Week Horoscoop: Venus in Maagd

Week horoscoop: Los van de eclips – was gisteren ook een nieuwe maan. Een nieuwe maan betekent groei en de komende twee weken is de tijd van de maand om nieuwe initiatieven op poten te zetten.  De potentie van deze tijd zit in het feit dat er een hele maan cyclus open ligt, met alle kansen van dien. Omdat deze nieuwe maan in Kreeft valt- is dat huis van  je horoscop aangestipt.  In mijn huis valt deze nieuwe maan op mijn eigen Maan in negen. Ik ga met vakantie – vanaf vrijdag ben ik twee weken weg. Even geen astrologie (huis negen – hogere kennis!!)

De spanning waar veel astrologen over gesproken hebben, begint nu aardig op te lopen. Saturnus zit aan het absolute einde van zijn verblijf in de Maagd. Op 21 juli maakt hij de definitieve overstap naar Weegschaal – en van daaruit – raakt hij zowel Jupiter en Uranus, als Pluto.  Dit is de cardinale climax, de t-vierkant die tevens ook over de wereld as zal vallen. Gebeurtenissen krijgen hierdoor een extra lading. De energie is zeer daadkrachtig. Hoofd betekent doen, aktie. We mogen blij zijn dat op 14 augustus Uranus even uit beeld verdwijnt en terugkeert naar Vissen. Issues krijgen  hoe dan ook een extra lading.

Deze week, staat Venus in de Maagd, het teken waar Venus in val moet zijn.  Met schoonheid en aantrekkingskracht heeft deze “val” niets te maken. Twee van de schoonheden van de jaren 1950’s en 1960’s, Sophia Loren en Brigitte Bardot, zijn weken na elkaar in 1934, onder dezelfde Venus/Neptunus conjunctie geboren. Ook de enigmatische Ingrid Bergman heeft Venus in Maagd. Misschien heeft het met het zoektocht naar perfectionisme te maken. Maagd is kritisch – en door Mercurius beheerd. Als je te rationeel bent – kan het de liefde in de weg staan. De gebrekken van de ander worden geconstateerd en misschien ook nog uitvergroot. Of misschien ligt het aan de kleine dagelijkse dingen waaraan de Maagd zich kan irriteren. Hoe dan ook Venus is verhoogd in Vissen, een teken die in staat is om op te gaan in de roes die de liefde heette. Kennelijk doen romantiek , grensloosheid en dromerigheid Venus goed.

Op vrijdag staat de Maan  belegerd  “besieged”. Dat wil zeggen dat ze tussen Mars en Saturnus ingekapseld zit. Dit is een oncomfortabel stand voor de Maan. “Like being between a rock and a hard place”. Pas laat in de middag maakt ze de overstap naar Weegschaal waar ze, net als Saturnus straks, opgewacht wordt de leden van de cardinal club.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *