Zon conjunct Saturnus: week van de eenzaamheid…

Een meer geschikt astrologisch signatuur kan ik me niet bedenken voor het begin van de week tegen de eenzaamheid, die vandaag in Amstelveen begint. De horoscoop voor de herfst equinox – die gisteren plaatsvond – ziet de Zon ingaand vierkant Pluto en conjunct met Saturnus. De Zon is symbool voor het zelf en voor eenheid. Om te kunnen stralen, heeft de Zon erkenning, warmte en contact nodig. Saturnus is daarentegen symbool voor obstakels, de tijd, crystallisatie en verharding, en wordt vaak in verband gebracht met afscheiding, en de eenzaamheid die het zelf van de omgeving afscheidt. Saturnus is tevens ook symbool voor ons huid – die een beschermend barriere vormt tussen “ik en jou”.

Tijd is een vreemd verschijnsel eigenlijk. Soms vliegen de dagen voorbij – maar soms lijkt een uur een eeuwigheid te duren. Vooral als mensen zich eenzaam voelen – kan een dag ontiegelijk lang zijn. Volgens onderzoek die vandaag gepresenteerd wordt, helpt de nieuwe media nauwelijks in het overbruggen van de eenzaamheid. Honderden vrienden op Hyves – maakt de mens niet socialer of gelukkiger. Hyves wordt door sommig onderzoekers gewoon als een “surrogaatcontact” gezien. Ook wordt er gesproken over het verband tussen eenzaamheid en de dood: eenzame mensen worden eerder ziek en zullen minder lang leven. We mogen niet vergeten dat voor de ontdekking van Pluto – Saturnus heerste over de dood.

Eenzaamheid schijnt ook niet alleen onder oudere mensen te bestaan. Studenten schijnen er ook last van te hebben. Ze kunnen ook de aansluiting missen. Terwijl studenten schijnbaar “veel vrienden” hebben, wordt vaak niet aan de eigen diepere innerlijke behoeften voldaan. Het doel is dus nu om met nieuwe studenten de eenzaamheid tijdens de introductieperiode bespreekbaar te maken: eenzaamheid hoort er – zeker in de begin fase – gewoon bij.

Ik ga ervan uit dat geen astroloog een datum voor het begin van dit congres geprikt heeft. Maar nogmaals een betere begindatum voor dit congres, zou ik eerlijk gezegd, zelf niet kunnen bedenken.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Zon conjunct Saturnus: week van de eenzaamheid…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *