Leven na Verlies: Darrelyn Gunzberg

Gisteren heb ik een  Maan/Pluto thema aangestipt. Vandaag ga ik verder met het thema van verlies, door jullie aandacht te vragen voor een pas verschenen boek: Leven na Verlies, geschreven door de Nieuw-Zeelandse astrologe, Darrelyn Gunzberg. Dit indrukwekkende boek is kort geleden vertaald en uitgebracht door uitgeverij Hajefa.

Vrijwel aan het begin van haar boek, presenteert Darrelyn Gunzberg ons met wat cijfers. In de UK bijvoorbeeld “sterven er meer dan 600.000 mensen per jaar, waardoor ongeveer 1,5 miljoen mensen op een bevolking van 58 miljoen een ingrijpend rouwprocess doormaken.”  Hoe komen deze mensen door deze periode heen en hoe kan de astroloog mensen ondersteunen die dit proces meemaken? Hier gaat dit boek over.

Darrelyn Gunzberg is een onderzoeker, gebonden aan de University of Wales, in Lampeter – maar meer dan dat – ze is een astrologe. In “Leven na Verlies” laat Darrelyn zien hoe geweldig goed ze is, in het bij elkaar brengen van deze twee kanten van haar karakter. Darrelyn is een Tweeling!!  Het boek is niet schuw in het verwijzen naar de ideeen van menige andere onderzoeker op het gebied van verlies en rouw. De referenties kunnen – als je dat zou willen – dan ook een springplank vormen voor verder onderzoek. Darrelyn Gunzberg vermijdt niets: kinderen en verlies, maar ook het nogal controversieel idee van het lot, komen in dit boek aan bod.

Vanaf hoofdstuk 3 – duiken we steeds dieper in de wereld van de astrologie, beginnend met de Maan en haar aspecten. De Maan is ons emotionele graadmeter – en hoe zij erbij staat – is een belangrijk gegeven in het rouwproces. Vanaf dit punt gaat de deur naar Darrelyn’s praktijk open. Door middel van voorbeelden en verhalen van “echte” mensen,  krijgt de lezer (die trouwens m.i. niet alleen een astrologe hoeft te zijn) voldoend inzicht in wat er allemaal afspeelt, om zelf mensen die een groot verlies geleden hebben, op een integer en professionele manier te kunnen ondersteunen. 

Dit is een zeer indrukwekkend boek. Chapeau Darrlyn… en pet af Peter… dat je dit boek vertaald en uitgebracht hebt.  Het boek kost Euro 26.50 en is te bestellen via Uitgeverij Hajefa.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Leven na Verlies: Darrelyn Gunzberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *