Week horoscoop:DNA en Kreeft onderzoek..

Week horoscoop: De Maan staat vandaag in  Kreeft, een teken dat o.a. met moeder en kind te maken heeft. Nederland heeft een Kreeft ascendant, en alle aandacht vandaag voor het triest verhaal van een Indiaase moeder, een moeder dat van haar kind is beroofd. Trouw – pagina 3 – “Dit kan ik niet accepteren, ik heb hem de borst gegeven”. Allemaal Kreeft symboliek. Een diep triest verhaal, doorspekt met angst. Ik moet hier alle krediet aan Faye Cossar geven, die steeds weer aanwijst dat Pluto nu conjunct met Ceres staat. Ceres/Demeter een oud symbool voor de beroofde moeder, en Pluto de DNA zelf. Nu eisen de (vermoedelijke) biologische ouders zo’n DNA test. Wat een moeilijk situatie en vanzelfsprekend – als moeder van een 12 jarige jongen – weet ik hoe kwetsbaar en beinvloedbaar een jongen van deze leeftijd is. Hoe zou mijn zoon hierover denken en voelen? Wat een onmogelijke opdracht, krijgt de rechtbank in Lelystad morgen. Ik hoop dat de adoptie ouders hier voor “closure” kiezen. Deze zaak speelt als sinds 2007 en hangt als een blok boven de hoofden van alle betrokkenen. De behoefte van ouders uit de rijke eerste wereld aan een adoptie kind leidt tot malafide praktijken in de derde wereld. Dat weten we. Deze zaak is een schrijnend voorbeeld hiervan. Morgen ochtend al – maakt de Maan de overstap naar de Leeuw van waar hij een driehoek maakt met de Jupiter,Uranus conjunctie in Ram. Aan de rechtbank de opdracht om duidelijkheid te verschaffen. Rahul en de adoptieouders moeten eerst het vertrouwen zien te krijgen dat Rahul in Nederland mag blijven. Dan het verassende of misschien controversieele (Jupiter,Uranus) besluit. De rust kan alleen terugkeren als de waarheid boven water komt. Ik hoop dat als Nagarani en Kathirvel hun gestolen zoon weer terugzien – dat zij ook met een goede hart voor het welzijn van hun kind zullen kiezen. De klok kan niet teruggedraaid worden. Rahul moet hier blijven. Ik denk ineens aan een Bijbels verhaal, waarin twee vrouwen vochten over de moederschap van een kind. Solomon (?) oordeelde dat het kind in twee gesneden moest worden zodat ieder vrouw de helft mocht hebben. Op dit punt, schreeuwde de echte moeder “nee, nee”.  Haar liefde stond voorop.

Week horoscoop: Verder deze week – staat Venus in de leeuw  – het teken van het groote gebaar en van de liefde dat rechtstreekt vanuit het hart komt. Venus maakt ook contact met Jupiter en Uranus. De Maan maakt – vanuit de Leeuw – op dinsdag en woensdag contact met zowel Mercurius als met de Zon. Een uitstekende tijd voor sociale contacten en voor networking in het algemeen.

Week horoscoop: Vanaf donderdag  komt de Maan ook in Maagd te staan – en vooral op vrijdag – staat er druk op de ketel. Woordvoerders moeten erg goed op hun woorden letten. De Maan staat namelijk “beseiged” dat wil zeggen, zij staat tussen Mars en Saturnus in – en vandaar uit maakt zij vierkanten met eerst Mercurius en daarna met de Zon. De uitdaging is vanuit een benarde positie toch je gevoelens niet te onderdrukken. Laat zien wat je voelt – en tegelijkertijd – op je woorden letten. Dat is pas een moeilijk opdracht!!

Week horoscoop: Dit weekend is wel super voor het sociale leven. De Maan in Weegschaal maakt een mooie sextiel met Venus op zaterdag – en op zondag maakt zij driehoeken met zowel Mercurius als de Zon.  Ik weet dus al bij voorbaat dat Fiona’s griezel jelly bar op zondag, voor de kinderen uit de buurt, een heel groot en gezellig feest wordt. Alle hoop dus op een sprankelend weekend… en nu het weer nog!

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop:DNA en Kreeft onderzoek..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *