Week horoscoop: Zonnewende, Ode aan de Zon

Week horoscoop:Vandaag om 12.28 GMT maakt de Zon zijn entree in het teken Kreeft.  De zonnewende is een van de vier belangrijkste horoscopen van het jaar. De 0 graden van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok) zijn belangrijke momenten in de Zon/Aarde cyclus en geven keer momenten in het jaarcyclus weer. Hier moet de aarde zich onderwerpen aan een hoger autoriteit – de Zon – en zich conform de cosmische wetten gedragen. Als de aarde zich zou misdragen dan zou ze uit haar baan geslingerd worden.  In de horoscoop – hier getrokken voor Amsterdam (13.28) – staat de Zon op de midhemel, terwijl de oppositie van Saturnus en Uranus over de ascendant/ descendant as valt. Pluto, tot nu toe focal planeet in een t-vierkant met Saturnus en Uranus, staat in oppositie met de Zon. Deze Zon staat prominent dus – en maakt van de t-vierkant een grote kruis. De Zon is ontzettend belangrijk in deze configuratie omdat ze hier de plek opvult tegenover Pluto. We krijgen ineens een nieuwe focal punt. De Zon staat voor bewustzijn, leiderschap, creativitiet, kracht, moed, en heeft enorm scheppingspotentieel. De Zon kan inzicht en leiding geven, kan met hart voor de zaak doorbraken forceren. Hoofdtekens hebben al enorm veel kracht. Op zaterdag, een paar dagen na de zonnewende valt er een lunar eclips – met de Maan op Pluto en de Zon precies tegenover. De spanning van de zomer 2010 begint nu duidelijk op te lopen. De wereld-as komt in beweging. 

Week horoscoop: Maar wat betekent het allemaal? In de mundane astrologie is het belangrijk om deze zonnewende en de bijbehorende eclips te bekijken samen met andere belangrijke horoscopen. Bijvoorbeeld in de horoscopen van de VS en Israel valt de eclips heel dicht op Venus, heerser van 7e huis (bevriende naties) van de horoscoop van Israel, en o.a. heer 10 (de President) van de horoscoop van de VS. Deze eclips zal de opkomende ontmoeting tussen Obama en Netanyahu tekenen. Er is duidelijk spanning en Barack Obama zal hier niet voor weglopen. Er zal en moet iets in Gaza veranderen. Onder druk is nu de blokkade van Gaza zogenaamd deels opgeheven. Klopt dit en indien ja, hoe ziet de lijst van goederen er daadwerkelijk uit?

Week horoscoop: Maar in dit stukje wil ik vooral aandacht op het persoonlijke leggen. De Zon in Kreeft biedt ons de kans om aandacht op ons eigen plek op de aarde te besteden. Hoe gaat het met onze familie? Hoe zien onze vriendschappen eruit? Hoe is het met onze wereld? Hoe staan wij tegenover de veranderingen om ons heen? Kreeft koestert wat dierbaar is. Dit is een tijd voor bezinning en daarna voor aktie. De daad bij het woord voegen. Kreeft heeft met het moederschap en met de vrouw in het algemeen te maken. Tijd om ons te ontfermen over onze eigen vruchtbare grond, over onze eigen creativiteit. Het is tijd om te scheppen en het beste en het hoogste in onszelf naar voren te halen.

Week horoscoop: Bijna onopgemerkt is Chiron kort geleden het teken Vissen binnengelopen. Het is Chiron die deze dagen een driehoek met de Zon in Kreeft maakt. Het is moeilijk misschien zelfs onmogelijk om een goed zicht op je eigen tijd en leven te hebben. Het is aan de historici over om hier een oordeel over te vellen. Zelfs denk ik dat de wereld aan het keren is. Alles wordt anders. Maar… Als het puntje bij paaltje komt, kunnen we datgene wat er in de grote wereld gebeurt niet veranderen. We zijn alleen verantwoordelijk voor onszelf, voor onze eigen doen en laten. Deze Zonnewende, met de Zon in Kreeft, wijst ons dus terug naar de bron, de Zon en naar het zelf. De horoscoop van de Zonnewende

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Zonnewende, Ode aan de Zon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *