Vuurrampen.. en een astrologisch toeval

sun

BRAND en een Astrologisch toeval: Burgemeester Jan Mans en pastoor Jan Berkhout. (* 9/4-1940) door Ton Brakenhoff

Uit het recente verleden staan ons twee grote Vuurrampen in het geheugen, de Cafébrand van Volendam, (1/1-2001), en de Vuurwerkramp van Enschede (13/5-2000). Terugdenkend aan deze rampen krijgen we ook gelijk het beeld binnen van twee mensen, bij de Vuurwerkramp is dat burgemeester Jan Mans en bij de Cafébrand is dat pastoor Jan Berkhout. Deze twee mensen vielen op door hun krachtdadige optreden. Jan Mans stond als een rots in de branding toen voor velen de wereld verging en er leiding nodig was om in de enorme chaos nog lijn te houden, en die temidden van een inferno het hoofd koel hield. Een half jaar later blijkt er nog zo’n man te zijn. In Volendam wachtte pastoor Jan Berkhout geen moment om in actie te komen toen hij van de brand hoorde en trok er direct op uit om de slachtoffers te bezoeken die in de verschillende ziekenhuizen door het land waren ondergebracht. De rampen brachten in deze mannen het beste naar boven, ze wisten wat hen te doen stond en twijfelden geen seconde.

Astrologisch moet er haast overeenkomst zijn in hun horoscopen en het toeval wil dat ze beide op 9 april 1940 zijn geboren! Het meest opvallende aspect in hun horoscoop is de Zon Jupiter conjunctie rond de 20 graden Ram! De horoscoop van 9 april 1940:

brand

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *