Week horoscoop: Jupiter/Uranus en grensoverschrijdend gedrag

Week horoscoop: In sommige opzichten is de Maagd/Mercurius  retro. periode heel nuttig geweest. Ik heb de kans gehad om veel puin op te ruimen, order op zaken te krijgen, mijn computer op te ruimen, enz. enz. Maar nu Mercurius weer vooruit loopt, is het tijd om de draad weer stevig op te pakken. Ik merk nu al dat de correspondentie toeneemt, er komt weer vaart in alle door Mercurius beheerde zaken. Met de Zon ook nog in Maagd tot de 23e, kan deze week goed gebruikt worden om de puntjes op de i te zetten, alle losse draadjes kunnen  bij elkaar gebundeld worden. De Zon is symbool voor eenheid en Zon/Mercurius -Maagd is heel ijverig. Intelligent planning en goede inzichten sparen veel tijd.

Week horoscoop: Waar we wel voor moeten waken, is dat we niet te ver over onze eigen grens gaan. De Zon in Maagd loopt langzaam de oppositie met Jupiter en Uranus tegemoet. Het woord dat onmiddellijk bij mij opkomt bij deze contact is “overdrijving”. Overdrijving in alles dat door beide planeten beheerd wordt. Zelf overschatting is nog een woord. Maagd is opzich heel bescheiden, maar Jupiter in Vissen daagt uit om misschien meer verplichtingen aan te gaan dan mogelijk is. Maagd/Vissen heeft een sociale functie en heeft ook met welzijn te maken. De 6e/12e huis axis heeft o.a. te maken met zorg, verpleging, ziekenhuizen, enz. Ik verwacht dan ook dat  “zorg” veel in het nieuws zal zijn, zeker tot de Zon/Jupiter oppositie voorbij is. En dan met Uranus in beeld – het woord schokkend – zal ongetwijfeld vallen.

Week horoscoop: Venus en Mars staan momenteel in wederzijdse receptie met elkaar: d.w.z. Venus staat in het door Mars beheerde Schorpioen en Mars in het door Venus beheerde Weegschaal. Dit is een beeld van samenwerking en ondersteuning. Ze helpen elkaar. Na hun conjunctie op 20 aug. in Weegschaal, maakt Mars op woensdag de overstap naar Schorpioen waar hij het straks reus naar zijn zin zal hebben. Mars in Schorpioen lijkt op een chirurg: snijerig. Het is een symbool van kracht, en van doorbraak. Maar ook hier zit een element – wat de mannelijke energie betreft – van overdrijving. Mars in Schorpioen gaat door – over lijken desnoods om zijn doel te realiseren. Doorzetterig. De overstap valt samen met de Zon/Jupiter oppositie. Kemphaan gedrag? Yakkes.

Week horoscoop: “Deze week komen we voor de tweede keer, onder de verzachtende en schitterende invloeden van Jupiter conjunct Uranus in Vissen. Inspiratie voor wie inspiratie zoekt. Originaliteit en creativiteit in overvloed. Technologische vooruitsprong en intuitieve ontwikkelingen. Prachtige energie voor wie zich “time-out” kan permitteren. Gelukkig valt de exacte conjunctie op zondag – om 03.24 MEZT. Gezien de grens overschrijdende invloeden- wordt dit op zijn minst een top dag voor zondag shopping! Ik vraag me af of er niet wat spiritueele beurzen plaatsvinden op zondag? Indien niet, is dit zeker een gemiste kans.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Jupiter/Uranus en grensoverschrijdend gedrag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *