Spanje/Nederland

Het wordt dus niet Nederland/Duitsland maar Nederland/Spanje die om de WK beker strijden. Ik moet ook zeggen: ik heb me vergist. Nederland zat niet te springen op een wedstrijd tegen Duitsland. Zoals een oudere vrouw me gisteren vertelde: te veel trauma’s. Zo… wat te denken van Spanje? Spanje heeft de Maan in Kreeft – zondag’s eclipse valt daar niet ver vandaan. Dit is een bi-wiel, met aan de binnenkant de horoscoop voor de start van de WK final, en aan de buitenwiel de horoscoop van Spanje (nov 22, 1975, 12.45, Madrid, Spain)

De WK final weerspiegelt de horoscoop van Spanje op een paar belangrijke punten. De midhemel voor de start van de finale is 27 gr. 20 Schorpioen, de midhemel van Spanje zelf valt op 25.44 Schorpioen. Mercurius is de heerser van het vijfde huis van de horoscoop van Spanje (sport waaronder voetbal), en hier vallen de Spaanse Zon en Mercurius over de WK finale midhemel.  Voor het eerst in de geschiedenis, staat Spanje nu in de WK finale, en dat is een ongeloofelijke sport prestatie. Maar er is meer….

Momenteel staat Spanje’s SP* Zon, conjunct met Pluto. (Dit is trouwens een goede indicatie van de grote financieele problemen waar het land nu mee te maken heeft. Het land moet terug naar de basis en moet flink bezuinigen.)  Maar zo’n Zon/Pluto verbinding geeft ook verborgen kracht, en de wil te domineren. De Zon in de horoscoop van Spanje staat wel in Schorpioen ook. Interessant dat het deze Pluto is, die momenteel in transit is op de descendant van de horoscoop van Nederland.

Spanje’s SP ascendant is in 1 graad 41 minuten Ram waar nu de planeten Jupiter en Uranus staan. Dat Spanje het zover heeft kunnen schoppen, heeft alles met deze krachtige energie te maken. De progressieve ascendant rondom de wereldas – heeft Spanje wat voetbal betreft – een wereld reputatie bezorgd.

Zo. Op zondag is er een zonsverduistering- waardoor gebeurtenissen onverwachte wendingen kunnen nemen. Deze eclips valt in Spanje’s 6e huis, en de Zon is heer 7 (tegenstanders). Het triggert ook een aantal interessante midpunten in Spanje’s horoscoop, waaronder Zon/Neptunus  (eclips hier maakt emotioneel, waardoor de Spanjarden heftig op de scheidsrechter zou kunnen reageren), Saturnus/Pluto (eclipse hier maakt erg gepassioneerd, letterlijk alles op alles) en dan ook nog Moon/Saturn (eclips hier geeft enerzijds wel zelf discipline, emaar heeft toch wel iets met collectief verlies te maken).

Maar goed op zondag avond zullen we het weten. Ik hoop dat de scheid het goed doet!!! “Upsets ” zouden kunnen komen bijvoorbeeld, als een ongeoorloofde penalty gegeven zou worden. Dit wordt een ongeloofelijke, onvoorspelbaar, gepassioneerd finale, waar lang over gepraat zal worden. Ik blijf bij mijn gevoel: Nederland gaat winnen.

* secondaire progressie

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Spanje/Nederland

  1. Pingback: Tweets die vermelden Spanje/Nederland - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *