Tour de France: Horoscoop Lance Armstrong

Lance Armstrong * 18/9-1971  (tijd onbekend) Zevenvoudig Tour de France winnaar door Ton Brakenhoff

Het gaat niet goed met Lance Armstrong, hij viel gisteren drie keer en staat op 13 minuten. Vallen is niet alleen domme pech, het gebeurt ook door concentratieverlies. Hetzelfde geldt  voor lekrijden. Natuurlijk kan er een doorntje de band binnendringen, maar de geconcentreerde renner ontwijkt scherpe steentjes of een rommelig stukje wegdek. Lance viel nooit, zelfs heb ik hem een keer een super ontwijkingmanoeuvre zien maken dwars door de berm en zo weer de weg op. Concentratie uit het aspect Mercurius vierkant Saturnus, ook het aspect voor de tijdrijder; Saturnus bedient immers het uurwerk. Maar laten we eerst even kijken waardoor Lance zo’n groot renner is. De echt grote renners hebben een Jupiter Neptunus conjunctie, soms gesteund door een Venus Mars conjunctie. Dat viel me het eerst op bij Fausto Coppi, de man die als eerste de Tour én de Giro op zijn naam schreef. En dat met een haast aspectloze horoscoop, ja, hij had de Jupiuter Neptunus conjunctie! Lance heeft ook die conjunctie, net als Eddie Merckx, die daarbij de Venus Mars conjunctie heeft. Of als Miquel Indurain die daarbij Jupiter Neptunus oppositie heeft. Op dit moment is er nog een renner met dat aspect: Vincenzo Nibali. Jammer genoeg rijdt hij niet deze Tour omdat Liquigas in Basso een goede kopman heeft, maar hij komt er aan! Terug naar Lance. Op dit moment loopt de Saturnus/Uranus Jupiter lijn over zijn Pluto. En daar kan Jupiter Neptunus niet tegenop. Hij mag van mij afstappen, ik ben al overtuigt van zijn grote sportieve vermogen.   De horoscoop van Lance Armstrong: klik op horoscoop voor beter beeld


Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Tour de France: Horoscoop Lance Armstrong

 1. Karen zegt:

  Dag Ton, mee eens. Kun je er dan ook uithalen waarom hij toch nóg een keer mee moest doen? Jupiter Ram: overschatting? Groet Karen

 2. ton zegt:

  Ha Karen, toen ik gisteren met de horoscoop bezig was en zijn aangevallen Pluto zag, bekroop me het gevoel dat hij zijn gezondheid de laatste tijd niet meer zo vertrouwd en dat hij deze Tour (uitdaging) als een soort ultiem bewijs wil aanvoeren dat er niks aan de hand is. Er hoeft ook niks aan de hand te zijn, maar het aspect op Pluto voelt niet goed en schept onzekerheid.

 3. mark zegt:

  Hallo Ton,

  Ik was aangenaam verrast toen ik gisteren de kop van je artikel(tje) las. Als oud wielerfanaat en kenner van deze volkssport bij uitstek wekte je mijn nieuwschierigheid naar je gevonden verbanden tussen de absolute toprenners en de constellatie waaronder ze geboren zijn.

  Echter, na een paar regels fronste ik mijn wenkbrauwen bij het vernemen van je 2 conclusies. De 1e namelijk dat de grootste renners bijna allemaal een jupiter/neptunus conjunctie hebben. En de 2e dat bijna al die renners daarnaast onder een mars/venus conjunctie zijn geboren.

  Ik heb daarom even een korte steekproef gehouden onder 30 toonaangevende renners van de afgelopen 100 jaar. Renners die bij iedere wielerdeskundige direct naar boven zouden komen als je hen zou vragen wie zij de grootsten vinden. Renners die minimaal 1 x een gote ronde (Tour, Giro of Vuelta) en meerdere top-5 noteringen behaalden. Ik zal deze 30 renners even opsommen: Alfredo Binda(8.11.1902), Gino Bartali(18.7.1914), Fausto Coppi(15.9.1919), Jacques Anquetil(8.1.1934),Jan Janssen(19.5.1940)Felice Gimondi(29.9.1942),Eddy Merckx(17.6.1945), Joop Zoetemelk(3.12.1946), Bernard Hinault(14.11.1954), Marino Lejaretta(19.5.1957), Guiseppe Saronni(22.9.1957), Stephen Roche(28.11.1959), Pedro Delgado(15.4.1960), Laurent Fignon(12.8.1960), Tony Rominger(27.3.1961), Greg Lemond(26.6.1961), Gianni Bugno(14.2.1964), Erik Breukink(1.4.1964), Miguel Indurain(16.7.1964), Alex Zulle(5.7.1968), Laurent Jalabert(30.11.1968), Marco Pantani(13.1.1970), Gilberto Simoni(25.8.1971), Lance Armstrong(17.9.1971) Alexander Vinokoerov(16.9.1973), Jan Ullrich(2.12.1973), Cadel Evans(14.2.1977), Ivan Basso(26.11.1977) en Last but not Least Alberto Contador(6.12.1982)…29 in totaal.

  Van deze 29 toppers zijn er slechts 3 geboren met een jupiter-neptunus-conjunctie, te weten Coppi, Armstrong en Simoni (logisch ook omdat hij 3 weken ervoor geboren is). Merckx heeft niet deze conjuntie, zoals je beweerd. Een orb van 14 graden zal door geen enkele zichzelf serieusnemende astroloog erkend worden. 6/7 graden is echt het maximum.

  Eeen jupiter-neptunusconjunctie heeft mijns inziens ook helemaal niets te maken met het vermogen om drie weken knetterhard rond te fietsen. Het geeft namelijk aan dat zo’n persoon een sterk idealistische/spirituele inslag heeft. Je zult ze in grotere getale vinden bij artsen zonder grenzen of de partij voor de dieren dan op een racefiets. Bij Lance Armstrong is deze stand uitstekend zichtbaar door zijn tomeloze inzet bij zijn lobby en strijd tegen kanker(en dat doen echt niet alle ex-kankerpatienten).

  Ook de mars/venus-conjunctie is geen klassiek aspect voor gote renners gebleken. Er waren slechts 2 renners die dit aspect hebben, namelijk Indurain (orb 1graad) en Merckx (orb maar liefst 6 graad). Alle andere 27 toppers hadden dit niet. Zelf ken ik zo’n 5 personen met deze stand en het enige wat opvalt is dat ze een buitengewoon groot libido hebben (gezien hun gedrag en anekdotes), wat ook logisch is met een conjunctie tussen Venus en Mars. En om buitensporige prestaties op de fiets te leveren lijkt het me geen noodzaak laat staan handig om over een bovengemiddeld libido te beschikken.

  Net als bij alle andere topsporters beschikken al deze grote renners over een uitstekende Marspositie!!!!!!
  Bijna allemaal met een orb minder dan 2 graad vond ik de volgende aspecten: mars conjunct priapus(1 x),mars opposite urnus(2x)mars vierkant uranus (1x), mars driehoek uranus (1x), Mars conjunct zon(3x), mars vierkant pluto (2x), mars sextiel pluto (1x), mar inc.uranus(1x), Mars drieh./sextiel cheiron (3x), mars sextiel jupiter(2x) mars conjunct jupiter(de echte reden waarom Coppi zo’n vermogen had), mars inc. jupiter(1 x), mars conjunct mercurius(3x) en mars in aspect met de noordknoop(5 x).

  Misschien kan dit een waardevolle toevoeging zijn voor de algemene kennis over de samenhang tussen grote wielerprestaties en het gesternte waaronder deze renners geboren zijn.

  En nu maar hopen dat deze tour niet door dopingperikelen wordt opgeschrikt!!!!!

  Chapeau!

  Groet Mark

 4. Hallo Mark, Enigszins geprikkeld door jouw zoektocht – ben ik zelf begonnen de bevindingen te bekijken. Ik heb alleen de eerste vier van je lijst gekeken – tijd is kort helaas.
  Alfred Binda – heeft geen conjunctie, maar wel een vrijwel exacte sextiel tussen venus & mars.
  Gino Bartali – Venus 3 graden Maagd – Mars 13 graden. Dit is een ingaand conjunctie – de twee lopen naar elkaar toe, Venus beweegt sneller dan Mars.
  Fausto Coppi (15/9/1919) is geboren onder een conjunctie van Jupiter en Neptunus. Jupiter 9 graden Leeuw, Neptunus 10 graden Leeuw, en Mars trouwens op 15 graden Leeuw.
  Dan Jaques Anguetil: Ook deze conjunctie van Venus en Mars valt in Waterman. De afstand tussen de twee begint groot maar Venus gaat retrograde in Waterman en treft Mars uiteindelijk op bijna de exacte plek waar radix Venus en de knoop van Anquetil staan.

  Nou Ton – ik zie waar je vandaan komt…

  Interessant allemaal. MvgE

 5. ton zegt:

  Ha Mark, Leuk een wielerliefhebber te vinden onder de Astro geïnteresseerden. Als ik praat over ‘grote renners’ dan heb ik het over renners die 5 maal de Tour wonnen. Een van de problemen waar de astrologie mee kampt in zijn geloofwaardigheid heeft te maken met ‘de statistiek’. Dat komt door kopieergedrag van mensen of andere sociale krachten. Toen Gauquelin zijn enorme onderzoek startte naar Mars onder militairen had hij moeten beseffen dat 95% van zijn leger uit pure armoede in dienst was gegaan. Wielrennen is een eervolle zaak en dat trekt vele sportmensen tot zich. Om ‘de wielrenner’ te hier tussen uit te pikken is haast ondoenlijk. Het psychologische gegeven van de belhamel bracht me op het idee dat ik in elk geval de meest superieure in zijn soort moest zien te vinden, de rest is op de een of andere manier volger. Daarmee vervalt het gebruik van statistische gegevens.
  Twee jaar geleden vond ik een Nederlandse renner met de Jupiter Neptunus conjunctie, Marc Demaar. (Rabo liet goud door hun vingers glippen) Pluto liep toen net over de conjunctie heen en hij werd uitgeschakeld door de ziekte van Pfeifer meen ik. Hij fiets nu in Amerika na een grote frustratie en hij wint! Ook pikte ik vorig jaar de Italiaan Nibali er tussen uit met Jupiter Neptunus. Hij werd derde in de Giro dit jaar, omdat kopman Basso nu eenmaal de kopman was. De Nederlandse verslaggevers hadden hem nog lang niet gezien. Een toekomstige Tourwinnaar, let maar op en dat beweer ik slechts op zijn horoscoop.
  Natuurlijk heb ik ontzettend veel prachtige renners gezien, met aansprekende overwinningen. Hennie Kuiper, Jan Raas, Peter Winnen, de Kneet, Joop, ik kan er wel 100 zo opnoemen en van allemaal maakte ik een horoscoop en dacht: nou nee! of: rit overwinning.
  Wat de astrologische benadering van ‘de conjunctie’ betreft, daar denk ik vermoedelijk wel afwijkend over. Ik zie het meer als een ‘windje in de rug’ als 2 planeten bij elkaar in de buurt staan. Ook als er verschil van Teken is, denk ik slechts aan een klein kleurverschil.
  Wat de conjunctie van Jupiter Neptunus betreft daarvan verwacht ik een puur lichamelijke uitwerking bij renners. Bijvoorbeeld dat de benen net minder snel vollopen dan bij de anderen. Het neemt niet weg dat er geweldige sportlui rondfietsen. Maar als ik de horoscoop van Basso, Evans, Schleck, Contador of zelfs Gesink ter hand neem kan ik slechts denken: ‘ja, voor een keer misschien, voor twee keer misschien, maar het grote ontbreekt. Het wachten is op Vincenzo Nibali!!’

 6. Pingback: Lance Armstrong: In gesprek met Oprah - horoscopen beroemdheden, mensen, TonBrakenhoff | Astrologieblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *