De samenwerking..Jupiter/Uranus, Zon, Saturnus

Momenteel staat de Zon via contra-antiscia conjunct met Saturnus. Dit heeft invloed op o.a. wetgeving maar ook met beperkingen (Saturnus) in de bewegingsruimte en creativiteit van de individu (de Zon). Tegelijkertijd staat Jupiter nu mooi conjunct met Uranus in Vissen. Jupiter/Uranus conjuncties zijn nauw verbonden met technologie en ontwikkelingen van o.a. het internet.

De Zon momenteel in Maagd is in oppositie met de Zon in de horoscoop van Nederland. Goede timing. Vandaag komt Trouw met een artikel: Staat dreigt met censuur op internet. “Website mogelijk sneller op zwart”. Zwart is een kleur dat geassocieerd is aan Saturnus en Pluto.

In de bi-wiel  staat Nederland in de binnenwiel, transits voor vandaag buitenwiel. De transiterend maan, pluto (op cusp 7 horoscoop van Nederland) staan in vierkant met Saturnus, die conjunct staat met Nederland’s Jupiter. Wat de nieuwe wets voorstelt is “onrechtmatige informatie” te kunnen verwijderen. Dit gebeurt nu ook wel – maar alleen met toestemming van de rechter-commissaris. In de nieuwe wetgeving – wordt deze regel geschrapt . (Dit doet de vraag bij mij opkomen: Wie bepaalt dan wat “onrechtmatig” is?) Verdere aanpassingen tot de huidige wet zijn: Een jaar celstraf voor het misbruik van data en “last but not least”, celstraf voor digitaal gestolen informatie, creditcard gegevens enz. Trouw publiceert een brief online dat ondertekend is door wetenschappers, belangenorganisaties, en internet ondernemers. Ze zien in de nieuwe wetsvoorstel een beperking van vrijheid,  voor bijvoorbeeld klokkenluiders. Dat de Jupiter/Uranus conjunctie wederom richting de Zon in de horoscoop van Nederland loopt – wijst misschien dan ook op de sensitiviteit van dit onderwerp. We hebben zoveel van onze vrijheden moeten inleveren… ID kaarten, vinger afdrukken, enz. enz. enz. Je vraagt je misschien terecht af: waar gaat het schip stranden?

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Uncategorized en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op De samenwerking..Jupiter/Uranus, Zon, Saturnus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *