Week horoscoop:Taarten bakken en geld winnen?

Week horoscoop: Na het CDA congres afglopen zaterdag in Arnhem, kunnen we ook het verschil opmaken tussen Saturnus voor of achter de Zon. Afgelopen week vrijdag pas maakte de Zon zijn conjunctie met Saturnus. Saturnus voor de Zon – de ingaande conjunctie – laat de grote karwei zien. Hier moet de strijd om de achterban te overtuigen gestreden worden. Men loopt als het ware tegen Saturnus aan – en roept zwaar kritiek op. Nu de conjuntie voorbij is, heeft men Saturnus (de achterban) als het ware in de rug, en voelt zich gesteund. De zware obstakel dat Saturnus vormde is veranderd in kritiek dat achter de rug van de centrale macht gevoerd wordt. Dit verschil in de twee soorten conjuncties zie je ook in geboorte horoscopen terug. Er is een enorm verschil in een aspect dat nog gevormd moet worden een eentje dat in feit al aflopend is. Maar goed alles is nog niet gezegd… Mercurius is bezig een vierkant met Pluto te maken. Harde woorden zowel van links als rechts. Pluto vierkant Mercurius leent kracht aan wat er gezegd wordt – al wordt er dikwijls spookbeelden opgeroepen. Pluto dreigt Mercurius te manipuleren, hem over te halen een beeld te schetsen dat op angst gebaseerd is. Een psychologisch spel zou ik bijna zeggen. Pluto kent zijn tegenstander door en door, Mercurius lijkt bijna naief in vergelijking. Natuurlijk is er diepgang – dus voor een bepaald soort werk – onderzoek bijvoorbeeld – kun je onder deze stand veel zoden aan de dijk zetten. Maar leuk is iets anders. Pluto legt een soort dwang op Mercurius, wat gebeurt, moet gebeuren. Het woord “moet” is de sleutel.

Week horoscoop: Op donderdag is er een nieuwe maan in Weegschaal dat door Venus beheerd is. Venus staat nu in Schorpioen – en ook nog conjunct met Mars. Dit kan niet anders dan de daadkracht doen toenemen – al is het te betwijfelen of de akties die nu ondernomen worden -de normaal gesproken afwegende Weegschaal te goede komen. Deze stand maakt ook gepassioneerd – en gezien het gebrek aan vuur op dit moment- is een tikkeltje passie wel op zijn plaats. Passie is energiek – en in staat mensen tot aktie over te halen. Maar inspireren is wel wat anders – daar hebben we helaas het echte vuur voor nodig.

Week horoscoop: Op zaterdag is er een drievoudige conjunctie van Maan, Venus en Mars. Vele emoties op een punt gericht. Dit laat een bundeling van kracht en gevoelens zien, dat mits goed gebruikt veel tot stand kan brengen. Zelf ga ik mijn tuin aanpakken. Heb net een (dreig) brief ontvangen dat mijn heg geknipt, mijn gras gemaaid, en mijn pad onkruid vrij gemaakt moet worden. Zo gaat het op volkstuinen in Nederland. Sommige dingen moeten gebeuren – en de natuur houdt niet op met groeien. Helaas roep ik bijna want het voelt ehct als de dag van gisteren dat ik dit voor het laatst deed!!!  Het zou geweldig zijn als je heel af en toe op een stop knop kon drukken: nu even niet aub…. Dus… heb zaterdag in mijn agenda aangestipt. Dat de Maan op zondag een driehoek met Jupiter en Uranus maakt, zie ik als een soort beloning voor het nog te verrichten arbeid.

Week horoscoop: Nu iets voor de taarten bakkers… Er zijn ook leuke dingen op de agenda dit weekend- die de Venus/Mars/Maan energie bekrachtigen. Om wat voorbeelden te geven:

De brandweer Staphorst informeert u op zaterdag 9 oktober hoe u een brand kunt voorkomen, ontdekken en veilig ervoor te vluchten. (dit wordt op de markt (maan) gehouden)
In Almere is er een taarten wedstrijd. Ik zie het al voor me, vrouwen (maan), lekkernijen (venus) en de comptetitie (mars)
Ook hier een kook-show maar dan wel met stoom! Stoom vind ik echt een Mars (vurig planeet) in een water teken (schorpioen) en er wordt ook nog gekookt. Demonstraties zijn ook maan gelegenheden: er komt een divers publiek op af.

Dus taarten bakkers… “do your thing”

Zondag is de driehoek Maan/Jupiter/Uranus een feit. Wat je er ook doet, zorg dat je er van geniet. Fijne week..

P.S. De foto is van een taart van Fiona Ivanov zie ook het artikel: “high tea and astrology”

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *