Horoscoop Bert van Marwijk, Bondscoach Nederlands Elftal

 

Bert van Marwijk   * 19/5-1952. (tijd onbekend), Bondscoach Nederlands Elftal – door Ton Brakenhoff
Er breken spannende tijden aan. We beginnen met het WK voetbal en een week voor de finale daarvan start de Tour de France. Hoe we dat allemaal moeten verwerken binnen ons arme hoofd is me een raadsel. Laten we eerst maar even kijken naar onze bondscoach. Een Stier met Venus maximaal en dat is best iets! Liefst zag ik een Venus Mars conjunctie (Michels – Hiddink) in de horoscoop van de coach maar de bijna oppositie reken ik voor deze ene keer goed. Graag ook zag ik een obstinate Zon Pluto verbinding (van Gaal – Beenhakker) maar wederom voor deze ene keer én omdat Venus maximaal staat, reken ik ook op extra kracht uit het Venus Pluto vierkant. Eigenlijk zie ik de horoscoop van een journalist bij van Marwijk. Mercurius conjunct Jupiter oppositie Mars. Mercurius Mars heeft wel gevoel voor- en verstand van voetbal. Eigenlijk is het allemaal niet zo duidelijk met Bert, wel schuilen er verborgen krachten in hem en daar klamp ik me dan maar aan vast: Hij won in 1975 samen met zijn vader het wereldkampioenschap klaverjassen!! Nee, we zijn nog lang niet verloren. De horoscoop van Bert van Marwijk

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

22 Reacties op Horoscoop Bert van Marwijk, Bondscoach Nederlands Elftal

 1. De mars jupiter oppositie toont zich vaak als een echte generator voor sportieve prestaties. Bijvoorbeeld bij Evert van Benthem die met zijn tweede elfstedentochtzege bewees dat de eerst geen toeval was.
  Van Marwijk laat zich zien als echte stier met een hele lange professionele voetbalcarrière. Hij stopte op zijn 36 ste bij Fortuna Sittard, de club die hij ruim 10 jaar later als trainer aan de KNVB-beker hielp (1999). Drie jaar later won hij met Feyenoord de UEFA-cup. Dat was alweer 2002.

  Van Marwijk krijgt een stel sterspelers van heb-ik-jou-daar onder zijn hoede. Mijn eerste vraag is of die hem wel serieus zullen nemen. Dat is nodig, want anders kon dit wel eens van Marwijk’s laatste grote klus zijn. Ik zie hem nu nog niet in het door jou hierboven gegeven rijtje toptrainers.

 2. ton zegt:

  Ik ook niet! En toch… je wordt niet zomaar wereldkampioen klaverjassen zelfs als voor die ‘sport’ Nederland de wereld is.

 3. M@rtijn zegt:

  Bert van Marwijk is al ruim 2 jaar bondscoach (sinds 31 maart 2008). Dus die sterspelers heeft hij al 2 jaar onder zijn hoede. En volgens mij is de sfeer, en mentaliteit nog nooit zo goed geweest voor/bij een groot toernooi! Helemaal geen gezeik, en al veel ervaring.

  Verder is van Marwijk nu al de beste Nederlandse coach aller tijden, qua resultaat over 23 wedstrijden, 16 gewonnen, 6 gelijk, 1 verloren, doelpunten 45 voor 13 tegen.
  We hebben in principe een heel goed uitgebalanceerd elftal. Dus aan alle randvoorwaarden zijn voldaan om ver te komen.

  De vraag is; worden we kampioen?

  BvM heeft een paar ijzersterke standen. Pluto Sextiel Mars, Saturnus Driehoek Zon,PLuto anderhalf vierkant Pluto(en Saturnus terugkeer in oktober).
  Daartegenover staat Neptunus Vierkant Zon. De vraag is hoe laat is BvM precies geboren. Hoe later hoe beter lijkt het. Als hij na 20 uur is geboren, dan is Neptunus Vierkant Zon voorlopig voorbij. En zijn Saturnus en Pluto transits langer van kracht. Dus het ziet er op zich niet slecht uit.

  De horoscoop van Nederland 1815 heeft bovendien veel krachtige standen.
  Pluto op de Descendant =alle tegenstanders verslaan?
  Neptunus op het MC, voor een Vissenland een piekmoment, 🙂
  Cheiron erbij, oude wonden helen (1974, 1978), Argentinië in de finale verslaan bijvoorbeeld, dan zijn we van alle voetbaltraumas verlost.
  Jupiter keert terug naar de Zon van NL1815.

  Je zou de andere kandidaten ook moeten bekijken,Maradona Cheiron terugkeer, Duncan-Brazilië heeft niks wereldschokkends, maar ik laat het hier even bij.
  Het ziet er astrologisch gezien zeker niet slecht uit.

 4. ton zegt:

  Laten we even de laatste 8 afwachten, er is nu geen beginnen aan.

 5. Starnoud zegt:

  Ja , de horoscoop van Nederland…. wat dacht je van Mars driehoek Mars (van Nederland) op 11 juli… En de progressieve Zon precies driehoek geboorte Lilith(= Zwarte Maan) geeft een uniek moment aan! Verder zal de Nieuwe Maan van 11 juli conjunct de progressieve Maan van Nederland zijn. Laat ik het zo zeggen: ik heb zoveel mogelijk horoscopen rondom Oranje bestudeerd gedurende 1 jaar (“fulltime”)en , zeker als mijn voorspelling (op utube) uitkomt, zal een boek hierover schrijven: Waarom Nederland kampioen wordt (werd)…!

 6. Pingback: Van Marwijk: We can do better | Soccer

 7. ton zegt:

  Beste Starnoud, lees dan ook eerst maar de terugblik van Patrick Bernhart “2010 Zo werden wij wereldkampioen”. Uitgeverij Carrera.

 8. M@rtijn zegt:

  Ook even naar Brazilië (7 september 1822 16.47 Sao Paulo) gekeken. Dat was even schrikken = O

  Ze hebben hele krachtige transits. Uranus op Pluto én Pluto op Uranus. beide stationair! Hoe is het mogelijk!!!
  Met Pluto sextiel Mars op 12 juli. Uranus driehoek MC Saturnus sextiel MC, Saturnus opposiet Pluto, Cheiron Vierkant MC.
  Dat ziet een stuk krachtiger uit dan transits van Nederland 1815.

  Klein lichtpuntje, Brazilië werd voor het eerst wereldkampioen in 1958 met Pluto op de Descendant, net als Nl1815 nu.

  Het word dus toch nog spannend morgen. 8P
  Maar misschien gaat Brazilië wel grandioos ten onder en breekt daar de voetbalrevolutie uit, omdat men het gehad heeft met het Braziliaanse anti-voetbal, en eist men weer ouderwets Pélé voetbal…….

 9. M@rtijn zegt:

  Brazilië heeft ook nog eens Mars op de Zon (over)morgen 3/4 juli….. =[
  Ik vrees het ergste voor Nederland, maar een saaie pot gaat dit niet worden.

 10. Hoi Martin, Ben je trots op Nederland
  🙂 Ik heb ook net even naar de horoscoop van Brazilie gekeken. De voetbalploeg wordt gegeven door de Maan heer 5. De eclips van vorige week, viel op cusp 5/11 van deze horoscoop. Het was wel een spannende wedstrijd vond ik. Nederland is terecht de winaar geworden. 🙂 Liz

 11. M@rtijn zegt:

  Hoi Liz,

  Natuurlijk ben ik trots op het Nederlands elftal, diepe buiging.
  De Brazilianen waren veel beter in de eerste helft, maar we zijn mentaal ijzersterk uit de thee-pauze gekomen. Ze hebben de Brazilianen leeggezogen, en hen laten vergeten te voetballen, ze dachten waarschijnlijk dat ze al gewonnen hadden.
  Het was een waanzinnige wedstrijd. Een instant klassieker, uniek zo’n onoverwinnelijk geacht team te zien instorten, door de ongekende wederopstanding van de onderliggende partij, dik verdiend.

  Astrologisch was het lastig,zulke sterke transits tegenover elkaar. Moeilijk te voorspellen. Die Mars op de Zon kan natuurlijk net zo goed een pijnlijk verlies zijn, ik was al gaar toen ik dat schreef.

  De wereldkampioenstanden van Nederland zijn nog steeds van kracht! =D

  Het zogenaamde eigen doelpunt vd Brazilianen, tel ik gewoon voor Sneijder, zonder Melo was hij er ook ingegaan. De pers neemt het officiële standpunt; “Ze schoten in eigen doel” maar massaal over, alsof wij er niet aan te pas kwamen. Daar doen we onszelf mee te kort. Gewoon weer een klasse-bal van Sneijder + de intentie om als leeuwen te vechten voor de overwinning.

 12. M@rtijn zegt:

  Ik vraag me af waarom van Persie;(6 augustus 1983, Rotterdam, tijd onbekend) nog niks gepresteerd heeft.
  Misschien is zijn ascendant geblokkeerd oid. De transits zien er verder toch heel goed uit.

  Jupiter en Uranus Driehoek Jupiter/Cheiron, beide stationair,
  Saturnus Sextiel Jupiter/Cheiron.
  Neptunus Driehoek Pluto,
  Cheiron Driehoek saturnus.

  Misschien heeft Van Marwijk een
  astroloog in dienst, dat hij hem steeds laat staan. ; )

  Maar zijn Maan staat natuurlijk begin Kreeft. Dus misschien dat die Maansverduistering ook hem onschadelijk heeft gemaakt?

 13. M@rtijn zegt:

  Hij kan beter Klaas Jan Huntelaar (12 augustus 1983, Drempt, geen tijd) opstellen, dat dacht ik sowieso al, maar dit blijkt ook nog astro-logisch tezijn. :p Hij is slechts 6 dagen na Van Persie geboren, en heeft dus diezelfde goede standen, maar de Maan in begin Weegschaal. Geen verduistering dus, maar mogelijk het hele T-Vierkant Jupiter-Uranus-Pluto-Saturnus in de buurt vd Maan.
  Astrologisch advies; Huntelaar in de basis, mits een goede geboortetijd natuurlijk.

 14. ton zegt:

  Ha Andries H. Cats, prachtig die reeks én de opmerking dat transits ook een rol spelen, maar voorspellen (zelfs op een gecorrigeerde coach-horoscoop) blijft een haast onmogelijke zaak. Bij het vorige WK maakte ik voor alle ploegen een ‘supergemiddelde’ zijnde een opgetelde en gedeelde, dus gemiddelde speler. De vier eindkandidaten stonden toen op een kluitje, maar ik gaf het niet de waarde die het bleek te hebben. Voor de laatste vier van nu staan Duitsland en Uruguay naast elkaar en ik wil er weer niet aan. 11 Juli finale Duitsland-Uruquay, tuurlijk niet!!!

 15. 31-Mei-1975 012°,41’44 Kreeft Ura 60 OND MC
  Bert van Marwijk speelt zijn enige interland voor het Nederlands elftal.

  Ik heb de geboortetijd van Robben op het internet gevonden: 19u40m.

  Ik voorspelde vooraf de overwinning op Brazilie en het verlies van Argentinie (aan de hand van de horoscoop van Maradona).

 16. M@rtijn zegt:

  @ Andries. Help!!!!!!!!!

  Hier heeft niemand wat aan, een waslijst transits uitspugen, dat kan iedereen wel.
  Haal er wat uit, en vertel er iets over.
  Dit is onzinnig. Ik snap er bovendien niks van.
  Schrijf maar een fatsoenlijk stukje.

  Moderator/Liz, haal dit er aub vanaf (mag dit er ook weer af).

 17. Hi Martijn,

  Ik ben het eerlijk gezegd met je eens, en toch heeft Andries hier veel tijd en energie aan besteed, en omdat wij er niets aan hebben, wil niet zeggen dat iedereen er zo over denkt. Je hoeft het niet te lezen toch? Elizabeth

 18. Andries H. Cats zegt:

  Er is geen sprake van een waslijst met transits; dit is een uitdraai van progressive aspecten volgens het Gieles min 1 systeem.
  Iedere astroloog (wie is dat?) is in staat de aspecten op datum te koppelen aan gebeurtenissen en uitleg te geven.
  Veel succes!

 19. M@rtijn zegt:

  @ Andries.
  Het is wel een waslijst.
  Ik vind dit waanzin.
  Dit is een openbaar blog. Geen plek om computeruitdraaien te dumpen.
  Als iemand hier iets mee kan moet ie het zeggen.
  Nou veel succes ermee, ik haak af.

 20. M@rtijn zegt:

  De voetbalmachine van Duitsland is idd haperend tot stilstand gekomen (Uranus gedraaid in het voordeel van Spanje). Het leek wel of ze niet echt wilden winnen.

  Neptunus is “onze” planeet, de planeet van Nederland, Vissenland. Op ons MC zal ie onze dromen juist waar gaan maken.
  In die zin kunnen we misschien ook die Neptunus Vierkant Zon van Van Marwijk, positief gaan duiden. Neptunus stimuleert BvM om kampioen te worden.

  Goed de Spanjaarden dus, hebben goed standen, maar ze staan dan ook in de finale. Dat is al heel wat voor een ploeg, die nooit verder is gekomen dan de KWART-finales! Dit is al een ongekend hoogtepunt voor Spanje.
  Ze hebben ook;
  Cheiron vk Zon
  Saturnus vk Mars
  eind juli,dus niet opnieuw kampioen.

  Nederland is natuurlijk ontstaan door de strijd tegen Spanje, dus die horoscoop halen we er ook bij. 26 juli 1581 Den Haag. Zon 12,39 graden Leeuw. 3 x raden wie daar zijn Zon heeft staan…………Robin Van Persie; 6 augustus 1983, geen tijd. Hij heeft de Maan in de buurt vd eclips! Misschien laat BvM hem daarom staan, omdat hij voelt dat Van Persie beslissend gaat worden.
  Gaat de eclipse hem ontketenen in de 2e helft?

  Nee, die cup is al van ons. Spanje is gewoon de laatste horde die we moeten nemen. Wij pieken op 11 juli!

  Ik ga naar Amsterdam voor de finale,en om onze helden binnen te halen natuurlijk, dit ga ik niet missen!!! = D

  Kosmische Groeten,

  M@rtijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *