Week horoscoop: Mercurius in Maagd, een belangrijke retrograde periode

Week horoscoop: Sinds afgelopen week vrijdag, is Mercurius retrograde. Dit maakt mij persoonlijk nogal huiverig bij het maken van afspraken. Het is alsof ik – al bij voorbaat weet – dat de komende weken vertragingen en vergissingen tot de order van de dag behoren. Mercurius gaat direkt op 13 september – als de Zon op 20 graden 6 minuten Maagd staat – bijna exact op de plek waar Mercurius stond toen hij retrograde ging (aug 20, 19 graden 3 minuten maagd). De Zon is het symbool van bewustzijn en van inzicht, van het positieve denken dat de levenskracht vergroot. Er is een samenwerking tussen de Zon en Mercurius, niet alleen omdat de Zon nu in het teken van Mercurius staat, maar ook omdat alle Mercurius retrograde perioden in 2010 – in de aarde tekens vallen. In het dagelijkse doen en laten, krijgen praktische zaken hierdoor extra prioriteit.

Week horoscoop: 2010 begon met Merc. retrograde in Steenbok, in april/mei viel retrograde Mercurius in Stier, en nu is Maagd aan de buurt. Steenbok initieert, geeft een nieuw begin aan, Stier bouwt hierop voort, terwijl Maagd – een bewegelijke teken – meer uitvoerend van aard is. Maagd is een soort kosmische ambtenaar die de zaken regelt. Mercurius in Maagd heeft veelal te maken met het smeden van gedegen plannen. Het papierwerk dat de basis van afspraken vormt. Vanzelfsprekend is, dat met Mercurius retrograde, lang niet alles zichtbaar wordt. De komende weken gebeurt er veel – maar achter gesloten deuren – in private ontmoetingen. Maar wat ik het meest 0pmerkelijk vind, is dat veel van de planeten momenteel een Zuidelijk (spiritueel, karmische) declinatie hebben. Als Mercurius retrograde loopt – hebben alleen Saturnus, Zon en Mercurius een noorderlijke declinatie. Als Mercurius direkt loopt – is dat alleen de Zon en Mercurius. Dit betekent dat ergens in die periode Saturnus (nu verhoogt in Weegschaal) over de celestial equator loopt. Paul F. Newman beschrijft dit als een kritische periode, er komen nieuwe kansen voor. Geweldig vind ik dan ook het nieuws dat de Israeli’s en Palestijnen weer met elkaar gaan praten. Dit dispuut is funest voor vrede in de wereld. Het overleg vindt dan ook in september plaats. Gek vind ik, dat over enkele dagen op 25 augustus 2010, Barak Obama’s progressieve Zon van teken verandert. Vanaf die datum staat Obama’s progressieve Zon in het teken van de diplomaat, Weegschaal. Obama’s Zon, staat tevens ook op de celestial equator, evenals Saturnus (die momenteel de midhemel van de horoscoop van de VS passeert). Richting Zuid – dus.

Week horoscoop: Nu dat Saturnus direkt loopt, Uranus terug in de Vissen staat, en retrograde Jupiter Pluto voorbij is, valt er weer een soort collective rust. Feit is – alles went. Een mens kan alleen zoveel crisis hebben, en die van ons, is dagelijkse kost geworden. Overal zien we verkiezingen met onduidelijke uitslagen – van VK, Belgie, Iraq, Australie, enz. enz. “The people have spoken, but no-one quite knows what they have said”.  Toch gaat de Zon en de Maan op en onder, net zoals altijd.

Week horscoop: Deze Mercurius retrograde periode is dus een belangrijke. We mogen er best goed gebruik van maken. Opdracht: Krijg order op zaken en regel de dingen die je nog moet regelen. Wees kritisch naar je dagelijkse bezigheden. Mercurius wordt weleens de dienaar van de Zon genoemd. De Zon is het persoonlijke wil. Zo, wat wil je echt en wat ben je bereid om te schrappen om dit doel te verwezenlijken?

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, planeten en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop: Mercurius in Maagd, een belangrijke retrograde periode

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *