Spanje/Nederland

Het wordt dus niet Nederland/Duitsland maar Nederland/Spanje die om de WK beker strijden. Ik moet ook zeggen: ik heb me vergist. Nederland zat niet te springen op een wedstrijd tegen Duitsland. Zoals een oudere vrouw me gisteren vertelde: te veel trauma’s. Zo… wat te denken van Spanje? Spanje heeft de Maan in Kreeft – zondag’s eclipse valt daar niet ver vandaan. Dit is een bi-wiel, met aan de binnenkant de horoscoop voor de start van de WK final, en aan de buitenwiel de horoscoop van Spanje (nov 22, 1975, 12.45, Madrid, Spain)

De WK final weerspiegelt de horoscoop van Spanje op een paar belangrijke punten. De midhemel voor de start van de finale is 27 gr. 20 Schorpioen, de midhemel van Spanje zelf valt op 25.44 Schorpioen. Mercurius is de heerser van het vijfde huis van de horoscoop van Spanje (sport waaronder voetbal), en hier vallen de Spaanse Zon en Mercurius over de WK finale midhemel.  Voor het eerst in de geschiedenis, staat Spanje nu in de WK finale, en dat is een ongeloofelijke sport prestatie. Maar er is meer….

Momenteel staat Spanje’s SP* Zon, conjunct met Pluto. (Dit is trouwens een goede indicatie van de grote financieele problemen waar het land nu mee te maken heeft. Het land moet terug naar de basis en moet flink bezuinigen.)  Maar zo’n Zon/Pluto verbinding geeft ook verborgen kracht, en de wil te domineren. De Zon in de horoscoop van Spanje staat wel in Schorpioen ook. Interessant dat het deze Pluto is, die momenteel in transit is op de descendant van de horoscoop van Nederland.

Spanje’s SP ascendant is in 1 graad 41 minuten Ram waar nu de planeten Jupiter en Uranus staan. Dat Spanje het zover heeft kunnen schoppen, heeft alles met deze krachtige energie te maken. De progressieve ascendant rondom de wereldas – heeft Spanje wat voetbal betreft – een wereld reputatie bezorgd.

Zo. Op zondag is er een zonsverduistering- waardoor gebeurtenissen onverwachte wendingen kunnen nemen. Deze eclips valt in Spanje’s 6e huis, en de Zon is heer 7 (tegenstanders). Het triggert ook een aantal interessante midpunten in Spanje’s horoscoop, waaronder Zon/Neptunus  (eclips hier maakt emotioneel, waardoor de Spanjarden heftig op de scheidsrechter zou kunnen reageren), Saturnus/Pluto (eclipse hier maakt erg gepassioneerd, letterlijk alles op alles) en dan ook nog Moon/Saturn (eclips hier geeft enerzijds wel zelf discipline, emaar heeft toch wel iets met collectief verlies te maken).

Maar goed op zondag avond zullen we het weten. Ik hoop dat de scheid het goed doet!!! “Upsets ” zouden kunnen komen bijvoorbeeld, als een ongeoorloofde penalty gegeven zou worden. Dit wordt een ongeloofelijke, onvoorspelbaar, gepassioneerd finale, waar lang over gepraat zal worden. Ik blijf bij mijn gevoel: Nederland gaat winnen.

* secondaire progressie

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Spanje/Nederland

 1. Pingback: Tweets die vermelden Spanje/Nederland - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

 2. Ria zegt:

  Bedankt voor deze uitgebreide analyse, Liz….en ik hoop toch zo dat jouw gevoel goed is…… en dat Nederland de beker mee mag nemen zondag!!
  Ik volg alles op de voet, het gaat écht super spannend worden!

  Groetjes van Ria 🙂

  • Hi Ria, Ik kijk, jij kijkt, de hele wereld kijkt… Amsterdam zal groot feest vieren de komende dagen. De inhuldiging is op dinsdag – reden om de stad te vermijden – wed dat alles hier plat komt te liggen 🙂 Liz

 3. yvonne zegt:

  ook ik kijk naar de horoscoop van beide landen en wanneer de wedstrijd verlengd wordt met 2 keer 15 min. en ook nog penalty’s genomen worden dan heb ik een horoscoop gemaakt van amsterdam van een uur later je krijgt dan een MC van 14gr.38 in boogschutter met jupiter als heerser die weer een mooie driehoek maakt met de venus van nederland die in de radix in het 10ehuis staat.Mischien hebben wij het meeste geluk.Ook ik wil de eclips niet uitvlakken want hij valt opposite de mars van nederland.Ik denk dat het elftal doodmoe is aan het eind
  maar alles blijft natuurlijk gissen maar ik hou het op verlenging en wie heeft het meeste geluk.
  gr.yvonne

 4. Beppe zegt:

  Ha, ik heb voor de aardigheid ook even gekeken. Wat mij opvalt , Spanje is een echt Boogschuttersland. Maak je een uurhoek, dan zie ik dat om 21.20.38 de maan exact conjunt gaat met de zon. Volgens mij begint de wedstrijd 19.30 20.15. pauze 20.30 tot 21.15. Daar krijg je hoogstens de belessure tijd bij, of onbeslist de penalties. Het is dus maar de vraag, of die exacte conjunctie ook nog kan uitwerken.

  Jupiter als vertegenwoordiger van Spanje + heer 10 staat ca. 3gr. in de Ram, maar ook in de eerste sector.
  Het zou dus maar zo kunnen dat het geluk aan hen zijde is. Dat zij uiteindelijk winnen.
  Kijken we naar Nederland met als symbool de Maan in kreeft, dan zie je dat hij in de vierde sector staat. Oftewel in eigen huis. Vanuit de psychologische astro, is het Demeter die de kreeft vertegenwoordigt, die staat dan in de 10 e sector. Dus nemen zij de beker mee naar huis???
  Ik ben geen voetballer, heb er nog minder verstand van maar ik vond het leuk om te reageren. Groet.

 5. Cem zegt:

  Nederland heeft helaas verloren van Spanje! Naar mijn mening heeft de scheidsrechter deze wedstrijd gestolen van Nederland, met keer op keer beslissingen in het nadeel van Nederland. Dat laatste doelpunt had nooit mogen vallen, want het was daarvoor een corner voor Nederland, er werd een foul gemaakt op Elia en de bal van Spanje waaruit de goal kwam, was daarvoor nog buitenspel.

  Robben had ook gewoon moeten scoren voor Nederland, dan was de wedstrijd gewonnen. Dus anderzijds had Nederland het ook gewoon moeten afmaken. Helaas!!!

 6. Beppe zegt:

  Ik vond de scheidrechter behoorlijk agressief. Bovendien had hij niet gezien/ gefloten dat de man die het doelpunt inschoot even daarvoor buitenspel stond. Maar ach daar had hij wellicht geen boodschap aan. Mooi was wel dat we Ram op de ascendat kregen, de scheidsrechter uit Engeland(ramland)afkomstig is.
  Zo nu kunnen we weerover naar de orde van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *