Week horoscoop: De beslissende slag, Nederland kiest

Het is zover. Op  woensdag gaat Nederland naar de stembus. Met de Maan in Ram vandaag – zullen de partijen alles op alles moeten  zetten om de grote groep zwevende kiezers over de streep te halen.  De Maan in Ram is energiek, haastig en gepassioneerd. Wat de lijsttrekkers nu moeten tonen is hun passie en moed. Vanochtend meldt Trouw dat de “kiezer dubt: kleine partij van zijn keuze of grote met macht? ” Geen partij kan het zich permitteren om op een trouwe achterbaan te leunen. Volgens Maurice de Hond – zal liefst 45 procent van de electoraat woensdag op een andere partij stemmen dan eind 2006!! Met de progressieve Zon van Nederland nu in Weegschaal – wordt alles letterlijk overwogen en  in de schaal gelegd – belangrijk is “Wie komt nu aan de macht (de Zon), welke mogelijke kabinet formaties komen hieruit voort en ben ik er straks tevreden mee? ”  Het strategische stemmen doet zijn intrede in het politieke leven. Weegschaal moet verschillende scenarios tegen elkaar kunnen afwegen. Wie legt wat in de schaal? 

Op dinsdag middag verhuist de Maan naar Stier: Wie straalt rust, zekerheid en vertrouwen uit? Balkenende is goed hierin. Alhoewel hij nu een gedaante wisseling lijkt te ondergaan.  Balkenende laat een andere, speelse kant  van zichzelf zien. Geen Britse politicus die zichzelf zou laten interviewen in een t-shirt met de logo “Fuck Drugs”. Alles op alles zetten om aan de macht te blijven. Balkenende heeft de Zon in Stier – in 10 – en de radix Maan in Ram. Opgeven is een woord die niet in zijn woordenboek voorkomt. Je zult hem op beslissende wijze moeten verslaan. Balkenende heeft de stamina voor het gevecht maar net niet genoeg om de stemmers volledig te overtuigen.

Het is wel vaker gezegd, op woensdag staat Jupiter conjunct Uranus op de cusp van het 11e huis van de horoscoop van Nederland. Het 11e huis is het huis van het lagere huis, en van de wetgeving. Verwacht het onverwachte. Sanering komt. Maar vergeet niet dat de progressieve Zon nu in Weegschaal staat. Welke partijen voelen zich solidair met die mensen die zich aan de onderkant van de samenleving bevinden? Is het terecht dat juist zij moeten inleveren om de misstappen van de rijken te bekostigen? Blijft Nederland een sociaal land? Opvallend hoe veel stof de koopkrachtplaatjes hebben doen opwaaien. Rutte was boos erover, Pechtold zelfs woedend. Kennelijk geven Nederlanders hierom.

 Om het land als geheel zich goed te laten voelen  – moet er iets van “fair play” zijn en sociale bewustzijn. Er is nu al armoede in dit land. Dat zie in de grote steden, zoals Amsterdam. Voer campagnes met een positief boodschap. En laat vooral de kinderen  van de armste niet achterblijven. Femke Halsema is altijd op haar mooiste vind ik op dit soort punten. Hier spreekt een moeder. Progressieve Zon van Nederland staat nu in radix huis vijf, dit thema wordt de komende jaren steeds belangrijke.

Zo… Wie gaat er winnen? Rutte beleeft nu transit Saturnus oppositie Saturnus. Saturnus is de heerser van zijn Zon en dit is een hoogtepunt in de Saturnus cyclus. De aspect is exact (op een paar minuten na) op 9 juni.   Saturnus slaat een bepaalde toon aan – bezuingigen – en Saturnus is tevens heerser van huizen 7,8,9 en 10 van de horoscoop van Nederland. Ik denk dat Rutte  – goed zal scoren – maar waarschijnlijk net niet goed genoeg.  “Meanwhile…. back at the ranch…” Neptunus blijft circuleren rondom de midhemel van de horoscoop van Nederland en Neptunus is alles behalve duidelijk. De befaamde rookgordijn…. Maar ook sociaale bewustzijn. Neptunus is gebonden met de opkomst van het socialisme. Oei oei

De dag na de verkiezingen  – beleeft Nederland haar lunar return. Hier staat de Zon in oppositie met de radix Neptunus van Nederland. Een fikse kater die een maand lang kan duren? Uranus, Jupiter, Neptunus, Saturnus doen mee – en Pluto staat op de descendant. Dit wordt spannend en dan bedoel ik spannend. Woensdag wordt een hele lange nacht…. Lunar Return Netherlands buitenwiel, horoscoop Nederland binnenwiel:

Copyright: Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

biwiel

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Week horoscoop: De beslissende slag, Nederland kiest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *