Horoscoop Fifa: Intrede Uranus in de Voetballerij?

Fifa  * 21/5-1904 opgericht Paris, Frankrijk: (Fédération Internationale de Football Association) door Ton Brakenhoff

 Intrede Uranus in de Voetballerij?
De geboortedatum van de ‘Voetballerij’ is niet te achterhalen maar lijkt zo oud als de mensheid. Ergens tegenaan trappen zit ons in de genen. Eens hoorde ik van een oud Indië veteraan dat ze een boobytrap gewoon maar in een busje midden op de weg hoefden te leggen want als er een groepje partizanen voorbij zou komen ging het ding zeker af ‘want er loopt altijd wel een voetballer bij”. Om toch enig houvast te hebben kijken we dan maar naar de horoscoop van de Voetbalbond. 14 Augustus 1954, wordt gezien als hét moment waarop betaald voetbal in Nederland zijn intrede deed. Pluto was net getransisteerd over de Saturnus van de Fifa en die revolutie kreeg daardoor zijn astrologische gezicht of omgekeerd. De gevolgen van Pluto in de voetballerij zullen bekend zijn: Voetbal werd oorlog (Rinus Michels -1970)  Nu kondigde Fifabaas Sepp Blatter aan dat bij de IFAB vergadering (spelregel commissie) a.s. oktober gepraat gaat worden over het gebruik van technische hulpmiddelen. Technische hulpmiddelen vallen onder Uranus. Uranus was al even in het sterrenbeeld Ram (heerst over Voetbal) en zal er na zijn retrograde gang weer volop ingaan. Voorspellen is altijd een lastige zaak, maar het lijkt me zeker dat de Voetballerij er weer een onvoorstelbare gedaantewisseling door zal krijgen. Een eerste aankondiging van deze nieuwe revolutie kwam al met het intrede van de Vuvuzela, wat volgt? U kunt vrijblijvend meedenken!!

De horoscoop van de Fifa:

 

Horoscoop betaald voetbal: 14 augustus 1954, tijd 18.00, plaats Alkmaar

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Horoscoop Fifa: Intrede Uranus in de Voetballerij?

 1. Hi Ton, Al is er geen tijd voor de Fifa, heb ik er 13.00 van gemaakt. Nu twijfel ik eraan. Alhoewel de Zon in Tweeling met spel te maken heeft, ik vind de Fifa nogal stug en heel veeleisend. Wat dat betreft zou de Zon in de laatste graad van Stier misschien toch beter passen. Maar goed, is duidelijk. Echte tijd niet bekend! Liz

 2. Ga-lama zegt:

  Shocking news dat Georgier Merab Zjordania alle aandelen van Vitesse heeft opgekocht! Zijn ware beweegredenen zijn duister, uranus even terug in vissen. Wat moet hij met Vitesse? Zegt landskampioen maken! Maar daar verschillen de meningen over! Witwaspraktijken? De belchinezen die de voetbal willen robotiseren en clubs onder enorme spanning zetten. De camera, het licht der waarheid zal waarschijnlijk zijn intrede doen. Uranus re-organiseert, moderniseert. Ram en uranus zijn elektrische krachten met dit verschil dat ram breekt en uranus met de scherven een nieuwe orde opbouwt, dus hervormt! En is dat niet net wat de voetballerij dringend nodig heeft!?

 3. ton zegt:

  Ha Liz, 13.00 uur? Bobo’s dineren na de ochtendborrel tot minstens 15.00, er is dan nog net tijd om de zaak door de notaris te laten vastleggen want die begint met de borrel om 16.00 uur. Buiten dat vind ik de Zon Mars conjunctie het meest tekenend voor de Fifa horoscoop.

 4. ton zegt:

  Hoi Galama, Vuvuzela, technische hulpmiddelen (wat een suffe term, ik denk dan aan een rollator of een houten been)en nu een Rus met centen. Past die Rus in dat rijtje? De vooruitgang is nooit tegen te houden. Gelukkig is Uranus een hogere exponent van Mars!!

 5. Ga-lama zegt:

  Vuvuzela kent iedereen dat woord? Dacht eerst aan een Grieks vrouwelijk geslachtsdeel! Het woordenboek maakte me ook niet wijzer! Gelukkig is er Wikipedia! Voor andere onwetende onder ons, Vuvuzela is een blaasinstument uit Zuid-Afrika, bekend geworden door WK 2010.

 6. ton zegt:

  Misschien ben ik wat kort door de bocht met betrekking tot de Vuvuzela. Daarom het volgende: Een astrologisch kenmerk van de voetballerij is te vinden bij Mars. Bij Mars hoort de kleur Rood; Rood is de meest gedragen shirtkleur. (verdonkerde overigens na intrede Pluto) De complementaire kleur van Rood is (gras)groen. Pas dus op met die kunstgraskleuren. Het hoofd valt ook onder Ram/Mars, koppen mag. Onder Mars valt chocolade!! Dat begrepen ze bij Mars, denk aan de Marsvoetbalplaatjes. Marsmuziek is strijdopwekkend en de bekendste Mars is ‘koning voetbal’. We zagen dat het hoofd onder Mars valt, evenals de oren en dus geluid. Geluid is ontzettend belangrijk vooral als het klinkt uit ‘duizend kelen’. Onder de wedstrijden klinkt vanouds de luchthoorn als zoveelste ondersteuning van het strijdgewoel. En ineens vindt er een wijziging plaats (WK 2010) in dat karakteristieke voetbal geluid. Wat is er aan de hand? Er verschuift iets, alarmbellen rinkelden.

 7. Lenie zegt:

  Is wel grappig dat de Vuvuzela je aan een Grieks? vrouwelijk geslachtsdeel doet denken. Als je hem ziet ga ik eerder de mannelijk kant op. Of misschien zit jij er toch ook heel dicht bij, hi.
  Mooi omschreven Ton, alles over Ram en Mars. Mooi dat het zich afgespeeld heeft in het land waar de chocolade kleurige mensen wonen. Alle aandacht heeft zich op hun gericht, daar zal zeker een grote verandering plaats vinden.

 8. Ga-lama zegt:

  Wat ben ik blij dat, hoi Galama, Vuvuzela over het geluid van mijn keel gaat!! Je zou er vanalles bij denken behalve het goede. Er zijn wat omzwervingen voor nodig geweest maar soit! Vuvuzela Brakenhoff ik groet U!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *