Astrologie voor beginners: Astrologie werkboek van Natasja Kuipers

Met een gevoel van heimwee maakte ik het Astrologie Werkboek van Natasja Kuipers open. Heimwee naar de tijd dat ik mijn eerste astrologie boek opendeed. Ik zat op de middelbare school, de titel van het boek herinner ik me nog: Linda Goodman’s Sun Signs. Ik was viertien. Is het mogelijk om weer door de ogen van een beginner te kijken? Wat als dit mijn eerste astrologie boek zou zijn, wat zou ik er aan hebben?

Zoals de titel weergeeft, hebben we te maken met een astrologie werkboek. De opzet is simpel, eerst draai je een kopie van je eigen horoscoop uit (op de website van Natasja  kun je een gratis kopie uitdraaien). Daarnaast heeft Natasja een fictieve persoon in het leven geroepen, met de naam Claire Wijnhuis (4 jan. 1978, 14.55, Leiderdorp), die als voorbeeld in het boek wordt genomen. Stapsgewijs wordt de lezer geintroduceerd tot de taal van de astrologie. Beginnend met de elementen, komen de sterrenbeelden, de huizen, de planeten (ook in teken en huis), en de aspecten aan bod.  Door middel van opdrachten, wordt het velletje papier omgetoverd tot een levensechte horoscoop. Het boek is rijkelijk geïllustreerd. Als de lezer zijn/haar huiswerk goed doet, heeft hij/zij aan het einde van de rit, een eigen werkboek gemaakt kompleet met plaksels en aantekeningen.  Het is het interactieve karakter van het boek dat het zo leuk maakt. Maar wat over het niveau?

Dit boek is duidelijk voor de beginner geschreven, en het niveau is goed. Natasja verkoopt geen onzin over astrologie. Daarnaast behandelt ze een aantal aspecten van astrologie die niet altijd in beginnersboeken voorkomen. Ze geeft een korte maar correcte geschiedenis van de astrologie, ze schrijft ook over ongeaspecteerde planeten, aspecten die buiten teken vallen, een heeft een duidelijk gevoel voor humor: Saturnus en Jupiter vergelijkt ze bijvoorbeeld met Sesamstraat’s Bert en Ernie. 🙂 Het boek is doorspekt met leuke korte anecdoten van mensen uit de praktij. De verhalen zijn nooit lang genoeg om te vervelen.

Als dit mijn eerste astrologie boek zou zijn, zou ik me gelukkig prijzen. Je hebt er als beginner wat aan. Het enige wat er naar mijn idee aan het Astrologie Werkboek van Natasja Kuipers ontbreekt is een index achterin!! 

Het boek kost Euro 29.90 en is te koop in de boekwinkel, en ook via Natasja’s website.

De horoscoop van Claire Wijhuis 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologie voor beginners: Astrologie werkboek van Natasja Kuipers

  1. Pingback: Tweets die vermelden Astrologie voor beginners: Astrologie werkboek van Natasja Kuipers - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *