Week horoscoop: De liefde gaat niet over rozen…

hinduwedding

Week horoscoop: De liefde zal niet over rozen gaan deze week. Wed dat de media aandacht zal besteden aan overspel (denk ineens aan het aftreden van Jack de Vries minister van Defensie), het huwelijk en thema’s die te maken hebben met verantwoordelijkheid versus vrijheid. Gisteren – de 16e – stonden duizenden mensen van Indianse afkomst over de hele wereld in de rij om te trouwen. De 16e is voor Hindoes een geluksdag – en velen hebben maanden gewacht om op deze fortuinlijke dag te trouwen. Als je een blik op Venus werpt, dan zie je meteen dat ze behoorlijk in beeld is op dit moment. Ze maakt een vierkant met Jupiter conjunct Uranus, en met Saturnus. Saturnus zelf is in oppositie met Jupiter en Uranus, waardoor Venus de focal planeet in een t-kruis wordt . Een t-kruis brengt altijd spanning met zich mee, vooral als Venus in Tweelingen eronderuit probeert te kruipen. Dit is een vrijheidslievend Venus. Saturnus in het teken Maagd, is waar Venus in val staat: verwacht geen sympathie voor speciale omstandigheden.

Week horoscoop: Los van relaties, is Venus ook een heel belangrijk planeet wat de economie betreft.  Enerzijds heb je Jupiter in Vissen – het teken waar Venus verhoogt staat – dit lijkt te duiden op groei en positieve energie. MAAR Uranus zit er ook bij – en dat brengt een hoop onzekerheid. Uranus in onvoorspelbaar, je weet niet wat er nog gaat gebeuren. Verwacht het onverwacht zou ik zeggen. EN ja.. die Saturnus zegt het al: voorzichtigheid is geboden. Al deze planeten staan in bewegeelijke tekens en Saturnus is ook nog steeds retrograde. De stabiliteit is ver te zoeken. “The markets will remain jittery.”

Week horoscoop: Op donderdag maakt Venus de overstap naar Kreeft  en het duurt niet lang voor dat ze tegenover Pluto komt te staan. Dit voelt bij mij nogal pijnlijk aan. Kreeft is een symbool voor alles wat dicht bij ons hart ligt, ons thuis, ons gezin. Venus is alles wat we als dierbaar inschatten. Deze oppositie met Pluto zou dus kunnen betekenen dat we iets zal moeten loslaten – iets waar we verschrikkelijk aan gehecht zijn. Met Pluto in beeld is vrijwillig loslaten is de beste (en enige?) optie.

Week horoscoop: Gelukkig is er een tweede tendens te zien deze week. Mercurius is nu direkt en staat in driehoek met Pluto (op woensdag exact). Pragmatism is het woord dat bij mij opkomt. Mercurius in Stier is langzaam maar grondig en deze combinatie met Pluto in Steenbok – geeft goed inzicht in wat er speelt. Beslissingen over belangrijke zaken kunnen worden genomen. Pluto zou je als de rottende troep op straat kunnen zien die nu eindelijk opgeruimd wordt. Het symbool van een dispuut verdwijnt.

Week horoscoop: Op vrijdag – maakt de Zon de overstap naar Tweeling. Tweeling is een teken dat met handel te maken heeft en met bedrijvigheid. Voor dat de overgang gemaakt is – moet de Zon de vierkant met Neptunus maken. Neptunus kan heel ondermijnend werken. Alles bij elkaar opgeteld – denk ik dat de markten – desondanks al het geld dat er de laatste weken ingepompt is – op vrijdag weer opgeschrikt zullen worden.  Verder heeft zo’n Zon/Neptunus verbinding met het thema “celebrity” te maken, met glits en glamour, en ster allures. Alles bij elkaar opgeteld…. en zeer interessante en spannende week. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop: De liefde gaat niet over rozen…

  1. Pingback: Venus, Kunst en kunstroof - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *