Astrologie, Nederland Kiest: De Paarse Coalitie

Job Cohen en Mark Rutte: Een paarse coalitie? door Myrthe Sardjoe (deel 3 van de serie artikelen)

Na het ‘formuleren van breekpunten’ lijkt een Paarse coalitie verder weg dan ooit. De partijprogramma’s van de PvdA en de VVD staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar geldt dat ook voor de lijsttrekkers Rutte en Cohen?
Als we kijken naar de posities van de Zon, dan zien we een mooie sextiel tussen de Zon van Rutte in Waterman en en de Zon van Cohen in Weegschaal. Zo’n sextiel kan leiden tot vriendschap en wederzijds welbevinden. Mark Rutte heeft met de Zon in Waterman, een pragmatische kijk op de wereld. Weegschaal Cohen is sterk gericht op harmonisch samenwerken. Dit sextiel geeft hoop: Een  paarse coalitie is niet uitgesloten! Verdere ondersteuning daarvoor vinden we in een driehoek van het stellium (Venus/Asc/Cheiron/Mercurius/Jupiter) van Job in Schorpioen met het stellium (Mercurius/Venus/Cheiron/Saturnus) van Rutte in Vissen. Mooi ook is de driehoek tussen Jupiter in Kreeft (Rutte) en Jupiter in Schorpioen (Cohen). Dit kan helpen om hun, nu uiteenlopende, visie op elkaar af te stemmen.

Uranus (v. Cohen) staat driehoek Zon (v. Rutte). Dit is ook mooi: Cohen inspireert Rutte.

Jammer wel is het vierkant tussen Neptunus (in de horoscoop van Rutte) en Saturnus/MC (horoscoop van Job Cohen). Dit kan erop duiden dat de eventuele samenwerking in teleurstelling uitmondt.

Alexander Pechtold
 Paars is natuurlijk een uitvinding van D66. Een Paarse coalitie zonder D’66 is ondenkbaar. Inhoudelijk bevindt D’66 zich halverwege de VVD en de PvdA. Misschien kan D’66 opnieuw de verbindende schakel zijn tussen VVD en PvdA. Misschien wel aangevuld met GroenLinks?

Lijstrekker  Alexander Pechtold van D’66, matcht eigenlijk goed met alle andere lijsttrekkers. Maar met name met Mark Rutte en Job Cohen: Pechtold’s Zon in Boogschutter maakt een mooie sextiel met de Zon van Cohen in Weegschaal en de Zon van Rutte in Waterman! En er zijn meer mooie aspecten! Zoals o.a. een Jupiter driehoek Zon in de synastrie met Rutte, en een Saturnus driehoek  Venus en de ASC van Cohen. Ja, er zijn wat dat betreft wel degelijk kansen voor paars!

 Ook met Halsema en Balkenende heeft Pechtold een hele behoorlijke synastrie.
Het voorstel van het CDA voor een progressieve coalitie met CDA, GroenLinks, de VVD en D’66 lijkt me op basis van de horoscopen van de lijsttrekkers niet onmogelijk. In een tijd waarin we het onverwachte kunnen verwachten is het misschien zelfs een reële optie. Maar de coalitie VVD, D’66, PvdA, (GroenLinks) lijkt me op basis van de ‘chemie’ tussen de lijsttrekkers waarschijnlijker.

Horoscoop Alexander Pechtold

pechtold

De horoscoop van Femke Halsema:

femke

Femke Halsema

Femke Halsema is een Stier, met de Zon conjunct Mars. Mars geeft haar haar vechtlust.

Halsema is geboren in 1966 onder dezelfde grote constellatie als Rutte en Pechtold: De Pluto/Uranus conjunctie in oppositie met Saturnus en sextiel Neptunus. Halsema heeft net een belangrijke periode achter de rug: De huidige Uranus-Saturnus oppositie is namelijk net de Uranus-Saturnus-oppositie in haar radix gepasseerd. Pluto maakt momenteel een driehoek met haar Zon/Mars in Stier. Dat kan haar aangeboren kracht en vechtlust alleen maar versterken.

Wel staat Halsema’s Maan-Jupiter conjunctie in Kreeft nu onder druk door transits van Saturnus, Pluto en Uranus. Hier opnieuw ken ik geen geboortetijd, dus het exacte moment daarvoor is helaas niet te bepalen. 

In synastrie doet Halsema het goed met Rutte en Pechtold, redelijk met Balkenende, matig met Cohen en Roemer van de SP, en zoals wel te verwachten was, slecht met Wilders.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, Uncategorized en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologie, Nederland Kiest: De Paarse Coalitie

  1. Pingback: Tweets die vermelden Astrologie, Nederland Kiest: De Paarse Coalitie - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

  2. Pingback: World Wide News Flash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *