Horoscoop:Lea Manders oprichtster Partij voor Mens en Spirit

lea4

Wat een geluk als een astrologe een politieke partij opricht. Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om achter een geboorte tijd te komen. Super. In de reeks artikelen die ik ten tijde van de Gemeenteraadsverkiezingen geschreven heb, zijn vele partijen en politici aan bod gekomen. Nu komt Lea aan de beurt. De horoscoop van Lea Manders, oprichtster van de Partij voor Mens en Spirit.

Wat mij als eerst opvalt in deze horoscoop is dat Lea, Uranus op de midhemel heeft staan. In de moderne astrologie -wordt Uranus gezien als de planeet die over de astrologie heerst. (Voor klassieke geschoolde astrologen, valt astrologie onder de heerschappij van Mercurius). Voordat ze de politiek instapte – was Lea voornamelijk een heel bekende astrologe. Echter Uranus op de midhemel geeft ook een zekere ontevredenheid met de situatie in de wereld en met de heersende politiek. Lea zal ongetwijfeld scherp kritiek hebben op de manier waarop  het collectief georganiseerd wordt: ze wil het een en ander (radikaal?) veranderen. Met Uranus zijn de al bekende wegen minder interessant dan de wegen die nog gelegd moeten worden. Controversie, opstandigheid, zichzelf willen zijn = integriteit… Allemaal facetten van dat ene planeet, Uranus op de midhemal.

Neptunus (net als Uranus een zgn. transpersoonlijk planeet dat met het collectieve gebeuren in verband wordt gebracht) pronkt – in Weegschaal -op de ascendant. Ik zeg pronken – omdat de charme van Weegschaal hierdoor extra benadrukt wordt. Ziedaar ook Venus in Tweeling – in driehoek met de ascendat – dit is geweldige energie voor het overbrengen van je boodschap. Er zou tevens ook een behoefte kunnen zijn om in het voetlicht te staan, of om iets van de geestelijke wereld naar de hier en nu te transporteren. Neptunus maakt dat de idealen een oneindig bron van persoonlijke vernieuwing kunnen zijn. Helaas heeft niet iedereen zulke hoge idealen – dus Neptunus stelt ook weleens teleur. Ik bespeur ook vaker een bepaald naiviteit met Neptunus op de ascendant. Het goede vertrouwen kan – zeker in de jonge jaren – flinke deuken oplopen. Hoe dan ook krijgt de persoonlijkheid door de aanwezigheid van Neptunus op de ascendant, charisma en aantrekkingskracht. Neptunus is ook in verband gebracht met de opkomst van het socialisme. Alhoewel Uranus en Neptunus – lang niet altijd een heel sterk drempel op een horoscoop drukken – indien ze op de hoekpunten staan, of in nauwe aspect met de persoonlijke planeten, kunnen ze dat wel doen.

Opvallend ook – is dat Lea vlak na nieuwe Maan geboren is. Nieuwe Maan kinderen stappen de wereld in met een enorm gevoel voor avontuur. Ze moeten – als het ware – alles ontdekken. Als anderen “nee” roepen, roepen zij “waarom niet? kan toch?”.  Ze willen het zelf zien en ervaren en zeker in de jonge jaren, willen ze zelf de dingen ontdekken. Ze nemen niet gauw lessen van anderen over. Eigenwijs, zeg maar. Ook Mercurius staat in Kreeft – dus de eigen ideeen, gevoelens, concepten en gedachten worden op waarde geschat. Er is een primitief, instinctief kwaliteit aan deze drie planeten.

Er is een (losse )grote driehoek in water, die de emotionele intelligentie zal versterken. Terwijl de Zon, Maan – Neptunus vierkant  de idealisme zal versterken – is de grote uitdaging misschien, om nuchter, en met beide benen op de grond te werk te gaan.  Het zou kunnen zijn dat mensen die eerst bij Lea op een voetstuk stonden – later behoorlijk van hun plek aftuimelen. Goed naar de ander kijken dus. Maar helemaal lost hiervan, moet het gezegd worden, ontgoocheling zit in de karakter van Neptunus. Gelukkig heeft Lea een zeer sterke 9e huis bezetting: met de loop de jaren wordt Lea steeds wijzer.

Alles bij elkaar opgeteld – de horoscoop van Lea Manders, laat erg veel zelf discipline laat zien (Zon/Maan driehoek Saturnus in Schorpion). En met Jupiter ook in verbinding met de knopen as, iemand die erg leergierig is, en die graag de opgedane ervaringen met anderen wilt delen. Voor meer informatie over de Partij voor Mens en Spirit, klik hier. De horoscoop voor de Partij voor Mens en Spirit.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, gemeenteraadsverkiezingen, Uncategorized en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *