Het Human Design System: Astrologie, dan wel in een nieuw jasje!

Onder de kop “Een handleiding voor ieder mens” besteedde Trouw gisteren, in feite, twee pagina’s aan de astrologie. Waar het hierom gaat is een analyse van je persoonlijkheid. Dit nieuwe leer heet, Human Design System, en de uitvinder is de Canadese, Alan Robert Krakower, nu genoemd Ra Uru Hu. Wat Ra Uru Hu doet, is astrologie, de I Tjing, kabbala, chakraleer, genetica, biochemei, kwantummechanica en astronomie mengen. Toch als het puntje bij paaltje komt, als je een consult wil, wat moet je doorgeven? Niets meer en niets minder dan je geboortedatum en je geboorte tijd. Dat is genoeg volgens de praktiserende, Nederlandse analaist, Guido Wernink genoeg om een “gedetailleerd beeld te geven van wie en hoe zijn bezoeker is.”

Er is zoveel herkenbaars in het stuk. Wernink is gedurfd. De lange discusse over lot en vrije wil wordt in het Human Design System volledige overboord gezet. “Je bent zoals je bent” het idee van maakbaarheid bestaat niet. Human Design deelt – simplele weg – de mensheid in vier typen, Generators, Projectors, Manifestors, of Reflectors. Dit klinkt in mijn oren een beetje naar de vier humors, van de oude astrologie, choleric, sanguine, melancholic, en phlegmatic, of wat dacht je van, vuur, aarde, lucht en water – dat zou ook kunnen.

Fascinerend om ook te lezen hoe populair deze “handleiding voor ieder mens” is. Na een publicatie in Happinez – gaat het storm bij Guido Wernink, die consulten geeft voor Euro 175,= per keer. Wat dit natuurlijk ook laat zien is de kracht van reklame, en de macht van zo’n blad als Happinez als het om het beinvloeden van de massa gaat.

Al is er bijna niets nieuws meer onder de Zon, vond ik het toch een fascinerend stuk. Ik ken zelf genoeg mensen die astrologie “mengen “met chakra of aura lezingen bijvoorbeeld, of met coaching, alleen zij hebben hun werk geen “modern” klinkende naam gegeven.  Ook interessant, vind ik, dat er via het Human Design System – mensen – zonder het zelf misschien in de gaten te hebben – toch kennis maken met de astrologie 🙂 .

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Het Human Design System: Astrologie, dan wel in een nieuw jasje!

 1. Paul zegt:

  cool I came across this system years ago on astro.com/forum. Just had mine done
  Your Rave Overview

  Type: Manifesting Generator

  View full size BodyGraph
  Profile: 6 / 2
  Definition: Triple Split Definition
  Inner Authority: Sacral
  Not Self Theme: Frustration
  Strategy: To Respond
  Incarnation Cross: Left Angle Cross of Endeavor (48/21 | 53/54)

  It’s pretty accurate I must say 😉

  Groetjes

  Paul

 2. Hi Paul, Did you recognise the astrology though? MvgE

 3. Harald zegt:

  Guido is een vriend van me. Ik heb nog een gratis consult van hem gehad een paar jaar geleden. Was wel onder de indruk, en heb er wat inzichten aan over gehouden. Zijn tarief vind ik nu wat hoog maar ik weet niet wat je er precies voor krijgt.

 4. Paul zegt:

  Well I have not had a reading just went to the site http://jovianarchive.com/Pages/GetYourChart.aspx

  become a registered member and listened to the voice recordings, which discussed certain astrological cycles saturn , uranus opp mid life, the chiron return etc

  It just confirmed in big lines what I already knew.

 5. Paul zegt:

  Ps

  I find 175 euro way too expensive considering we as Astrologers ask between 65 to 100, with much more work to be done.

 6. Hi Paul, Thanks for the extra information. What do you mean by much more work to be done actually? MvgE

 7. Nayla Nasra zegt:

  Human Design conferentie in Amsterdam. Ra uru Hu in Amsterdam!
  De grondlegger van dit innovatieve systeem komt naar Nederland!
  Robert Alan Krakower, bekend als Ra Uru Hu, komt tijdens zijn Europese tournee op 19, 20 en 21 november naar Amsterdam. In dit weekend deelt hij zijn inzichten middels diverse workshops. Leven volgens uw Human Design kan ook uw leven radicaal transformeren.
  Hieronder vindt u aanvullende informatie over het Human Design weekend in november.

  Locatie: Miranda Paviljoen, Amsteldijk 223 te Amsterdam
  Taal: Alle lezingen en workshops zijn in het Engels
  Kosten: vrijdag € 25,- | zaterdag € 300,- | zondag € 325,-
  combinatieticket zaterdag en zondag € 575,-

  nayla@instituutvoorhumandesign.com

  http://www.instituutvoorhumandesign.com/nl/conferentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *