Astrologie: Massagraaf paarden

Gisteren zat ik gefascineerd naar een rapportage over de massagraaf te kijken. Het was net alsof het om een kunstwerk ging. Zelfs Damien Hirst kon een werk van deze schoonheid niet evenaren. Daar lagen ze , minstens 52 paarden, volmaakt, in een lange rij – bijna galoperend, maar door de tijd versteend.

Archeologie is een bezigheid dat per uitstek bij het teken Kreeft thuishoort.  Kreeft heeft een onuitputtelijk interesse voor het verleden, en met Mercurius mometeel conjunct de Zon,  het is niet verwonderlijk dat een verhaal over een grote archeologische vondst het nieuws haalt.

Voor de meeste moderne astrologen vallen paarden onder de heerschappij van Neptunus, en het 12e huis (grote beesten zoals koeien, olifanten, enz. vallen allemaal onder huis 12). Maar voor klassieke astrologen worden paarden als Jupiter’s beesten gezien. Dit is des te meer interessant omdat Jupiter nu conjunct staat met Uranus in Ram: geleerden (Jupiter) doen een verassende vondst – dat terugwijst naar een revolutionaire (Uranus) periode in de Nederlandse geschiedenis: de paarden zijn waarschijnlijk slachtoffers van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) (Ram). 

Maar het gaat hier om de botten en dit betekent dat Saturnus ergens een rol moet spelen. Saturnus is heerser van het skelet. De eerste resten van het massagraaf waren in februari van dit jaar gevonden, toen Saturnus in 2 graden Weegschaal stond – het punt precies tegenover de plaats waar Jupiter en Uranus nu conjunct staan. Vele weken later – (vanaf begin April staat Saturnus terug in de Maagd) liggen de botten bloot. Het verhaal mocht eindelijk naar buiten komen. Dit is een Maagden werk geweest. Heel zachtjes en heel voorzichtig moesten de archeologen hier te werk gaan. Lang leve de Maagden!

Maar wat nu? Wat gaat er met deze prachtige vondst gebeuren? Zelf, zou ik wel heel graag de botten dáár willen bezoeken. Wat een trekpleister. Ik zie het voor mij …. de paarden liggen onder glas, daar waar ze gevallen zijn. Er is een klein museum met informatie over de strijd die daar gevochten is. Maar helaas…. De skeletten zullen verder worden uitgegraven en onderzocht in het laboratorium. Daarna zullen ze overgebracht worden naar het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten. Ze verdwijnen alweer dus – maar nu in een depot!!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Uranus en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *