Nederland kiest: Jupiter/Uranus conjunct, de stembussen gaan open

lijsttrekkers

Wat mij in eerste instantie interesseert in de horoscoop voor de opening van de stembussen, is de stand van de Maan – want dit geeft informatie over de kiezers en hun stemgedrag. De maan staat in Stier – conservatief, stabiliteit zoekend, behoudend – geen gekkigheid. Welke politieke partij biedt het beste antwoord op deze vraag? Wat mij opvalt – is dat  in de horoscoop van J.P. Balkenende de Zon in Stier heeft, hetzelfde teken als de maan in de horoscoop van Nederland. Dit verklaart -zeker voor een deel – zijn politieke aantrekkingskracht. Keer op keer – vecht JPB terug. Hoeveel kabinetten heeft hij nou alweer laten vallen? En als een ras echte Stier – vallen anderen om – terwijl hij fier op zijn poten blijft staan. J.P. Balkenende raakt een conservatieve snoer aan. De oprichtingshoroscoop van de PvDA daarentegen, heeft de eigen maan in Stier – conjunct de Maan in de horoscoop van Nederland. Niet voor niets dus dat de PvDA ook veel trouwe kiezers aan zich weet te binden.

Op de dag van de verkiezingen staat de maan in 11 – het huis van het politieke proces – en is verhoogd kwa teken. Dit geeft mij het idee dat de opkomst goed zal zijn – beter dan bijvoorbeeld bij de Gemeenteraadsverkiezingen (Maan in Weegschaal). De maan is tevens ook heer 1 – wat de invloed van Maan in Stier versterkt.

 Nu over de Jupiter/Uranus conjunctie. Ik ben zelf geneigd om te kijken welke personen/partijen een sterke Jupiter/Uranus thema hebben in de geboorte/ oprichtings horoscoop. Dit zijn dan de mensen/partijen die in dit cyclus thuis horen. Ze trillen zelf op die golf lengte. En het zijn er velen: VVD – Jupiter oppositie Uranus: PvDA opgericht in het jaar van een Jupiter/Uranus driehoek; CDA – Jupiter sextiel Uranus; Lea’s partij. Jupiter sextiel Uranus; SP, Jupiter sextiel Uranus

 Conclusie: Kennelijk heeft Jupiter/Uranus iets te maken met politieke en democratisch bewustzijn (Uranus), en met het Jupiteriaanse vermogen om mensen bij elkaar te brengen, met in dit geval het doel een politieke partij te vormen, rond ideologische en maatschappelijk gericht, gedachten goed. 

Maar wat zegt dit over de uitkomst? Veel betrokkenheid bij het proces (de kiezers gaan echt goed kijken naar de politieke agenda’s van de partijen). Stier is behoudend van aard en kiest voor de partij die hun eigen toko spaart. Toch is Jupiter/Uranus goed voor verassingen, voor onverwachte samenwerkingen in nieuw te vormen coalities. Mark de Rutte is geboren onder de sextiel – een opportunist? Zijn naam hoor ik erg vaak de laatste tijd.

 Mijn eigen standpunt m.b.t. mundane astrologie en verkiezingen is dat je niet enkel maar van de horoscoop voor de opening van de stembussen uit kan gaan. Ik denk dat je goed moet kijken naar de stemming binnen het land, dat je inzicht moet hebben in de politieke standpunten van de partijen, en van de persoonlijkheden van de partijleiders. Persoonlijk zal ik dus niet proberen de evt. winnaar(s) uit de besproken horoscoop te halen, met alle respect natuurlijk voor mensen die daar anders over denken.

De horoscoop voor de openingen van de stembussen: 9 juni 2010, 07.30 Den Haag.

nedkiest

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, mundane astrologie en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Nederland kiest: Jupiter/Uranus conjunct, de stembussen gaan open

  1. Pingback: Tweets die vermelden Nederland kiest: Jupiter/Uranus conjunct, de stembussen gaan open - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *