Astrologie, Nederland kiest: Wilders Houdt van Balkenende, Rutte meer van Cohen

Wilders Houdt Van Balkenende, Rutte meer van Cohen: Door Myrthe Sardjoe (deel 1 van een serie)

 De uitslag van de verkiezingen is nog ongewis. De toestand van de economie speelt deze keer een grote rol in de verkiezingsprogramma’s. Bezuinigen, bezuinigen en nog meer bezuinigen. Zelf denk ik dat de grootste economisch klap later dit jaar moet komen, dus dat belooft nog wat… Vooralsnog kijken we naar de peilingen. In de laatste week voor de verkiezingen kan echter alles nog drastisch veranderen! Planetair verandert er namelijk heel veel in de laatste dagen voor de verkiezingen:
Op 29 mei loopt Uranus het teken Ram in. Op 31 mei gaat Saturnus weer direct lopen. Vanaf 1 juni loopt Neptunus juist weer retrograde. Op 7 juni maakt ook Jupiter zijn entree in het teken Ram (en daarmee maakt Jupiter een conjunctie met Uranus). Op 8 juni verlaat Mars voor het eerst dit jaar het teken Leeuw en komt aan in het teken Maagd. 

De stemming kan daardoor op het laatste moment nog flink omslaan. Mijn devies is dus: Verwacht het onverwachte! De uitslag van de verkiezingen is erg belangrijk voor het politieke krachtenveld in Nederland de komende vier jaar. Minstens even belangrijk is echter de uitkomst van de coalitieonderhandelingen.

Welke partijen kunnen het goed met elkaar vinden? De programma’s van de diverse partijen zijn daarbij natuurlijk van groot belang. De ‘chemie’ tussen de diverse lijsttrekkers evenzeer. Wie houdt van wie? Welke lijsttrekkers liggen elkaar het best? De uitkomsten van een onderzoek naar de synastrie tussen de diverse lijsttrekkers verraste me zelf enigszins. Van alle lijsttrekkers ligt Mark Rutte volgens mij het best bij zijn collega’s!

Verkiezingsdebat 23 mei, Job Cohen
Mark Rutte, Jan Peter Balkenende, Geert Wilders en Job Cohen met elkaar in debat op RTL4.

Job Cohen verkeerde in zwaar weer. Zijn optreden was niet heel sterk. Maar de tegenstand op de lijsttrekker van de PvdA, de enige linkse partij de meedeed aan het debat, was ook groot. Als we naar de horoscopen van deze vier heren kijken zien we het volgende: Rutte, Balkenende en Wilders hebben alle drie hun Maan in Ram staan: Dit zijn echte kemphanen! In debat kunnen ze snel, agressief en makkelijk in de aanval. Van nature zijn ze assertief, kort en bondig. Job Cohen heeft de Zon in Weegschaal staan, lijnrecht hier tegenover. Niet aanvallen, maar samenwerken is Cohen’s motto. Een beschaafde diplomaat tegenover drie straatvechtertjes, zagen we. Meer dan eens kreeg Cohen tijdens het debat het verwijt dat hij te veel ’thee drinkt’ en te weinig hard optreedt. Aan Cohen’s gezichtsuitdrukking kon je zien dat deze opmerkingen hard aankomen. Logisch, want verbinden en samenwerken is namelijk juist waar de Weegschaal Cohen voor staat!

 Cohen heeft zelf de Maan in Boogschutter staan. Cohen voelt zich duidelijk niet op zijn gemak in een dergelijk debat. Ik denk dat hij het moeilijk vindt om zijn weloverwogen visie te verpakken in one-liners. Liever wijdt hij uitgebreid uit over zijn visie op de maatschappij.

Desalniettemin kun je stellen dat de vier heren elkaar emotioneel wel liggen: 3x Maan in Ram driehoek Cohen’s Maan in Boogschutter! Bovendien heeft Job Cohen zijn Mars, Pluto en Saturnus in Leeuw staan, min of meer driehoek de Manen in Ram van zijn tegenstanders. Oók Job kan vechten en dat zal uiteindelijk wel respect afdwingen bij de drie andere heren.

Horoscoop eerste tv debat 23 mei, 20.00, Amsterdam

lijstrekkersdebat

In de volgende deel van deze series, gaat Myrthe naar de synastrie tussen de lijstrekkers kijken…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, Gast Schrijvers en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologie, Nederland kiest: Wilders Houdt van Balkenende, Rutte meer van Cohen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *