Week horoscoop: Meer ruimte voor het vrouwelijke misschien?

Week horoscoop: Een week van overgangen en nieuwe beginnen. Op woensdag maakt Venus haar overstap van de schoonheids- en vredeslievende Weegschaal naar de gepassioneerde en diepgravende Schorpioen. Weegschaal is gedogend, terwijl Schorpioen eerder confronterend is. Daarnaast op donderdag komt Jupiter terug in de Vissen te staan – en zo verdwijnt de laatste planeet in vuur uit beeld. We zijn dan helemaal aangewezen op de andere elementen, aarde (praktisch, nuchter), lucht (denken, ratio) en water (emotioneele intelligentie, gevoel).

Week horoscoop: Eveneens op donderdag, hebben we de nieuwe maan in Maagd. Dat deze nieuwe maan beheerd is door een retrograde Mercurius, roept bij mij het idee van vertraging op in alles wat deze nieuwe Maan signalleert, zodat plannen die nu gesmeden worden, misschien niet direkt uitvoerbaar zijn. Er zit een kink in de kabel, het concept is nog niet “rijp” genoeg. Het idee van “laten rijpen” hoort ook bij het beginfase van de herfst. De hazelnoten zijn bijna zo ver…maar nog niet helemaal.

Week horoscoop: De nieuwe maan in Maagd, heeft o.a. met zuivering te maken, met dienstbaarheid en met het vermogen om in alle stilte iets voor te bereiden. Maagd is een zeer mysterieuze teken. Haar symbool is de jonge vrouw, die nog helemaal voor haar zelf is. Ze draagt in zich de “potentie” om het leven voort te brengen, maar voorlopig doet geen man of kind een beroep op haar.

Week horoscoop: Enige tijd geleden heb ik in Aurora Amsterdam, een workshop gevolgd met antropologe en shaman Ike West, die jaren met de Dakota Indianen gewoond heeft. Ze vertelde ons dat bij de grote ceremonieen, de meisjes die nog maagd waren als eerst tot de kring toegelaten waren. Dit omdat hun energie het zuiverste zou zijn, en daardoor in staat om de geesten naar de cirkel aan te trekken. Deze waren gevolgd door de post menopausal vrouwen. Ook zij zouden makkelijk een verbinding met de geesteswereld kunnen maken. Dat het teken zelf is afgebeeld door een jonge vrouw (zij is een van de drie dierenriemtekens dat afgebeeld is door een mens, de anderen zijn, Tweeling en Waterman) zegt dat we hier met een hoog ontwikkeld “iets” te maken hebben: de potentie om te denken en handelen (Mercurius) vanuit een zuiver innerlijke intentie.

Week horoscoop: Terug naar dat gebrek aan vuur – dat dikwijls met het mannelijke energie geassocieerd is. Zou dit kunnen inhouden dat er misschien wel meer ruimte voor het vrouwelijke perspectief komt?   Niet gek dat voormalige VVD minister Sybil Dekker vindt dat er een vrouwelijke informateur moet komen. In de onderhandelingen tot nu toe zijn er alleen mannen in het spel. Ook het estafette wereldmoeders, die aandacht vraagt voor moedersterfte is een mooi voorbeeld van vrouwen die het voor andere vrouwen opnemen.

Week horoscoop: Vrouwen weten het een en ander over geduld. Het zit – denk ik – in onze “gene pool”.  Een zwangerschap duurt tenslotte negen maanden en dat moet je accepteren, klaar. Durf ik te zeggen dat het een super periode voor de vrouw gaat worden ? Ik denk het wel 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop: Meer ruimte voor het vrouwelijke misschien?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *