Week horoscoop: Uranus in Ram

greenshoots

Week horoscoop: De temperatuur loopt op… en de politieke klimaat zal de komende weken ook warmer worden. Heerlijk. Het wordt binnenkort tijd om te kiezen! Twee planeten die een rol in onze democratie spelen  zijn Jupiter en Uranus. Nu staan beide planeten samen in het twijfelachtige teken Vissen. Vissen zou je kunnen vertalen als de zwevende stemmer, of als al die vele duizenden mensen die nog geen keuze voor een partij/candidaat gemaakt hebben. En dan gebeurt het…. Op vrijdag ochtend vroeg maakt Uranus zijn eerste ingang in het teken Ram. Ram twijfelt niet, hij weet het!! De beweegelijke energie van Vissen maakt plaats voor de dynamische hoofd energie van Ram. Ram volgt zijn innerlijke drang om iets tot stand te brengen.

Week horoscoop: Voor dat een beslissing genomen wordt, is alles onbestemd. De geestelijke en psychische energie en kracht vloeit als het ware overal en de kop der mogelijkheden stroomt over. De tegenstellingen tussen Vissen en Ram, zijn enorm groot want als er voor een bepaalde richting gekozen wordt, vallen andere mogelijkheden weg. Met de komst van een nieuw idee kan de energie zich bundelen, er komt vooruitgang.

Week horoscoop: Zowel op het individueele vlak als in het collectief – moeten we periodes van onbestemdheid doorstaan.  We weten het gewoon nog niet. En dan kan er plotseling iets gebeuren waardoor alles op losse schroeven komt te staan. De boel wordt opgeschud. Heilige huizen vallen om. We moeten beslissen. Neem Pluto’s entree in Steenbok als voorbeeld. Pluto fungeerde als klokkenluider voor alles wat niet deugt in onze samenleving. Onze collectieve basis werd opgeschud. Banken vielen om en sindsdien hangt er crisis in de lucht. Angst in feite, voor wat er zal gebeuren als ons systeem nog verder gaat wankelen, angst dat onze manier van leven ons wordt afgenomen.

Week horoscoop: Ram is de eerste teken van onze dierenriem – het is een krachtige vurige energie – die doorbrak forceert. De lente moet de winter terugdringen. Groene scheuten. Hoop op nieuw leven. Ram energie is toekomst gericht. Straks ook de conjunctie met Jupiter in Ram. Dit voelt teder en groen aan. Aan het gras trekken – helpt de groei niet. Forceren? Nee. Aanmoedigen? Ja. Dit is een zeer pril begin van iets nieuws.

Week horoscoop: De volle maan op donderdag- een prachtig symbool van bewustzijn  – luidde Uranus’s ingang in Ram. De vorige keer dat Uranus een Ram ingress maakte was op 1 april 1927. Pluto stond toen in het Kreeft (het teken dat tegenover Steenbok staat). De Wallstreet Crash van 1929 – en de grote financieele malaise die daarop volgde – heeft tot de depressie van de jaren 30 geleid – en uiteindelijk in Duitsland tot de opkomst van de nationale socialisten. In de jaren dertig stond Uranus in vierkant met Pluto in Kreeft. Kreeft is een teken dat beheerd is door de Maan (in mundane astrologie symbool voor het volk) – wat grote offers en lijden onder de gewone bewolking betekende. De afgrijselijke depressie van de jaren dertig vond plaats in een tijd dat de sociale wetgeving  nog in de kinderschoenen stond. Pluto staat nu in Steenbok – het teken dat met de staat, de politieke elite, bevoorrechte posities, grote organisaties, etc. etc. etc., te maken heeft.  De heilige huizen en de instituties zal ik maar zeggen en daar waar de elite heeft gefaald.

Week horoscoop: Uranus in Ram – zie ik als zwanger met mogelijkheden. We zijn collectief een heel stuk verder dan in de jaren dertig van de vorige eeuw. We hoeven de fouten van het verleden niet te herhalen. Niet als individu en niet als collectief. Zoals de briljante mundane astroloog Charles Harvey ooit zei: “History does not repeat itself, at most you can recognise a familiar tune.”

Week horoscoop: “So here you have it” een pril begin. Een van mijn eerste artikelen over Uranus in Ram…… Elizabeth Hathway, DFAStrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *