Judoka, een kwestie van Maagd/Vissen?

 

Wim Ruska * 29/8-1940. (geb.tijd onbekend) Judoka, door Ton Brakenhoff

Langzaam maar zeker zie ik bij de interpretatie van de horoscoop van Geesink het Maagd aandeel de negatieve kant uitgaan. Natuurlijk de Maagd is geen krachtpatser, geen Stierennek, geen Leeuwenmoed. Nee bij Maagd denken we aan ‘de knietjes bij elkaar houden’. Maagd kan echter wel vechten, Maagd heeft wel tactisch inzicht. Als we met het oog van de astroloog naar Judosport kijken dan zijn er een aantal zaken die opvallen. Neem de hoffelijkheid van de sport, de begroetingsceremonie. Welke andere sport heeft dat? Dan het Mercuriale van de armbewegingen, weliswaar is dat een Tweelingen-Mercurius eigenschap, maar misschien springt er iets van over naar de Maagd-Mercurius. Dan is bij Judo heel belangrijk het voetenwerk. Alweer geen Maagd zaak maar afgeleid uit het tegenoverstaande teken Vissen. Ik heb neiging om Judo onder de lijn Maagd/Vissen te plaatsen. Een beetje steun daarvoor komt van Mark Huizinga (*10/9-1973 – Olympisch goud 2000) en Wim Ruska. Wikipedia over Ruska: “Hij wordt door velen beschouwd als ’s lands beste judoka ooit. In zijn judocarrière won Ruska twee olympische titels, twee wereldtitels (1967 en 1971), zeven Europese titels en werd hij vele malen Nederlands kampioen. Zijn uitzonderlijke prestaties bij de Olympische Zomerspelen 1972 in München, waar hij in het zwaargewicht en alle categorieën het goud pakte, hebben hem weinig bekendheid gegeven; ze zijn altijd overschaduwd door de aanslag op de Israëlische ploeg die enkele dagen daarvoor had plaatsgevonden.” Als we de horoscopen van Ruska met die van Geesink vergelijken, dan valt hun gezamenlijke Zon Mars conjunctie op. Geesink heeft daar Uranus bij staan voor de snelheid. Ruska heeft daarentegen een Jupiter Saturnus conjunctie en dat staat garant voor explosieve snelheid. Jammer dat ze nooit tegen elkaar op de Dojo stonden!!

De horoscoop van judoka Wim Ruska

 

De horoscoop van Judoka Mark Huizinga

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Judoka, een kwestie van Maagd/Vissen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *