Astrologie: Ik Jan Cremer

 

Jan Cremer * 20/4-1940 (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff
Het Rijksmuseum heeft de originele cover gekocht van bestseller ‘Ik, Jan Cremer’, toevallig kruiste dit berichtje het bekijken van de video van Jan die te zien is op de Website van Kunstacademie Haarlem. Een fascinerend filmpje dat 52 minuten duurt. (zie http://www.kunstacademiehaarlem.nl/kh-kunstvideotips.htm ) Wat een vent! Snel naar zijn verjaardag horoscoop. Zon op 1 graad Stier: sterke jongens. Dat moet de basis zijn want Jan is absoluut iemand die met krachten smijt, zoals uit zijn getoonde leven blijkt. Zijn schrijverschap is te zien als een pure eruptie van de persoon Cremer. Natuurlijk, Mercurius in mooi verband met Pluto oppositie Maan heeft wel iets, zeker als Heer Tweelingen waarin de conjunctie Venus Mars staat. Een Mercurius met veel dynamiek. En zijn schilderkunst heeft natuurlijk ook alles te maken met dynamiek. Hij smijt met de verf, hij heeft geen onderwerp nodig, alles is puur expressie. We zagen al vaker de passie die komt uit de Venus Mars conjunctie, het rusteloze motortje dat altijd in beweging blijft, dat altijd weer aanspoort tot onze passies. Dat is één! Toch is zijn grote drive de Zon die ingeklemd staat tussen Saturnus en Jupiter. Het vierkant van Pluto daar op verhoogt de werking maar de echte kracht komt uit de genoemde conjunctie. Saturnus die staat voor elke vorm van beperking tegenover Jupiter die voor elk vorm van vrijheid staat. In dat spanningsveld bevindt zich Jan’s Zon. Hij is volkomen doortrokken van dat gevecht en het kan niet anders dan dat men zich met geweld uit die houdgreep bevrijdt of men gaat ten onder. Jan Cremer is er nog, en hoe!! De horoscoop van Jan Cremer:

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologie: Ik Jan Cremer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *