Horoscoop: Verstoring Nationale Herdenking op de Dam

scream

Verstoring Nationale Herdenking op de Dam door Karin Verhoeve

In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de nationale herdenking, voor alle oorlogslachtoffers die omgekomen zijn tijdens en na de WW II. op “de Dam” in Amsterdam plaats. Deze viering wordt gehouden in aanwezigheid van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Voorafgaand aan de twee minuten stilte leggen de koningin en de prins een krans bij het Nationaal Monument.

Plotseling werd tijdens deze stilte, de menigte opgeschrikt door hardop geprevel en daarna een langdurig geschreeuw van een persoon. Er brak grote paniek uit, veel mensen werden onder de voet gelopen terwijl anderen tegen de dwanghekken werden geduwd. In deze consternatie verloor een man zijn koffer met zijn persoonlijke spullen waardoor de hectische situatie versterkt werd.

Dat er zo een paniek met alle gevolgen van dien kon ontstaan is vooral te wijten aan de aanslag vorige jaar op Koninginnedag, iedereen is op zijn hoede bij officiële bijeenkomsten. Ondanks de verhoogde veiligheidsmaatregelen kan men deze incidenten niet uitsluiten.

In de gebeurtenis horoscoop, 4 mei 2010- 20:01- Amsterdam /Nederland- Regiomontanus- Ascendant 3º06 Schorpioen, Schreeuw- dodenherdenking?

Ascendant en heer 1 is de aanduider van de onruststoker, schreeuwde man. En de Maan als co- significator van de vraag. De horoscoop ….

dodenherdenking

Mars heer 1, “schreeuwde man”, in Leeuw conjunct huis 10. Huis 10 is het huis van koningen, hoogste gezag. Leeuw, is een koninklijk teken! Mars exact vierkant de Zon, heer 10. De Zon algemeen aanduider van Koningen. De Zon staat in huis 7, huis van de anderen, openen vijanden. Hier zien we de bevestiging waar de Koninklijke familie zich bevond, buiten hun beveiligende omgeving, het paleis, bij “de anderen”. De anderen, de onbekende, houdt voor hen altijd enigszins de mogelijk open een open vijand te zijn.

De Zon, is peregrine. Een peregrine planeet is ”verzwakt” en heeft de neiging malefic uit te werken. Dit gegeven toont aan hoe kwetsbaar de Koninklijke familie is in deze omgeving en omstandigheden. De Zon staat onder dispositorschap van Venus. Venus staat onderschept in huis 8 en is heer 8. Huis 8 is het huis van de dood, maar Venus staat onderschept, de onderschepping verwijst hier niet naar de dood van het Koninklijke gezelschap maar van de anderen (Venus heer 7), en de tekens op de cuspen, onderschepte teken, geven weer wie de anderen zijn, het volk (Kreeft) en het land (Stier). Venus maakt een sextiel met Mars, heer 1. Mars staat in Leeuw, een teken dat tot spreken leidt en het aspect geeft aan wanneer en de omstandigheid. Dit is geen stil gebed maar een schreeuw, vergelijkbaar Leeuw in zijn natuurlijke omgeving.

Het antisca van de Zon staat conjunct Mars en cusp 10. Antiscia betekent “weerspiegeling”, wat niet direct waarneembaar is. De dispositor Antisca is de Zon in huis7, geef de verwijzing van betrokkenheid persoon- koninklijk huis. Mars is peregrine en staat accidenteel in een sterk huis, een hoekhuis. Mars heeft door zijn plaatsing de kracht om uit te werken maar zijn daadkracht is als een losse flodder.

De andere persoon met koffer die ongewild betrokken is geraakt bij dit voorval, Mercurius Retrograde, in huis 7. Mercurius Retrograde is in oppositie met de ascendant, de ongewilligde betrokkenheid en in verband brengen met de onruststoker. Mercurius maakt noch een aspect met de Zon en of Mars. Mercurius toont hier dat, deze persoon, niets met het voorval te maken heeft. Mercurius retrograde, een planeet retrograde loopt tegen zijn nature in, in deze case, zijn reactie: “het laten vallen van zijn koffer”.

De Maan, co- significator van de vraag. De Maan is tevens algemeen aanduider voor het volk in huis 3, de omgeving. De Maan is in exact aspect met Saturnus Retrograde. Saturnus algemeen aanduider voor afsluiting van iets. Saturnus is Retrograde en peregrine, een malefic die zo malefic is zal zeker negatief uitwerken. Saturnus is in oppositie met Jupiter. Het volk (Maan) breekt in grote getalen (Jupiter) de afsluiting open (Saturnus Retrograde) tijdens het evenement (Jupiter in huis 5).

De Maan staat in exil en maakt een receptie met de Zon, brengt schade toe. En het aspect van Maan met Saturnus die heer 4, huis 4 de afloop van iets is, laat ons zien dat de afloop niet zonder schade verloopt voor zowel het volk als voor de Koninklijke Familie.

©Karin Verhoeve- Classic Astrologer- 5 mei 2010 The Netherlands.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologe Karin Verhoeve en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Horoscoop: Verstoring Nationale Herdenking op de Dam

  1. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *