Week horoscoop: Conjuncties

Week horoscoop: Is het jullie ook opgevallen hoeveel conjuncties er momenteel zijn? We hebben:  Zon/ Saturnus (in Weegschaal /lucht), Mars/Venus (Schorpioen/water), Jupiter/Uranus (Vissen/water)  Chiron/Neptunus (in Waterman/lucht). Alleen de Maan, Mercurius en Pluto doen aan dit innige knuffel-feest niet mee. Er is een soort “overdoses” aan conjuncties, die je misschien als een soort compensatie zou kunnen zien voor het huidige totaal gebrek aan het element vuur. Conjuncties hebben ook een heel sterk begin energie en zijn heel dynamisch van natuur, maar  de vergelijking houdt daar toch op. Het is vuur dat “echt” inspireert. Vuur durft wat, is toekomst gericht, en straalt daadkracht en vooral vertrouwen uit. Dit is DE energie die we nu in het collectieve sfeer missen. Alles lijkt hierdoor wat “vlakker”, de kleur is eruit. Er gebeurt weinig wat inspiratie inboezemt, we zijn in een soort “middelmatigheid” beland. We zijn bewoners van een door water omringd lucht kasteel. Pas op 28 oktober – komt er een einde aan deze situatie als Mars het teken Boogschutter binnenloopt.

Aspecten:

Week horoscoop: Dinsdag: Maan in Tweeling driehoek Zon/Saturnus – discipline, concentratie, het volk krijgt meer inzicht in de door Zon/Saturnus gesmeden plannen. Mensen met autoriteit zoeken toegang tot het volk. Een directeur spreekt zijn medewerkers toe.

Week horoscoop: Donderdag: T -vierkant, bewegelijke tekens: Mercurius in Maagd, oppositie Jupiter/Uranus, allemaal vierkant Maan in Tweeling. Een zekere grilligheid in het denken en handelen. Een zekere onrust of ongeduld. Dit lijkt mij een goede dag voor een staking! Luidruchtige menigten. Tweeling/Maagd zijn zeer vocale tekens. Berichten over het nieuwe media, technologische vooruitgan en de effect hiervan op het gewone volk.

Week horoscoop: Vrijdag: Maan/Zon/Saturnus:  De Zon/Saturnus  conjunctie is exact vandaag. Kort nadat het aspect voltooid is, maakt de Maan in Kreeft haar vierkant. Krijgen we aan het einde van deze week zicht op onze nieuwe regering vraag ik me af? Maan is wel in het eerste huis van de horoscoop van Nederland. Een nieuwe ronde van nieuwe kansen? Duidelijk is dat we allemaal offers moeten maken om aan dit crisis het hoofd te bieden. Alleen sommige mensen moeten grotere offers maken dan anderen.

Week horoscoop: De Maan staat in Kreeft – en eenmaal Zon/Saturnus voorbij, wordt ze uiteindelijk door Mars/Venus en Jupiter/Uranus opgevangen. Emotionele intelligentie, geeft aanleiding tot actie dat uiteindelijk tot inzicht leidt.

Week Horoscoop: Een fascinerende week, waarin de Maan en Mercurius – verbinding zoeken en maken met de overige planeten die zodanig op elkaar aangewezen zijn, dat er  nauwelijks een speld tussen te krijgen is.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop: Conjuncties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *