Gustav Mahler Week…

Gustav Mahler  * 7/7-1860  (tijd kwijt!) Componist – door Ton Brakenhoff
We zitten in het gedenkjaar dat Mahler 150 jaar geleden is geboren. Gisteravond zapte ik even bij Mart Smeets vandaan en zie daar ineens muziekkenner Hans van den Boom een verhandeling houden over Mahler gevolgd door de uitzending van zijn eerste symfonie. Ooit was ik in het bezit van Mahlers geboorte tijd en zijn zeer grote gevoeligheid was me bij gebleven. Horoscoop opgezocht en hier treft u in elk geval het plaatje met een redelijk juiste ascendant aan. We zullen het hier niet hebben over zijn muziek want daarmee raken we aan uw horoscoop en we hebben het hier over die van Mahler. Zelden zag ik een grotere gevoeligheid in een horoscoop. Een Kreeft met Vissenascendant waar exact de Maan op staat en in de ascendant staat ook nog Neptunus maximaal in de laatste graad van Vissen. Bij deze persoon komt muziek ‘hard’ aan. Alle genoemde componenten zijn muziekgevoelig. We laten de andere planeten en aspecten met rust met uitzondering van Uranus. In Mahlers muziek klinkt Uranus absoluut door, eigenlijk is het dat effect wat het meest raakt. Alsof je achterover van het dak tuimelt in diepe grondeloosheid, Uranus!! Saturnus had zich wel vast gehouden. Wonderlijk is weer wel dat 1e violiste Marleen Asberg spreekt over zijn ‘vuur en passie’. Astrologie, moeilijk vak, muziek ook: De horoscoop van Gustav Mahler.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Gustav Mahler Week…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *