Laura Dekker: nog één keer zwaaien….

Het is zo ver. Het solowereldreis mag beginnen. Onder grote belangstelling om 10.11 op 4 augustus (bron Trouw, 5 aug.) gaan de trossen los, en verdwijnt Laura Dekker op het Grevelingenmeer. Waarom mag het meisje nu wel vertrekken en vorig jaar niet? De horosocoop van de vertrek uit Nederland:

Interessant dat er hier niet minder dan 5 planeten rondom de wereld as zitten, inclusief Jupiter, die o.a. met lange reizen te maken heeft. De Maan in Stier in driehoek met Venus – straalt rust uit. Dit zou je kunnen beschouwen als een fortuinlijk aspect, al is Venus, de jonge vrouw, hier in val. Nooit zoveel ophef over een meisje – denk je. Voor de een is Laura Dekker niets meer dan een lastpak die haar eigen wil doordrukt, terwijl de ander in haar een dapper meisje erkennen,  met een groot talent dat een kans mag hebben. Jammer dat  “volwassenen” Laura haar droom willen afpakken. De boot zelf is beheerd door Mercurius, heerser van het eerste huis. Hier staat Mercurius sterkt in zijn eigen teken, in het twaalfde huis, vanouds het huis van beproevingen, eenzaamheid, maar ook van innerlijke kracht. Maar nu de horoscoop van Laura zelf. Op deze site staan twee horoscopen: horoscoop 1; horoscoop 2;  van Laura. De meeste astrologen, maken gebruik van horoscoop 2. Laura Dekker, sept. 20. 1995, Christchurch NZ.

Wat onmiddellijk opvalt is dat Saturnus niet langer in dezelfde teken is als de Zon. Een belemmering, een obstakel valt hierdoor weg. Ook interessant dat de vertrek ascendant en Venus, conjunct staan met de Zon in de horoscoop van Laura Dekker zelf. Na regen… de zegening. Venus is de overwinning!! De transit van Saturnus, heeft veel stof doen opwaaien, veel instanties hebben zich over dit meisje verbogen. En toch als je naar deze horoscoop kijkt, krijg je wel de indruk dat perioden van eenzaamheid en beproevingen er een beetje bij horen. Ze is niet voor niets onder de oppostie van de Zon met Saturnus geboren!! Misschein moet ze eerst over Saturnus  (die in haar horoscoop in Vissen staat, een prachtig symbool voor de zee) varen, om bij haar prachtige Jupiter in Boogschutter te komen! Hoe dan ook, wens ik haar “good luck, and a safe journey”…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, vrouwen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Laura Dekker: nog één keer zwaaien….

  1. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *