Horoscoop: De Telegraaf

Hoe haalt een verslaggeefster het in haar hoofd om een ziekenhuis in Tripoli te bellen? Hoe krijgt zij het voor elkaar  het 9 jarige jongetje dat daar verpleegd wordt te spreken? Welke soort hoofdredacteur gaat zo ver om dat gesprek op het voorpagina van de krant te plaatsen? Als dit de UK zou zijn, waar sommige delen van de pers zich als roofdier gedraagt, en waar alles wordt geoorloofd terwille van goede koop cijfers, zou het begrijpelijk zijn, maar in Nederland? De horoscoop van de Telegraaf: De eerste kopie van de Telegraaf verscheen op 1 januari 1893.

telegraaf

De horoscoop van de Telegraaf: Mercurius heeft met het gesproken en gedrukte woord te maken, en in deze horoscoop staat hij in Boogschutter. Mercurius is vernietigd in het teken Boogschutter – en De Telegraaf brengt onsmakelijk, opgeblazen,  “trashy” nieuws uit. Door de geschiedenis heen heeft de krant de reputatie om controversieele stukken te publiceren. .  Tijdens de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld “liet Holdert (de eigenaar) de NSB en de Duitse bezetter toe in de kolommen van de krant. ” Er is niets nieuws onder de Zon. Dat er bij wijlen een storm van protest en verontwaardiging over de krant heen gestort wordt, wordt weergegeven door de oppositie die Mercurius maakt met de Maan (het publiek). Voor mensen die met midpunten werken – dan is het duidelijk dat Mercurius ook verbonden is met de conjunctie van Pluto en Neptunus in Tweeling (Me= Mo/Pl ). Trouwens, deze conjunctie was de laatste keer dat Neptunus en Pluto met elkaar conjunct stonden – en de conjunctie zelf wordt in verband gebracht met “de moderne era” (zie Campion, Baigent, Harvey: Mundane Astrology) – de eerst volgende conjunctie van Neptunus en Pluto is pas is 2385!!!!  Er is iets onbeschamends in deze constructie van planeten, en de Maan in Tweeling – het volk – de lezers dus – doet hier volop aan mee. Want waar is de Maan in Tweeling gek op? Precies Mercurius. De Maan in Tweeling heeft een bijna niet te lessen dorst voor informatie, haar nieuwsgierigheid kent geen grenzen.

Horoscoop de Telegraaf: Mars in Ram laat de agressieve style zien – Mars in Ram waagt het wel een telefoon op te nemen en een ziekenhuis in Tripoli te bellen. Saturnus in Weegschaal is wel overwogen en de hoofdredactie van de krant weet beslist wat ze doet en waarom. De t-kruis, Saturnus oppositie Jupiter, beide vierkant Zon, laat gedrevenheid zien, terwijl vooral de Zon/Jupiter aspect, heeft met sensatie te maken, met opblazen, met de dingen groter maken dan ze in feite zijn.

Horoscoop: De Telegraaf: Het element dat ontbreekt (los van de transpersoonlijk planeet Uranus) is water. Water heeft met empathie, met aanvoelingsvermogen, met sympathie te maken, met instinctief weten wat correct gedrag is, wil je een ander niet kwetsen. Het is het gebrek aan dit soort kwaliteiten die de krant momenteel slecht publiciteit bezorgt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, business astrology en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Horoscoop: De Telegraaf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *