Saturnus in Weegschaal: Glenn Beck

Voor het geval dat je het niet weet, of vergeten bent: Saturnus staat in Weegschaal: wikken en wegen, wikken en wegen. De huidige drama, of liever gezegd impasse, m.b.t. de formatie van een nieuwe kabinet – heeft alle kenmerken van Saturnus in Weegschaal: het uitspitsen van voor en nadelen van een coalitie. Weegschaal is een geboren twijfelaar – het duurt lang voordat er een beslissing wordt genomen. Wat is de schade als we het wel doen en wat zijn de voordelen? Mmmmmmm………

In de VS staat Saturnus nu in het 10e huis en binnenkort maakt de VS dan ook zijn 8e Saturnus terugkeer mee. In tegenstelling tot het oneven nummer 7, is 8 meer uitgebalanceerd: het is op te delen in gelijke stukken. In het oude astrologische systeem waren er 7 planeten – pas met de ontdekking van Uranus – waren het er 8. Het  nummber 8 heeft misschien ook Uranus-ische trekjes. Met transit Neptunus in Waterman conjunct met VS radix Maan op dit moment, zou je wel kunnen bedenken dat het volk ook open staat voor misleiding. En wat gekkigheid natuurlijk. En daar heb je hem. Ineens zichtbaar, die rare gozer, Glenn Beck.  Beck – werkzaam bij de ultra-right Fox News – is een zeer controversieel figuur – wiens levensloop )ex-alchohol en drugs verslaafde, die door de hand van God persoonlijk gered is (Neptunus) ) doet mij aan G.W. Bush denken. Wat hebben de Republikeinen met dit soort figuren? Het feit dat de laatste Tea Party bijeenkomst in Washington nota bene op dezelfde dag als de herdenking van Martin Luther King’s “I have a dream”  toespraak plaatsvond, is wel erg Uranus vind ik. Uranus schopt graag tegen heilige huisjes. Maar even terug naar Saturnus in Weegschaal: een van de positieve Weegschaal deugden is schranderheid (discernment). Het valt op dat Beck’s Saturnus conjunct staat met de VS Maan. Hopelijk heeft de VS haar buik vol van  “the Politics of Fear”. “Wordt wakker”, trap er niet nog een keer in de stront.

Opzoek naar zijn horoscoop gegevens, kwam ik dit leuke stukje van de Amerikaanse astrologe Lynn Hayes tegen. Volledigheidshalve zal ik hier zijn horoscoop ook plaatsen: Glenn Beck:

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *