Solstice vieringen…Pluto in Steenbok en de kracht van de vrouw

Het is een interessant om te denken aan Pluto in Steenbok en dat in verband met vrouwen te brengen. Veel astrologen leggen nu de link met de jaren dertig van de vorige eeuw. Dit heeft alles te maken met de vierkant van Pluto met Uranus die zeker vanaf 2012 sterk voelbaar zal zijn. Maar er is een verschil. Pluto was toen in Kreeft en was al in de Kreeft toen de Eerste Wereld Oorlog begon. De  vierkant tijdens de jaren dertig gebeurde ook met Pluto in het teken van de vrouw en van de familie.  Het idee van miljoenen rouwende moeders komt sterk in beeld. Toch moeten we rekening houden met het idee van Yin en Yang. Als een kant van een axis getriggerd wordt, komt de andere kant van de axis ook in beeld: in de jaren dertig met Pluto in Kreeft, was dit het teken Steenbok.  In de jaren dertig, kwam de sterke, autoritaire leiders op, Hitler bijvoorbeeld, die zgn. het lijden van het volk (Maan) wilde verhelpen.

Nu staat Pluto in Steenbok waardoor de Kreeft kant van de axis ook gaat spelen. De rit van Pluto door Steenbok is begonnen met een economisch crisis beginnend in 2008. Zowel Pluto als Steenbok hebben iets te maken met de gezichtloze multi-nationals. Na zoveel banken, zien we nu hoe het doen en laten van zo’n bedrijf als BP bloot gelegd wordt. Interessant om Tony Hayward vorige week te zien spreken voor congres. Zelfs zijn emails waren voor de gewone Amerikaan (de Maan) te lezen. Zo kregen we inzicht in hoe achteloos BP om een paar mijloenen dollar te sparen, met de veiligheid om ging.

Maar nu over de vrouwen. Met Pluto in Steenbok wordt de Kreeft ook gemasseerd. Wat ik nu om mij heen zie, zijn veel sterke, krachtige maar ook liefdevolle vrouwen. Geen lijdende vrouwen maar vrouwen die de kracht hebben iets te beginnen. Vrouwen met visie. Hier – terugdenkend aan de solstice viering van gisterenavond – moet ik aan denken. Wat een prachtige ode aan de Zon heb ik meegemaakt  in de Fertile Ground Studio in Amsterdam. Met muzikanten erbij, van prachtige Indiaase fluit, tot guitar en drums – sloot ik mijn ogen en waande me terug in Varanasi. De stem van Galitta Tassa is betoverend. Trouwens, er waren ook van die interessante mannen erbij maar ze waren in de minderheid dat wel.

Ik heb sterk het gevoel dat Pluto in Steenbok op de top zal focussen. De kopstukken gaan rollen.Ik heb ook het idee dat vrouwen meer leiding zullen nemen. Ze hebben een nieuwe visie. Ik voel me zo enthousiast dat ik hier echt melding van moest maken!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Solstice vieringen…Pluto in Steenbok en de kracht van de vrouw

  1. Pingback: Singing for our world-June 21 « Galitta

  2. Pingback: Singing to the world- June 21 >> Fertile Ground Studio

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *