krijgen. Mercurius in Stier is wel traag te noemen – zeker als hij het einde van zijn retro periode benadert – en toch kan juist een rustige, langzame benadering nu resultaten boeken. Mercurius en Venus zijn in wederzijdse receptie, wie zijn huiswerk doet, wordt dus rijkelijk beloond!!

Elizabeth Hathway
360 degrees astrology….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *