Week horoscoop:Goede leiderschap gezocht…

Ik ben er weer. Twee weken vakantie in Nederland en los van de zee¬†nauwelijks een druppel water gezien: nou …. ’s nachts is het twee keer storm geweest, maar bijna elke ochtend mocht ik opnieuw de Zon begroeten. Ik prijs mezelf gelukkig…het had makkelijk anders kunnen uitpakken ūüôā Mercurius staat nu in Maagd¬† – een goede signatuur voor het schrijven, denk ik altijd, al blijft het moeilijk na twee weken vakantie de pen weer op te pakken.

Week horoscoop: Mercurius in zijn eigen teken – is praktisch, nuchter, “hands -on” en intelligent. Mercurius¬†in Maagd¬†is oplossing gericht, hij denkt na¬†.. wat zijn de consequenties van deze aktie of die? Maagd is een dubbele teken, en is dus in staat de zaak van meerdere kanten te bekijken.¬†Maagd lijkt wat dat betreft toch wel een beetje op Tweeling, maar Tweeling speelt met ideeen, terwijl Maagd meer ernst heeft. Aarde tekens zijn hoe dan ook altijd bezig met uitkomsten, met de praktische uitwerking van -in dit geval -ideeen. De Maan in Stier de eerst komende dagen¬†staat er ook prachtig bij. Ik voel een kalmte over me heen vallen…. morgen gaat zoonlief met zijn papa voor twee weken vakantie. Heerlijk… even geen xbox… geen nazi zombies¬†die door¬†mijn woonkamer strompelen… en even geen vrienden over de vloer. Yes!

Week horoscoop: De t-vierkant over de wereld as is nu een feit. Er is heel wat opschudding geweest de afgelopen week… Ik denk nu vooral aan wiki-leaks, en de gelekte documenten over de oorlog in Afghanistan. De wereld -as heeft te maken met hoe de mens in relatie staat tot de wereld in zijn geheel, van het individu tot de groep, de massa, de natuur, en de natie. Wat Nederland zelf betreft, is er nog steeds geen regering, maar de ChristenUnie-senator Schuurman werd als volgt vandaag in Trouw geciteerd: “Wilders, die normen voor een democratische rechtsstaat gemakkelijk overboord zet, wordt nu op het schild geheven. Daarmee staat Nederland op een zeer belangrijk keerpunt.” Deze uitspraak raakt een van de kern betekenissen van de hoofdas. Voor wat signalleren de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok eigenlijk? Ze zijn keerpunten!!

Week horoscoop: Deze week staat Mars in Weegschaal in oppositie met Jupiter en in vierkant met Pluto. Op dinsdag en woensdag is deze energie heel sterk voelbaar en het wordt belangrijk om je eigen grenzen te waken. Met zelfkennis en inzicht in je eigen drijfveren (Pluto) kan deze energie goed gebruikt worden. En toch blijft het sensitief allemaal. Mars en Jupiter weten niet van ophouden en kunnen elkaar behoorlijk opfokken en dan met Pluto als uitlaatklep!! Drama!! Spanning!! etc. etc. etc. Voor een mooi voorbeeld van het gevaar van deze planetaire cocktail, zie dit verhaal over de manoeuvre van Michael Schumacher in de Hungaarse Grand Prix gisteren.

Week horoscoop: Zaterdag ochtend vroeg, maakt Venus de overstap naar Weegschaal. Hier staat Venus in haar eigen teken en mijn wereld voelt ineens mooier, intiemer, meer beschaafd, tenminste zo ervaar ik het. Saturnus staat er in de coulissen.. maar wel in het teken van Venus. Deze conjunctie straalt zowel verantwoordelijkheid als liefde en rechtvaardigheid uit. Met de Zon tevens ook in leeuw, en Mercurius in de Maagd, moeten de kansen op goede leiderschap groter worden, zowel op wereld niveau als in het klein. En dit hebben we zo nodig.

Alles bij elkaar opgeteld, ziet de eerste week van augustus – los van de wolken – heel zonnig uit!! En alles bij elkaar opgeteld, “I’m glad to be back :-)”

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop:Goede leiderschap gezocht…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *