Nederland kiest: Jupiter/Uranus conjunct, de stembussen gaan open

lijsttrekkers

Wat mij in eerste instantie interesseert in de horoscoop voor de opening van de stembussen, is de stand van de Maan – want dit geeft informatie over de kiezers en hun stemgedrag. De maan staat in Stier – conservatief, stabiliteit zoekend, behoudend – geen gekkigheid. Welke politieke partij biedt het beste antwoord op deze vraag? Wat mij opvalt – is dat  in de horoscoop van J.P. Balkenende de Zon in Stier heeft, hetzelfde teken als de maan in de horoscoop van Nederland. Dit verklaart -zeker voor een deel – zijn politieke aantrekkingskracht. Keer op keer – vecht JPB terug. Hoeveel kabinetten heeft hij nou alweer laten vallen? En als een ras echte Stier – vallen anderen om – terwijl hij fier op zijn poten blijft staan. J.P. Balkenende raakt een conservatieve snoer aan. De oprichtingshoroscoop van de PvDA daarentegen, heeft de eigen maan in Stier – conjunct de Maan in de horoscoop van Nederland. Niet voor niets dus dat de PvDA ook veel trouwe kiezers aan zich weet te binden.

Op de dag van de verkiezingen staat de maan in 11 – het huis van het politieke proces – en is verhoogd kwa teken. Dit geeft mij het idee dat de opkomst goed zal zijn – beter dan bijvoorbeeld bij de Gemeenteraadsverkiezingen (Maan in Weegschaal). De maan is tevens ook heer 1 – wat de invloed van Maan in Stier versterkt.

 Nu over de Jupiter/Uranus conjunctie. Ik ben zelf geneigd om te kijken welke personen/partijen een sterke Jupiter/Uranus thema hebben in de geboorte/ oprichtings horoscoop. Dit zijn dan de mensen/partijen die in dit cyclus thuis horen. Ze trillen zelf op die golf lengte. En het zijn er velen: VVD – Jupiter oppositie Uranus: PvDA opgericht in het jaar van een Jupiter/Uranus driehoek; CDA – Jupiter sextiel Uranus; Lea’s partij. Jupiter sextiel Uranus; SP, Jupiter sextiel Uranus

 Conclusie: Kennelijk heeft Jupiter/Uranus iets te maken met politieke en democratisch bewustzijn (Uranus), en met het Jupiteriaanse vermogen om mensen bij elkaar te brengen, met in dit geval het doel een politieke partij te vormen, rond ideologische en maatschappelijk gericht, gedachten goed. 

Maar wat zegt dit over de uitkomst? Veel betrokkenheid bij het proces (de kiezers gaan echt goed kijken naar de politieke agenda’s van de partijen). Stier is behoudend van aard en kiest voor de partij die hun eigen toko spaart. Toch is Jupiter/Uranus goed voor verassingen, voor onverwachte samenwerkingen in nieuw te vormen coalities. Mark de Rutte is geboren onder de sextiel – een opportunist? Zijn naam hoor ik erg vaak de laatste tijd.

 Mijn eigen standpunt m.b.t. mundane astrologie en verkiezingen is dat je niet enkel maar van de horoscoop voor de opening van de stembussen uit kan gaan. Ik denk dat je goed moet kijken naar de stemming binnen het land, dat je inzicht moet hebben in de politieke standpunten van de partijen, en van de persoonlijkheden van de partijleiders. Persoonlijk zal ik dus niet proberen de evt. winnaar(s) uit de besproken horoscoop te halen, met alle respect natuurlijk voor mensen die daar anders over denken.

De horoscoop voor de openingen van de stembussen: 9 juni 2010, 07.30 Den Haag.

nedkiest

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, mundane astrologie en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Nederland kiest: Jupiter/Uranus conjunct, de stembussen gaan open

 1. Claudia zegt:

  Wat mij telkens opvalt (ook bij andere astro-blogs) dat er bijna geen woord gerept wordt over Geert Wilders.
  Bij de meeste tv-uitzendingen is hij niet aanwezig, net als veel andere kleine partijen.
  Alleen de drie groten tellen mee.
  Zelf denk ik dat Geert Wilders best nogal wat stemmen gaat krijgen en compleet wordt onderschat.
  Heb ook het idee dat de peilingen van de laatste tijd ook niet helemaal zuiver waren hierover (uranus-jupiter in de vissen).
  9 juni staan uranus-jupiter in de ram wat samen met pluto toch wel een hele andere koers gaat worden.
  De ram voor vernieuwing en uranus het verrassende onverwachtse met een heftige plutonische ondertoon.

  Gr Claudia

 2. Claudia zegt:

  Misschien ook wel interessant om te kijken naar de horoscoop van ’s avonds 21.00 uur als de stembureaus sluiten.
  De uitslag!

 3. Ga-lama zegt:

  De driehoek pluto/mars/maan in aarde heersend over 3/6/11 de mercuriushuizen en uranus is in wezen intens rebels.
  Deze 3 planeten heersen over de huizen 1/10 en 5(onderschept)! De belangrijkste punten van een horoscoop. Scorpio onderschept in 5 de woede van niet gehoord worden! De bom die onder het geheel ligt!? De maan voelt de overmacht van de gevestigde orde. Onontkombaar!? Pluto conjunct de noordelijke maansknoop, dwingt af!? of regeert de wil van het volk (pluto/maan/mars) meedogenloos!? De Maan in 11e huis maakt toekomst gericht.
  VVD als Uranus driehoek venus in kreeft
  (maan) momenteel favorietje van het volk!
  Mark Rutte haar leider als Jupiter in ram, hij is jong en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk; Hij heeft zijn partij “geliefd” gemaakt (uranus/jupiter driehoek venus in kreeft, het volk). Staat momenteel dan ook bovenaan in de peilingen! Zichtbaar in MC en ascendant. De achterdocht zit in neptunus opposite mars beide vierkant mercurius. De zon blijkt totaal buitenspel dus het gezonde verstand in 12 zoek!? Het t-vierkant pluto vierkant uranus en saturnus ook behoorlijk verwoestend! Deze planeten zitten in 4/10/6, ze willen de boel wel ontwortelen, omspitten maar of het hun lukt!? Het antwoord ligt reeds “klaar” wij moeten even wachten tot de wijzers van de klok de juiste tijd voor het antwoord aanwijzen! Maar een beetje filosoferen houd de geest topaas!
  Topaas is doorschijnende lichtgele edelsteen, soms lichtrood of blauw getint. Daarmee wil ik zeggen de enige zekerheid die we hebben is verandering.

 4. Pingback: Tweets die vermelden Nederland kiest: Jupiter/Uranus conjunct, de stembussen gaan open - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

 5. Dhyana zegt:

  Bij de vorige gem,raadsverkiezing waren op sommige plaatsen de stembussen om 00.00h al open!!
  In het geval van7.30. De maan en venus staan in receptie, en maken een ing.sextiel.De maan maakt een conj.met de vaste sterren Hamal en Schedir.De ascendant staat conj.met de ster Mekar,die onverwachtse gebeurtenissen kan aangeven.Mecurius staat in de Pleiaden en maakt in ingaand vierkant met Neptunus R die conj.staat met de ster Gienah.Men beschrijft deze als iets dat hoog kan stijgen met de potentie tot ondergang.De maan zal alvorens het teken Stier te verlaten samen met Mecurius een vierkant aspect naar Neptunus gaan maken.!!Het 11 huis voor het volk en het 9de voor de wetgevende regering.Bij wie is nu de verwarring??

  De astrologiese mandala schrijft op 8 gr Stier;Een slede op een stuk land,zonder dat er sneeuw ligt.
  Rekenig houden met de voorbereiding van de te verwachten omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *