Week horoscoop:Weinig inspiratie… wie durft nu risico’s te nemen?

Week horoscoop: Augustus is een grote teleurstelling geweest – wind, storm, veel regen maar vooral weinig zon.  Te weinig zon, kun je ook zien als te weinig vuur, warmte en energie. Vanuit een astrologisch perspectief bekeken, dan heb je ook te weinig inspiratie, daadkracht en vooral te weinig durf. Ook de planeten liegen er niet om. Jupiter is op dit moment – als je de maan niet meetelt – de laatste planeet in een vuur teken. Jupiter is momenteel retrograde in 1 graad Ram, maar op 9 september zit hij terug in Vissen. En dan zitten we met de gebakken peren: helemaal niks in vuur tot eind oktober als Mars de Boogschutter insluipt. Pas dan zien we een verschuiving in de elementen verdeling. Nu is er veel lucht (Venus, Mars, Saturnus en Neptunus) en veel wind, die bij mij het beeld van veel ideeen, veel concepten en plannen oproept. Maar wie durft te investeren? Wie durft nu risico’s te nemen?  Daarnaast is Mercurius ook nog retrograde –  plannen komen dus maar zeer langzaam van de grond, moeten herschreven of bezien worden. Er loopt vertraging op. Het collectief doet – als het ware – een pas op de plaats. Het element aarde is ook goed vertegenwoordigt (Zon, Mercurius en Pluto). Aarde is praktisch en beredenerend, en de geduldige Maagd is kritisch, niets mag over het hoofd worden gezien, behoudend eerder dan roekeloos. Een gedachte die bij mij opkomt, dan wel in het engels: “waiting for inspiration”….

Week horoscoop: Gelukkig staat er ook iets anders op de astrologische agenda: een culturele afleiding, een moment van grote schoonheid, een gebed, een contact dat de grenzen tussen “ik” en “jouw” eventjes doet vervagen. Een collectieve mediatie, een geschenk uit de hemel. Ik heb het over de prachtige Venus, Neptunus driehoek die deze week van kracht is. Natuurlijk is Neptunus altijd open voor misbruik, en Venus is wel genieterig, Neptunus lokt ons, net als de sirenes, om aan onze sores te ontsnappen. Drink, drugs, rock & roll, glitz, glamour, liefde, en vrijgevigheid – lopen door elkaar heen. Venus staat er nu zo mooi bij in Weegschaal – en dan met Neptunus erbij: kunstzinnigheid van een zeer hoog niveau.

Het wordt hoe dan ook een week vol contrasts….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop:Weinig inspiratie… wie durft nu risico’s te nemen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *