Rutte en de Uranus/Pluto generatie: Weten ze hoe het hoort?

Zo – een rechtse coalitie staat sinds gisteren weer op de menu. Een citaat van oud premier Harold Wilson komt spontaan bij mij op “a day is a long time in politics”. Het leek eind vorige week alsof een rechtse coalitie uitgesloten was. Op maandag avond had Mark Rutte zelfs de Koningin geadviseerd hem de opdracht te geven een reageerakkoord te schrijven. Ik herhaal, wat het politieke spel betreft, een dag is een hele lange tijd. Met het vertrek van Ab Klink – zou een obstakel voor de nog altijd grillige Geert Wilders weggevallen zijn. Er vindt een kleinde aardbeving plaats waarvan de Koningin niet persoonlijk op de hoogte is gebracht. Naar verluidt, heeft zij via de media erachter moeten komen dat haar rol veranderd was. Haar adviezen waren in een klap achterhaald.  En de kop van Trouw vandaag spreekt boekdelen “Rutte weet niet hoe het hoort“. Maar mijn vraag vanuit een astrologisch perspectief is simpel: kun je in alle redelijkheid verwachten dat een generatie geboren in de roerige, revolutionair gezinde jaren zestig van de vorige eeuw, en onder de conjunctie van Uranus en Pluto moet weten hoe het wel hoort? Nee dat kun je van deze generatie absoluut niet verwachten. Zij zijn van plan om zelfs de regels te schrijven – en als ze tegen heilige huizen moeten schoppen – nemen ze dat op de koop toe. Alles is veroorloofd. Waarom niet? Ze zijn zelfs bereid om de wiel opnieuw uit te vinden – want van de geldende regels hebben ze erg weinig van doen. Het is ongeloofelijk maar waar – dat de twee mannen die het politieke agenda momenteel bepalen, Wilders als Rutte onder de conjunctie van Uranus/Pluto geboren zijn.

Ik kom ze vaak tegen in mijn praktijk. Niet Rutte en Wilders natuurlijk maar deze hele generatie. Ik begon ze goed te volgen na de val van de Berlijnse muur. Mid jaren negentig kwam er een hele stoet jonge Russen naar Amsterdam. Uiteindelijk ben ik dan ook met een Rus getrouwd. Alle Russen die ik in de jaren negentig onmoette en voor wie ik horoscopen trok, waren geboren onder deze conjunctie. Hun energie voelde gevaarlijk anders. Regels? Huh? Nee, eenmaal vrij van “hun” systeem waren ze absoluut niet van plan in nog een syteem te passen. Een interessante bijkomstigheid is dat ik toen zelf de transit van Uranus over mijn radix Zon meemaakte.

Daar heb je ze dan. Twee mannen die uit zijn op macht: Mark Rutte en Geert Wilders. Rutte heeft niet voor de eerste keer de bevestigde orde verrast. Zelfs het concept voor een minderheids coalitie met gedoogsteun van de PVV is een aparte constructie die een oude rot in het vak als Job Cohen totaal overrompelde. Het leek alsof niemand het zag aankomen. Cohen wees een mogelijke samenwerking in eerste instantie van de hand, zo overtuigde was hij van de oude regels van het spel, en van het mislukken van een rechtse kabinet. Met de PVV zou geen coalitie mogelijk zijn. Is de tijd van het fatsoen voorbij? Is Cohen gewoon te “correct in het optreden”?

Even… voor de duidelijkheid… Ik ben gek op deze generatie. Ze zijn verfrissend anders. Het strakke stramien waar in we geneigd zijn om te leven, kan de energie van deze anders denkenden goed gebruiken. Ze lijken in staat om het leven vanuit een ander, totaal onverwacht perspectief te zien. Alleen wie verwacht dat deze groep volgens “onze” regels gaat spelen, trekt aan het kortste eind. Ze kunnen niet anders dan uitdragen wat in hun wezen zit. Uranus/Pluto is een op verandering gerichte energie. Uranus maakt korte metten met de bevestigde normen en waarden en Pluto geeft aan wat zijn verkoopdatum gepasseerd is. Het hoeft niet altijd leuk te zijn- maar saai is het niet.

Voor de goede order, de horoscopen van Mark Rutte (geb. tijd onbekend)  (1), en Geert Wilders (geb. tijd 02.30, bron. Roland Hepp) (2)


 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

29 Reacties op Rutte en de Uranus/Pluto generatie: Weten ze hoe het hoort?

 1. Pingback: Tweets die vermelden Rutte en de Uranus/Pluto generatie: Weten ze hoe het hoort? - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

 2. Lenie zegt:

  Het is lastig om te bepalen wat hoort en wat niet. Zelf heb ik Uranus vanuit huis 10 in vierkant met Mars heer 8 op cusp 8. Altijd veel rebellie gevoeld, mijn eigen gang gaan, het anders doen en vooral me niet de wet voor laten schrijven. Zolang ik die ruimte maar krijg, kan een ieder daarvan mee profiteren. Zo zie ik deze twee politieke mensen ook. Laten we eens kijken naar wat ze ons te bieden hebben. Welke positieve elementen kunnen we gebruiken en welk sterk punt van hun is inzetbaar. Vooral Wilders zorgt voor veel verandering en die hoeft niet altijd negatief te zijn. De extreme homobeweging heeft ook voor veel verandering gezorgd voor diegene die wat op de achtergrond bleven. Soms moet het “anders” zijn om verandering een kans te geven.
  Laten we in deze Maagdperiode eens wat minder kritisch zijn, zonder oordeel aanschouwen wat er gebeurd, dus gow with the flow en we zullen zien.
  (zal wel weer door Jupiter en Uranus nu in mijn teken Vissen komen?????)

 3. Claudia zegt:

  Ben zelf ook uit die periode en voel ook altijd een enorme drang naar vrijheid.
  Het is wel een keertje goed voor NL dat er een frisse nieuwe wind waait.
  We zitten al te lang vast geroest in regeltjes en de oude gevestigde order. Uranus wil vernieuwing.
  Want wat hebben ons nou in al die jaren al die regeltjes gebracht?
  Is het er echt wel beter op geworden de laatste jaren? Of treed er stagnatie op door regels-bureaucratie?
  In heel Europa zie je hetzelfde, zelf Barosso probeert het nog tegen te houden, maar er is geen houden meer aan.

 4. Cem zegt:

  Geert “Mossad” Wilders en Rutte zijn ook slechts puppets van personen en groeperingen met de daadwerkelijke macht, die op de achtergrond opereren. Zij voeren slechts hun rol uit om een vooraf bepaalde agenda te hanteren.

  Of is het toeval dat Wilders nu een stuk minder harde uitspraken doet over o.a. de Islam en nu ineens milder lijkt te worden? It’s all a game!

 5. Diana zegt:

  Even een tegengeluid: ben ook van “deze generatie” maar heb toch echt meer affiniteit met Cohens “de boel bij elkaar houden” dan Rutte’s en Wilders’ “de botte bijl erin”. Vrijheid van meningsuiting, prima – maar dan wel in de wetenschap dat hiermee nauw verbonden is de noodzaak om deze vrijheid op een wijze manier te gebruiken. Misschien vanwege zon in nuchtere Maagd? Of maan in wijze Steenbok? Liz weet het misschien nog wel, ook ik ben één van “deze generatie” die bij haar over de vloer is geweest.

 6. Paul zegt:

  Mooi Stuk Liz 😉
  Ben ook Geboren met Pluto/Uranus conjunct exact 1965. Ik kan je wel vertellen dat ik inderdaad moeite hebt met te veel regels. altijd een buiten beentje gevoeld hier op aarde behalve met mijn generatie genoten.

  trouwens deze mercurius rx brengt ons weer bij elkaar is mij opgevallen. Saturnus staat ook voor ons dan in Vissen, echt moeite met structuur aanbrengen of niet willen. something like building sand castles on the beach and the tide comes and washes it all away. het is zeker niet een makkelijk combinatie maar is wel heel erg creatief.

 7. Korinna zegt:

  Allemaal leuk en aardig, maar heb dan toch liever politici met écht frisse ideeën. Niet van die onfrisse als dit tweetal heeft. We worden door hun een paar eeuwen terug in de tijd gegooid. Grenzen dicht, xenofobie, grotere kloof arm/rijk. Misschien kunnen we beter spreken van een uiterst egoïstisch aspect. Trouwens jammer van dit voorheen zo gezellige blog. Worden boude uitspraken gedaan als ‘Maxime Verhagen uitstekende premier’, o.i.d. Barosso wordt er in een reactie van Claudia bij gehaald. Hij neemt het op tegen vreemdelingenhaat. En vreemdelingenhaat zou dan de nieuwe frisse golf worden? Het is maar wat je aan eigen waarheden in astrologie bevestigd wilt zien.

 8. Rosamundi zegt:

  @ Korinna, ik zoek het commentaar dat je geeft eens na, maar vind daar de
  citaten die je aangehaalt niet terug. Ik vond het een leuk stuk dat blijk geeft van een open mind voor wat er nu in de wereld gebeurt.
  Mercurius rx, zou het kunnen zijn dat wat gezegd wordt niet wordt verstaan?

 9. Hi Korinna, Ik zou ook graag willen weten waar deze artikelen zich bevinden? Ik denk dat je deze stuk niet goed begrepen hebt. Ik geef hier geen voorkeurs-stem uit hoor. Ik geef gewoon mijn opnie op de ontwikkelingen. Elizabeth

 10. ton zegt:

  Ook hoi Korinna. Verhagen zou een goede MP zijn baseer ik op zijn Zon conj.Jupiter opp Mars. Nu eens geen gelijkhebberige Jupiter Pluto conjunctie.
  Astrologie: Uranus staat ook voor buitenlanders. De conjunctie daarmee met Pluto maakt het er niet vriendelijker op. In de astrologie is de voorstander gelijk aan de tegenstander. De gevangene zit in 12, de bewaker ook. Jupiter Pluto zit in deze tijd, het probleem kon men zien aankomen. Dank voor je reactie en astrologie is niet altijd gezellig, zeker als Venus in Maagd staat, tikje schraal.

 11. Ga-lama zegt:

  Uranus/Pluto vrij vertaald; ongewone macht. Baanbrekende coalities, kernenergie. De Macht zoekt gelijkgestemde broeders. Uranus kan niet anders dan voor een deel vrij blijven. De PVV spiegelt het extravagante. Een bestuurlijk zeilschip met buitenboordmotor. Geniaal toch! In Denemarken werkt het prima! Reeds tweede termijn. Over rechts, over links of dwars door het midden dat is democratie! Het is TIJD voor omwentelingen zoals het tijd is dat de tuin gesnoeid wordt en het huis eens goed schoongemaakt. Sommige met dit aspekt spelen een hoofdrol, andere een bijrol of zijn slechts figuranten die de revolutie kleuren. Maar het geeft vaak een onweerstaanbare dwang naar iets, fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel! Baanbrekend, een nieuw hoofdstuk.

 12. Korinna zegt:

  Ik voel me toch genoodzaakt om op jullie te reageren. Het ging me om een zinnetje van Claudia om 18.43. ‘In heel Europa zie je hetzelfde, zelf Barosso probeert het nog tegen te houden, maar er is geen houden meer aan.’ Barosso sprak over het groeiende populisme in Europa dat inspeelt op onvrede d.m.v. vreemdelingenhaat. Barosso doelde daarmee op Sarkozy die de Roma Frankrijk uitzet en hij reageerde ook op de formatie in Nederland waarbij veel onbehagen op – in dit geval – moslims wordt geprojecteerd. En dat we eigenlijk van de lessen uit het verleden moeten leren. Maar okee, het vulkanische aspect van Uranus/Pluto moet zich blijkbaar uitleven. Ik denk dat Wilders (en zijn wereldwijde geloofsgenoten) de eruptieve krachten die ze ontketenen onderschatten. Dat wordt niet gezellig je huis schoonmaken of je tuintje op orde brengen, nee, dat is een orkaan, of om met Wilders te spreken een ‘tsunami’ die huis én tuin met de grond gelijk maakt. Want Wilders heeft die krachten niet in de hand. Persoonlijke planeten zijn al moeilijk te hanteren, laat staan de buitenplaneten. En ik denk niet eens dat de radicale moslims die tsunami veroorzaken, maar eerder inderdaad de splijtzwam Pluto, die alles wat verborgen is ongenadig aan het licht brengt. Namelijk dat veel Nederlanders niet meer automatisch partij kiezen voor de andere Nederlanders, maar misschien eerder voor hun sympathieke buurman of vriend de Turk, Chinees, Brit, Ghanees of Curocaoenaar. Een splitsing, interne verdeeldheid binnen de maatschappij, dus. Aan de ene kant de Wildersen, aan de andere kant de mensen die wat verder willen kijken en de problemen op een andere manier willen aanpakken. In wereldverband, samen, of zoiets. Tja Galama misschien komt er wel een revolutie. Maar niet één van keurig je straatje schoonvegen.
  Nou ja, dit is een wat simplistisch verhaaltje, maar ook weer een van de vele mogelijke interpretaties. Bij astrologie kun je toch niet sec interpreteren? Je moet omstandigheden toch ook een beetje meenemen? Wilders en Rutte kennen vele aspektgenoten en niet allemaal met dezelfde overtuigingen, dus die generatie laat zich nu gelden? Dan ook de velen die tegengas zullen geven en niet minder machtsbelust. Al speelt idealisme bij alle partijen een grote rol. Dat maakt de inzet dus nog extremer. Okee, ik stop er mee. Het wordt lang en het zijn wat vluchtige gedachten van een 9de huis mens met een prominente mercurius erin, conjunct midhemel. En Pluto en Uranus zaakjes zijn me niet vreemd, al heb ik gelukkig het bovengenoemde aspect niet. Ik zou wél uren door kunnen gaan, laat ik dat maar niet doen.

 13. Ga-lama zegt:

  Je hebt altijd de keuze hoe je met gelezen informatie omgaat! Als ik over omwentelingen en revolutie spreek past dat ook niet bij straatje schoonvegen.
  Ruzie is oorlog in het groot zul je dan waarschijnlijk ook niet kunnen rijmen!
  Je reageert zoals een prominente mercurius in het negende huis reageren moet! Je denkt dat wij dingen over het hoofd zien! De meeste zaken zijn zeer complex maar een simpele uitvoering soms beter verstaanbaar! Natuurlijk speelt er veel meer maar het is aan eenieder om zich verder te verdiepen! Jij gaat er gemakshalve van uit dat wij oenetjes van die prominente mercurius conjunct de midhemel en daarbij nog een negende huis mens wel het een en ander kunnen leren! Daar zou je je lelijk in kunnen vergissen! Je voelt je snel aangevallen en reageert behoorlijk gekleurd rustig aan de aarde is pas op de helft van haar evolutie! Kijk weer een zin waar je nu niets aan hebt we uiten ons allemaal anders en de kunst is elkaar te leren verstaan!

 14. Korinna zegt:

  Galama, je eindzin vind ik prachtig: ‘We uiten ons allemaal anders en de kunst is elkaar te leren verstaan!’ Heel cruciaal voor omgang onderling en een hele kunst apart. Knap lastig ook.
  Met mijn verwijzing naar 9e huis mens doelde ik overigens niet op iets superieurs en vergevorderd in de evolutie, eerder op interesse in andere culturen, dus multiculturaliteit. En dat ik, eenmaal aan het schrijven, moeilijk te stoppen ben, of er iets zinnigs uit komt of niet. Mercurius conjunct midhemel is de soort expressie in de buitenwereld.
  En je bent geen oen, denk ik, maar ik ken je niet. En dit is geen politiek forum, maar zou het zo wel kunnen worden. Dat is wat lastig communiceren als dat allemaal ook een beetje door elkaar gaat lopen. Okee, welterusten.

 15. Claudia zegt:

  Nog even een reactie voor Korinna,
  ‘In heel Europa zie je hetzelfde, zelfs Barosso probeert het nog tegen te houden, maar er is geen houden meer aan!
  Dit zie ik astrologisch alsmede ook objectief zo en heb al eerder aangegeven in een ander blog van Liz dat Wilders erg veel aanhang zou krijgen.
  Dat wil per definitie niet zeggen dat ik het er mee eens ben “het is een astrologisch inzicht – geen persoonlijk inzicht”.
  De laatste decenia’s hebben politici weggekeken bij de werkelijke problemen wat er in ons NL alsmede Europa af heeft gespeeld.
  Daarom is er geen houden meer aan, want het gaat niet alleen om een paar extremistische Moslim terroristen.
  De emmer van jarenlange tolerantie, van pappen en nathouden is nu overgelopen.
  De NL’s (vooral die van beneden het modale inkomen) kunnen de aardbol van Atlas (qua tolerantie alsmede financieel) niet meer beuren.
  Dat er een andere wind gaat waaien is een feit, omdat de oude politiek ook in de toekomst gewoon doorgaan met wegkijken en de problemen ook niet oplossen.
  Want deze problemen waren 20 jaar terug ook al bekend, ze hebben het toendertijd alleen maar erger gemaakt om de allochtoon te knuffelen en de brave burger financieel nog verder uit te kleden.
  Dan bedoel ik dus niet de burger die al boven de € 50.000,- op jaarbasis zit.
  Nu met Pluto in Steenbok zullen we oogsten wat we 20-30 jaar terug hebben gezaaid.
  Mijn zon, Mercurius staat overigens in het derde huis de waterman en probeer alles vanuit meerdere hoeken te bekijken.
  Ik hoop dat deze uitleg wat beter overkomt, mocht dit niet het geval zijn dan ligt het aan retograden mercurius

 16. ton zegt:

  Toevoeging op comm. Claudia: De huidige tijd staat staat me beslist niet aan en vervult me met zorg. Jupiter conj. Uranus met zijn (extreme) Westerse vrijheid tegenover Saturnus die in de woestijn leeft. Pluto staat daar vierkant in patstelling boven op, maar as dinsdag gaat die weer vooruit lopen en zal zich doen gelden! Los de problemen op! En niet door de boodschapper te vermoorden, dat..

 17. Graag ook hier de gegevens van de bovenstaande horoscopen zodat ik de horoscopen beter kan lezen!

  Ik draag toch wel een bril, maar kan dit echt moeilijk lezen!

  Gr. Sonja

 18. 29 september 2010 kan een belangrijke dag zijn voor politiek Nederland.
  Dit concludeer ik na de progressieve aspecten en of transits te hebben gezien in diverse horoscopen.
  Ik heb de horoscoop van Rutte en Wilders zonder geboortetijd gecorrigeerd.
  Nederland heeft die dag het progressief aspect mercurius vierkant ascendant.
  Wilders heeft transit
  Jupiter oppositie ascendant.
  Rutte heeft progressief aspect neptunus sextiel cusp 3 onderling.
  Opstelten heeft transit saturnus sextiel pluto.

 19. Nog een aspect voor 29 september 2010.
  Job Cohen heeft progressief aspect utanus 135 graden cusp 2 onderling en transit jupiter oppositie cusp 11.

 20. Op vrijdag 24 september berichtte De Volkskrant dat de formatie zijn einde nadert. De partijen hopen dinsdag 28 of woensdag 29 september hun regeerakkoord te kunnen presenteren. De plannen liggen al een week bij het Centraal Planbureau. Deze berekent welk effect verschillende varianten van de voorgenomen bezuinigingen van achttien miljard hebben op de koopkracht. De partijen hopen op vrijdag nog een reactie van het CPB te krijgen. Als tegemoetkoming voor de sociale partners wordt het plan van de AOW overgenomen. Het programma moet ook nog worden voorgelegd aan het CDA-congres. Dit zou waarschijnlijk 2 oktober plaatsvinden.[47] CDA-promintent en minister Ernst Hirsch Ballin zal op dit congres een speech houden als “CDA-lid uit Tilburg”. Hirsch Ballin staat bekend als criticus van de PVV.[48]

  Mediabestanden

 21. Mijn prognose 29 september 2010 regeeraccoord VVD, CDA en PVV is uitgekomen.
  28 september laat, accoord onderhandelaars en 29 september afhandeling en goedkeuring frakties.
  Alleen het CDA congres moet 2 october nog uitspraak doen.
  Horoscoop Nederland 2 oktober transit saturnus // jupiter.

 22. Proces Wilders oktober/november.
  Op 15 oktober 2010 moet Geert Wilders datum volgens planning zich verdedigen voor de rechter.
  Zijn horoscoop is zonder geboortetijd gecorrigeerd en loopt naar mijn inzichten en wens.
  Progressief aspect: mars 135 graden jupiter onderling.
  Transit: Pluto 45 graden saturnus.
  Op de procesdagen 6 en 8 october is ook een progressief aspect.
  Mijn bevinding is dat het voor Wilders met een sisser afloopt.
  Echter op 25 october is het progressief aspect venus vierkant ascendant.
  Op 7 october is kans dat het nieuwe kabinet zich presenteert.

 23. Ik heb nu ook op 25 october 2010 voor de horoscoop van Geert Wilders naar transits gekeken:
  uranus 180 graden ascendant en neptunus 120 graden mars radix.

 24. Op 4 november 2010 wordt uitspraak gedaan in de zaak Wilders contra de islam.
  Nederland heeft de transits:
  jupiter 45 graden saturnus en jupiter conjunct mercurius.
  Wilders heeft ook slechts transits:
  zon 135 graden M.C., 45 graden ascendant, 120 graden zwarte zon en 60 graden pluto.

 25. 12 maart 2010 werd Rutte lijsttrekker en verdween Wouter Bos opgevold door Cohen.
  Nederland: progressief aspect mercurius 45 graden ascendant onderling.

 26. Mark Rutte wil 14 october 2010 met zijn kabinetsleden op het balcon van koningin Beatrix gepresenteerd staan.
  Dit zei hij 7 october 2010 laat bij het bezoek aan de koningin, die hem benoemd heeft tot formateur.
  Transit Nederland laat op de avond:
  7-Okt-2010 -02°,56’02 Jup # Pars
  Progressieve aspecten Nederland:
  14-Okt-2010 -00°,38’47 MC # Merc
  14-Okt-2010 012°,31’39 Kreeft Maan * CANOPUS (SAT – JUP )

 27. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *