Paul Verhoeven: de horoscoop

 

Paul Verhoeven: Filmregisseur – door Ton Brakenhoff
Paul was gisteravond bij ‘Zomergasten’ en hij maakte een geweldige indruk. In het begin was ik bang dat zijn indringende spraakwaterval te veel zou worden maar de dosering was goed en de gedachten spannend. Uit de column van Bert Brussen (Nu.nl) komt het volgende stukje tekst: “Dankzij een korte maar hevige chemie met zijn gast kon Brandt Corstius laten zien wat hij echt waard is als Zomergasten-presentator. Het leverde klassieke, mooie diepgaande gesprekken op. Gesprekken over angst voor de dood, over dromen en nachtmerries, troost, inspiratie, geloof en hoop.” De opsomming van dit rijtje past goed bij Paul Verhoeven’s Zon, Mars, Pluto conjunctie, die daarbij ook staat voor zijn ontembare hoeveelheid energie. Toevallig zien we in de laatst hier behandelde horoscopen een Mars Pluto verbinding, en ook bij Paul is dit het geval. Presentatie van het ego. Toch begint op te vallen dat deze mensen het soms behoorlijk te verduren krijgen. Johan Derksen werd het veld afgejoeld, Toon had een lastige jeugd en heeft ook de nodige persoonlijke kritiek te verduren gekregen en nu bij Verhoeven was het zelfs de reden om Nederland te verlaten. De andere kant van het Pluto verhaal laat zijn passie zien en dat niet slechts voor film, maar ook in de power waarmee hij het leven van Jezus heeft willen blootleggen. Ook opvallend en bij dit aspect horend zijn de gevoelens van angst, angst voor de dood, nachtmerries en…inspiratie. Pluto graaft diep en haalt nieuwe ideeën boven water. Verhoeven studeerde wis- en natuurkunde en daarvoor tekent Mercurius driehoek Saturnus. Een regisseur behoeft geen rekenwonder te zijn maar hij moet de zaken wel heel goed achter elkaar kunnen leggen. Ook Spielburg heeft dit aspect, net zoals die ook de Zon Mars conjunctie heeft. Beide hebben tevens een Venus Jupiter aspect, Spielberg de conjunctie en Paul Verhoeven de oppositie, hun business gaat tenslotte wel over vermaak. De rol van Neptunus – waar film onder ressorteert – kan in deze verjaardagshoroscoop pas waarde krijgen als Paul vroeg in de ochtend is geboren. Dan krijgt Neptunus een oppositie van de Maan in Vissen en het verklaart zijn passie voor het leven van Jezus. Boeiende man! De horoscoop van Paul Verhoeven:

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Paul Verhoeven: de horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *