Week horoscoop: Venus heeft het benauwd!

Week horoscoop: In Moskou stik je van de hitte en de vuile lucht, terwijl elders in Europa grote gebieden deels onder water liggen. Venus in haar eigen teken Weegschaal heeft het ook benauwd, ze staat belegerd, d.w.z. tussen Saturnus en Mars in. Het symbolische van kwaad tot erger worden!

Gisteren laat belde een van mijn oudste vriendinnen mij op, met een droevig bericht. Ze is zelf een Weegschaal, en haar ex, met wie ze 15 jaar lief en leed gedeeld heeft, was plotseling overleden. Op zaterdag avond hadden we zelfs over hem zitten praten. Over hoe belangrijk het hebben van een relatie voor een Weegschaal is, al is het geen goede relatie.

Week horoscoop: Er is crisis – maar over het algemeen in Nederland – lijkt vooral de komkommertijd (prachtig woord) te zegevieren. We hebben momenteel transit Neptunus op de MC, en nog steeds geen regering. Veel van mijn emails blijven onbeantwoord – los van de standaard zin: weg met vakantie tot…. Vooral van mijn vrienden die momenteel in Moskou verblijven, had ik graag wat willen horen. Er wordt vooral weinig gewerkt tijdens komkommertijd!!

Week horoscoop: Morgen is de nieuwe maan in Leeuw. Dit signalleert een nieuwe ronde kansen in het huis van je horoscoop waar deze lunatie valt. Bij mij valt het in het negende huis, en ik verheug me op de inhoud van de nieuwe astrologie boeken die ik net uit de UK gekregen heb. Een van de leuke bijverdienste van astrologie.blogo zijn de recensie kopieën die ik toegestuurd krijg. De lunatie van morgen, heeft veel kracht. De Zon staat in zijn eigen teken – en de Maan houdt ziels veel van de Zon. Hart en ziel, twee handen op een buik, het stralende middenpunt durven zijn, zonder het zicht op de ander te verliezen. Een goed begin is halve werk!

Week horoscoop: Hoe je het ook went of keert, de t-vierkant in de hoofdtekens blijft de sfeer bepalen. Neem nog een keer Venus, prachtig in haar eigen teken, maar behoorlijk ontkracht. John Frawley zei ooit hierover, dat een planeet belegerd, is als een leeuw die in een put terecht is gekomen. Het dier blijft mooi, sterk, krachtig maar kan niets doen om zijn situatie te veranderen. Dit is de onmacht die we soms als mensen moeten voelen.

Week horoscoop: Vanaf vrijdag staat de Maan in Weegschaal ook midden in het complexe planetaire spel. De eerste dag van haar tocht door Weegschaal ziet ze eruit als een balletje in een flipperkast. Het is uiterst fascinerend in zo’n bijzondere periode om naar het nieuws te kijken. Wat gebeurt er precies onder de huidige stand van planeten?? Het is duidelijk dat de wereld economie niet de veruitgang boekt waar op gehoopt was. Slechte werkloosheidscijfers uit de VS deden de markten opnieuw schudden en de populariteit van de president bereikte een diepte punt. Maar hadden we echt iets anders kunnen verwachten onder een Saturnus, Pluto vierkant? Saturnus en Pluto zijn de soberheid troef.

Week horoscoop: Maar er gebeuren ook maffe dingen, zoals Fidel Castro (zelf een Leeuw), de oude leider (Saturnus) van Cuba die uit de vergetelheid terugkeert om een boodschap van vrede (Venus) uit te spreken. Of wat denk je van Japan die zich ineens gaat bekommeren aan het lot van haar verloren (stok) ouderen. Veel ouderen van boven de 100 jaar zijn namelijk zoek!! Hun adressen blijken niet te kloppen en niemand weet wat hun overkomen is.

Week horoscoop: Deze week dus lekker veel aandacht voor het nieuws op astrologie.blogo!!  Indien je zelf interessante en relevante nieuwsberichten tegenkomt, stuur ze door. Ondertussen draait de wereld door ….. en dat staat als een paal boven water

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: Venus heeft het benauwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *