Astrologie, Liefde en Relaties

 

Ik wil deze thema week beginnen door een aantal misvattingen over de astrologie en de liefde uit de wereld te helpen. Heel vaak hoor ik mensen vertwijfeld zeggen “Ik ben een Stier en mijn partner is een Leeuw, dat kan toch niet?” Aan mij de taak om uit te leggen dat het idee dat het ene sterrenbeeld al bij voorbaat niet bij een ander sterrenbeeld past, complete onzin is. Ik herinner mensen eraan dat elke keer als er een vonk tussen twee mensen overslaat, er een kleine wonder plaatsvindt. Sommigen noemen deze vonk liefde op het eerste gezicht, anderen zeggen dat het seksuele aantrekkingskracht is, terwijl weer anderen het als een zielsverwantschap zien. Voor mij maakt het allemaal niets uit – het is een blijft “een kleine wonder”. Met dit idee in je achterhoofd, is het niet een beetje idoot om al bijvoorbaat te denken dat er bij deze persoon geen toekomst mogelijk is, alleen omdat de horoscoop tekens daar tegen zijn?

Mensen komen bij elkaar voor een doel. Elke relatie is zinnig. Sommige stellen blijven vijftig jaar samen terwijl sommige heel belangrijke relaties van relatief korte duur zijn. Vanuit de optiek van de eeuwigheid, maakt het allemaal weinig uit. Een stel heeft werk te doen samen en dat bij elkaar komen – is altijd een belangrijke gegeven. Natuurlijk zeggen de horoscopen van de individuen in een relaties iets over hun liefdeskeuzes. Vanzelfsprekend is het zinvol om een relatie horoscoop te laten maken – zeker als er problemen in de relaties zijn. Maar om astrologie te gebruiken als bevestiging van negatieve gedachten over een partner of een relatie, is in mijn ogen gelijk aan misbruik van de astrologie. Hier volgen nog een aantal misvattinggen over astrologie en de liefde:

Schorpioen is de meest sexy teken.Weegschalen zijn niet te vertrouwen. Ze zeggen niet wat ze bedoelen en worden makkelijk verleid. Als mensen een moeilijke composiet hebben dan zal hun relatie niet lang duren. Als Uranus in het zevende huis van je geboorte horoscoop staat, betekent het dat je gaat scheiden. De liefde staat in de sterren geschreven. Het geluk wordt je aan een presenteerbladje aangeboden!

Ik kan je met zekerheid zeggen, dit zijn misvattingen en ze kloppen voor geen moer!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, vrouwen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *