Rutte en de Uranus/Pluto generatie: Weten ze hoe het hoort?

Zo – een rechtse coalitie staat sinds gisteren weer op de menu. Een citaat van oud premier Harold Wilson komt spontaan bij mij op “a day is a long time in politics”. Het leek eind vorige week alsof een rechtse coalitie uitgesloten was. Op maandag avond had Mark Rutte zelfs de Koningin geadviseerd hem de opdracht te geven een reageerakkoord te schrijven. Ik herhaal, wat het politieke spel betreft, een dag is een hele lange tijd. Met het vertrek van Ab Klink – zou een obstakel voor de nog altijd grillige Geert Wilders weggevallen zijn. Er vindt een kleinde aardbeving plaats waarvan de Koningin niet persoonlijk op de hoogte is gebracht. Naar verluidt, heeft zij via de media erachter moeten komen dat haar rol veranderd was. Haar adviezen waren in een klap achterhaald.  En de kop van Trouw vandaag spreekt boekdelen “Rutte weet niet hoe het hoort“. Maar mijn vraag vanuit een astrologisch perspectief is simpel: kun je in alle redelijkheid verwachten dat een generatie geboren in de roerige, revolutionair gezinde jaren zestig van de vorige eeuw, en onder de conjunctie van Uranus en Pluto moet weten hoe het wel hoort? Nee dat kun je van deze generatie absoluut niet verwachten. Zij zijn van plan om zelfs de regels te schrijven – en als ze tegen heilige huizen moeten schoppen – nemen ze dat op de koop toe. Alles is veroorloofd. Waarom niet? Ze zijn zelfs bereid om de wiel opnieuw uit te vinden – want van de geldende regels hebben ze erg weinig van doen. Het is ongeloofelijk maar waar – dat de twee mannen die het politieke agenda momenteel bepalen, Wilders als Rutte onder de conjunctie van Uranus/Pluto geboren zijn.

Ik kom ze vaak tegen in mijn praktijk. Niet Rutte en Wilders natuurlijk maar deze hele generatie. Ik begon ze goed te volgen na de val van de Berlijnse muur. Mid jaren negentig kwam er een hele stoet jonge Russen naar Amsterdam. Uiteindelijk ben ik dan ook met een Rus getrouwd. Alle Russen die ik in de jaren negentig onmoette en voor wie ik horoscopen trok, waren geboren onder deze conjunctie. Hun energie voelde gevaarlijk anders. Regels? Huh? Nee, eenmaal vrij van “hun” systeem waren ze absoluut niet van plan in nog een syteem te passen. Een interessante bijkomstigheid is dat ik toen zelf de transit van Uranus over mijn radix Zon meemaakte.

Daar heb je ze dan. Twee mannen die uit zijn op macht: Mark Rutte en Geert Wilders. Rutte heeft niet voor de eerste keer de bevestigde orde verrast. Zelfs het concept voor een minderheids coalitie met gedoogsteun van de PVV is een aparte constructie die een oude rot in het vak als Job Cohen totaal overrompelde. Het leek alsof niemand het zag aankomen. Cohen wees een mogelijke samenwerking in eerste instantie van de hand, zo overtuigde was hij van de oude regels van het spel, en van het mislukken van een rechtse kabinet. Met de PVV zou geen coalitie mogelijk zijn. Is de tijd van het fatsoen voorbij? Is Cohen gewoon te “correct in het optreden”?

Even… voor de duidelijkheid… Ik ben gek op deze generatie. Ze zijn verfrissend anders. Het strakke stramien waar in we geneigd zijn om te leven, kan de energie van deze anders denkenden goed gebruiken. Ze lijken in staat om het leven vanuit een ander, totaal onverwacht perspectief te zien. Alleen wie verwacht dat deze groep volgens “onze” regels gaat spelen, trekt aan het kortste eind. Ze kunnen niet anders dan uitdragen wat in hun wezen zit. Uranus/Pluto is een op verandering gerichte energie. Uranus maakt korte metten met de bevestigde normen en waarden en Pluto geeft aan wat zijn verkoopdatum gepasseerd is. Het hoeft niet altijd leuk te zijn- maar saai is het niet.

Voor de goede order, de horoscopen van Mark Rutte (geb. tijd onbekend)  (1), en Geert Wilders (geb. tijd 02.30, bron. Roland Hepp) (2)


 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

29 Reacties op Rutte en de Uranus/Pluto generatie: Weten ze hoe het hoort?

  1. Pingback: Tweets die vermelden Rutte en de Uranus/Pluto generatie: Weten ze hoe het hoort? - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

  2. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *