Week Horoscoop: Eclipse seizoen, laat het feest beginnen

We zitten midden in de eclipse seizoen, na de lunar eclipse van 26 juni, is er een zonsverduistering zondag aanstaande. Interessant om te weten dat op een ACG kaart, deze zonsverduistering valt over de onderste stuk van Argentina. Aangezien eclipsen gebeurtenissen naar zich toe trekken, is het misschien niet verbazingwekkend dat Argentina ‘eclipsed” werd door de Duitse elftal afgelopen week vrijdag.

De Maan in Ram vandaag maakt een vierkant met Mercurius in Kreeft, hier gaat een bepaalde spanning vanuit. Het denken staat het gevoel in de weg. Ram is zo heerlijk uitbundig en daadkrachtig – terwijl Mercurius in de Kreeft zeer behoudend van aard is. Door de eigen emoties te analyseren, worden ze niet meer primair gevoeld. Gevoelens kunnen hierdoor geblokkeerd worden. Gelukkig staat de Maan mid-week in de Stier. Ik ben gek op Maan in Stier perioden. Er heerst een bepaald rust en zekerheid. De Maan is niet voor niet verhoogd in Stier. Daarnaast maakt de Maan een driehoek met Pluto in Steenbok, dit geeft inzicht in wat er speelt, zowel bij jezelf als bij anderen. Op woensdag is de Maan wederom in het spel – ze maakt namelijk een driehoek met Mars in Maagd en met de Noordknoop. Fortuinlijke aktie, aktie die concrete resultaten voorbrengt, EN, ontmoetingen staan op het spel.

Venus in oppositie met Neptunus begint sterk te spelen in de tweede helft van de week. Omdat Venus ook op de vaste ster Regulus staat, kan dit wel erg onrealistisch maken. Roze bril situaties, zeker wat de liefde betreft. Bedrogen willen worden?? Zien wat je wilt zien. Neptunus heeft ook met verslavingen te maken en Venus met genieten… Het verhoogt wel de idealisme, en is zeker bijzonder creatief. Dit lijkt mij ook een uitstekende tijd om een reklame campagne te beginnen.

Vanaf zaterdag avond, staat de Maan in haar eigen teken, Kreeft. Eerst maakt ze vierkanten met Jupiter en Uranus om iets later de oppositie met Pluto te maken. Met Saturnus bijna terug in Weegschaal – neigt het plaatje meer richting grote kruis dan t-vierkant. Het is een zonder meer een gespannen combinatie van planetaire krachten. Als toetje, hebben we de zonsverduistering, die op zondag valt. Dit is een interessant eclipse, omdat de Zon nu door de Maan in Kreeft verduisterd wordt. De Zon in Kreeft houdt van de Maan, en de Maan is heel sterk in haar eigen teken. Ik vind zelf dat eclipsen de groten raken. Ik denk ineens aan het huwelijk van Diana en Charles – dat op de dag van een eclips gebeurde. Diana overleed ook op de dag van een eclips. Wat je ook heel vaak ziet bij een zonsverduistering – een paar dagen van te voren al – is dat heel beroemde mensen overlijden.

Maar goed. De Zon schijnt… en “us lesser mortals” gaan hopelijk een goede week tegemoet!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week Horoscoop: Eclipse seizoen, laat het feest beginnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *