Week horoscoop: Herfst equinox

De zomer is voorbij. De temperatuur, aanhoudende regen en de gure wind liegen er niet om. Op donderdag maakt de Zon haar intrede in het teken Weegschaal. Het is bijna equinox, de herfst begint.  Maar laat mij niet te ver vooruitlopen. Eerst moeten we door de  Zon/Jupiter/Uranus oppositie heen worstelen, wat prikkelend maar ook rusteloze energie met zich mee brengt. Uranus staat bekend om zijn grilligheid, de Zon in Maagd om zijn oog voor details. Het lijken net twee tegenpolen – ook wat de energie betreft. Deze combinatie van planeten roept een ADHD gevoel bij mij op: de impulsen van Uranus/Jupiter leiden van het doel af. Creativiteit lijkt eerder verstorend of schokkerend dan praktisch helpend. Men is niet met elkaar eens over de hoe je de zaken aan moet pakken.  Daarnaast worden de handelingen en het gedrag van mensen met autorietiet tegen het licht van Jupiter/Uranus gehouden. Kan het door de beugel? Saturnus in Weegschaal – weegt af.

Op dinsdag ligt het veld open voor andere spelers. Maan in Vissen driehoek Mars/Venus in Schorpioen, raakt ook de maansknopen – zodat ontmoetingen en groepen onder een mooie signatuur komen te staan. Met Venus nu ingaand conjunct Mars, is dit ook een bijzondere tijd wat man/vrouw relaties betreft. Liefde bloeit op – maar het bloed kruipt waar het niet kruipen kan. Venus loopt immers in oktober achteruit – en weg van Mars.

Verder hebben we op donderdag de herfst equinox. Een dag om de vlaggen uit te hangen – of de brandstapel aan te steken. De ingres zelf – zet voor Amsterdam – geeft Maagd aan de ascendant met Mercurius in zijn eigen teken in het eerste huis. Tweelingen de andere Mercurius teken zit “intercepted” in huis 10. Er wordt nog hard aan een regering gewerkt – Mercurius heeft te maken met communicatie, handelen, en informatie verschaffen. Venus is heer 10 en vernietigd in Schorpioen. Venus gaat ook binnenkort retrograde lopen welk mij in ieder geval de hoop doet rijzen dat deze rechtse coalitie alsnog zal stranden. De Maan ingaand conjunct met Jupiter/Uranus in Vissen is nogal rusteloos van geest, zoekend. Religieuze twist – of zaken rondom water, oceaan, alcohol, drugs, het Koninklijke huis, hebben de volle aandacht van het volk. De maan (het volk) dicht in de buurt van Jupiter/Uranus zou ook een aanwijzer kunnen zijn dat o.a. high tech bedrijven goede zaken doen.  Jupiter is optimistisch – er is weer hoop voor de toekomst. Niet alles is “doom and gloom”. Toch staat de Zon ingaand conjunct Saturnus en vierkant met Pluto. Dit ruikt niet helemaal fris. De Zon maakt Pluto -de slapende hond- weer wakker. Zaken vanuit het verleden zijn opnieuw de oorzaak van kritiek op mensen die macht en autoriteit hebben. De Zon is zwak, de angst loopt weer op. In deze horoscoop valt het totaal gebrek aan vuur (inspiratie) heel erg op. We sudderen voort ….. 

Deze equinox kan gevierd worden in “The Fertile Ground Studio”.  Amsterdam. De horoscoop voor de Libra ingress(23 sept. 05.09)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Herfst equinox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *