Het Human Design System: Astrologie, dan wel in een nieuw jasje!

Onder de kop “Een handleiding voor ieder mens” besteedde Trouw gisteren, in feite, twee pagina’s aan de astrologie. Waar het hierom gaat is een analyse van je persoonlijkheid. Dit nieuwe leer heet, Human Design System, en de uitvinder is de Canadese, Alan Robert Krakower, nu genoemd Ra Uru Hu. Wat Ra Uru Hu doet, is astrologie, de I Tjing, kabbala, chakraleer, genetica, biochemei, kwantummechanica en astronomie mengen. Toch als het puntje bij paaltje komt, als je een consult wil, wat moet je doorgeven? Niets meer en niets minder dan je geboortedatum en je geboorte tijd. Dat is genoeg volgens de praktiserende, Nederlandse analaist, Guido Wernink genoeg om een “gedetailleerd beeld te geven van wie en hoe zijn bezoeker is.”

Er is zoveel herkenbaars in het stuk. Wernink is gedurfd. De lange discusse over lot en vrije wil wordt in het Human Design System volledige overboord gezet. “Je bent zoals je bent” het idee van maakbaarheid bestaat niet. Human Design deelt – simplele weg – de mensheid in vier typen, Generators, Projectors, Manifestors, of Reflectors. Dit klinkt in mijn oren een beetje naar de vier humors, van de oude astrologie, choleric, sanguine, melancholic, en phlegmatic, of wat dacht je van, vuur, aarde, lucht en water – dat zou ook kunnen.

Fascinerend om ook te lezen hoe populair deze “handleiding voor ieder mens” is. Na een publicatie in Happinez – gaat het storm bij Guido Wernink, die consulten geeft voor Euro 175,= per keer. Wat dit natuurlijk ook laat zien is de kracht van reklame, en de macht van zo’n blad als Happinez als het om het beinvloeden van de massa gaat.

Al is er bijna niets nieuws meer onder de Zon, vond ik het toch een fascinerend stuk. Ik ken zelf genoeg mensen die astrologie “mengen “met chakra of aura lezingen bijvoorbeeld, of met coaching, alleen zij hebben hun werk geen “modern” klinkende naam gegeven.  Ook interessant, vind ik, dat er via het Human Design System – mensen – zonder het zelf misschien in de gaten te hebben – toch kennis maken met de astrologie 🙂 .

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Het Human Design System: Astrologie, dan wel in een nieuw jasje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *