Update horoscoop Geert Wilders..

Nu dat de formatie periode (bijna) rond is, lijkt het mij een geschikt moment om de horoscoop van Geert Wilders opnieuw onder de loep te nemen. Gedurende 2011 staat Neptunus nog altijd rondom de midhemel van de horoscoop van Nederland en gezien de onduidelijke verkiezingsuitslag, weten we onmiddels wat voor verwarring deze stand van Neptunus met zich mee kan brengen. Dat in oktober 2011, Neptunus tot stilstaan komt op de midhemel baart zorgen. Wij kunnen veel verwachten van politici maar duidelijke antwoorden zullen we onder deze stand niet krijgen.  Wat we wel zullen zien is een verandering in de manier waarop het politiek bedreven wordt. Voor de generatie Wilders/Rutte – geboren onder de Uranus/Pluto conjunctie – de kans om een nieuw style politiek te bedrijven. Voor oudere politici en machthebbers wordt het moeilijk om de veranderingen bij te benen en er adequaat op te reageren. Deze bi-wiel heeft Geert Wilders (sept. 6, 1963, 12.00, tijd onbekend,Venlo) geboorte horoscoop aan de binnenwiel, en zijn secondaire progressies aan de buitenwiel.

 

Wat meteen opvalt is dat de secondaire progressieve Zon op het punt staat om van teken te veranderen. Vanaf mei 2011 staat de prog. Zon in het teken Schorpioen – wat een heel andere kleur zal geven aan zijn innerlijke drijfveren. Nu nog staat de prog. Zon in Weegschaal – dus niet helemaal in zijn kracht. Dat Wilders nu in feit aan een regering deelneemt – al staat zijn PVV niet in het kabinet – laat een verschuiving zien in hoe Wilders zijn eigen potentieel – zo als in zijn geboorte horoscoop wordt weergegeven – ervaart. Schorpioen is doortastend, scherpzinning, en heeft een sterk behoefte om de eigen wil uit te oefenen. Het feit dat Pluto rees voor de Zon op Wilder’s geboorte dag– benadrukt de behoefte om macht op een Schorpioense manier uit te oefenen – dit krijgt extra nadruk natuurlijk door de geboorte Zon/Pluto conjunctie. Al is hij een Maagd – Geert Wilders vertoont Schorpioense trekken. Nu vanaf mei wordt de progressieve Zon beheerd door Mars. In de progressieve horoscoop staat Mars in Schorpioen maar in de radix in Weegschaal. Alles bij elkaar opgeteld, is dit een frustrerende bundel. Gedurende 2011 wordt de wil om te handelen en voor de eigen standpunten uit te komen sterker –  terwijl dit binnen de grenzen van van het regeringsakkoord – niet makkelijk zal zijn. Confrontaties met VVD en CDA zullen onvermijdelijk plaatsvinden indien er plotseling een situatie ontstaat waarin de meningsverschillen groot zijn. Want hoe je het ook wendt of keert – en dat zie je in de progressies over de komende jaren – wil Geert elke situatie gebruiken om zijn visie en politieke bereik te vergroten.  Wat ook knelt natuurlijk is de transit van Saturnus door Weegschaal. Tijdens de 9/11 toespraak in New York, stond Saturnus conjunct met Wilder’s Mercurius, volgend jaar is zijn radix Mars aan de buurt.

Men vraagt mij, waarom besteed je zoveel aandacht aan deze Geert Wilders? Negeer hem, en hij zal verdwijnen. Toch kun je als astrologe niet om het feit heen dat vanaf volgend jaar Uranus zal beginnen zijn vierkant met Pluto te maken. Dit is een uitdagende transit, en zal de samenleving op de spits drijven. Polarisatie zowel in de maatschappij, als in de politiek, is in opkomst. Het is interessant dat zowel Wilders als Rutte tot de generatie behoren die onder de conjunctie van deze twee planeten geboren zijn. De ondergang van de Pluto in Leeuw generatie is een feit. De oude style van politiek bedrijven maakt plaats voor een nieuwe. Persoonlijk vind ik Wilders ronduit fascinerend. Dat zijn Saturnus – retrograde bij zijn geboorte in 2008 direkt ging lopen – en nu langzaam op gang is gekomen – maakt het bijzonder interessant en leerzaam om hem, aan de hand van zijn horoscoop, te volgen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

18 Reacties op Update horoscoop Geert Wilders..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *